tarta - 42848 przepisów (strona:52/2857)

Tarta "Reese's" z masłem orzechowym i czekoladą 136

z masłem orzechowym mieć nie trzeba. Przepis na tartę jest naprawdę prosty i wymaga jedynie zmieszania poszczególnych składników. Ciasta bez pieczenia są o tyle fajne, że przygotowuje się je naprawdę szybko. A często w efekcie końcowym ciacho wygląda jak z najlepszej cukierni. Polecam bardzo ! PRZEPIS NA TARTĘ "REESE'S" Składniki: Ciasteczkowy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków(...)garnku z parującą wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia. Serek mascarpone zmiksować. Dodać płynną czekoladę - połączyć składniki. Krem czekoladowy wyłożyć na krem orzechowy. 4 . Tartę wstawić na minimum 2 godziny do lodówki. RADA: jeśli chcecie urozmaicić smak tarty, na krem orzechowy połóżcie plasterki banana, a dopiero na to, wyłóżcie warstwę kremu czekoladowego. Wierzch tarty możecie posypać pokrojonymi

kolorowotorcikowo
Tarta cytrynowa z pistacjami / Lemon tart with pistachios 219

chłodne dni do kawy. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Tarta cytrynowa z pistacjami (1 tarta 23 cm) Składniki na tartę: 1 porcja ciasta na tarty słodkie, gotowe ze sklepu lub z tego przepisu 1/2 szklanki uprażonych i posiekanych pistacji Składniki na nadzienie cytrynowe: 6 jajek 300 gramów cukru 210 gramów(...)wszystko się ładnie rozpuści Na koniec wmieszaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj. Napełnij schłodzoną tartę masą cytrynową, posyp pistacjami i włóż do lodówki na kilka godzin żeby stężała, po czym podawaj! Smacznego! English version Lemon tart with pistachios (1×23 cm tart) Ingredients: 1 unbaked pie crust, bought or homemade 1/2 cup toasted and chopped pistachios Ingredients

karmelowy
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 141

cukru na klasyczne kruche ciasto to 3:2:1 . Jednak główny wpływ na konsystencję ciasta mają mąka i tłuszcz, cukru możemy dodać wg upodobań, a nawet go pominąć (tarta wytrawna). 2) Mąka najlepiej zwykła pszenna , ewentualnie z maleńką domieszką mąki ziemniaczanej, oczywiście przesiana – przy wypiekach to zawsze zwiększa szansę sukcesu. Dodatkowo możemy wzbogacić smak ciasta zastępując część(...)nagrzanym do 150 stopni przez ok 50 min., aż beza się zarumieni i lekko popęka, w razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć o kilka minut. 4) Po upieczeniu tartę dobrze studzimy. Artykuł Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 170

cukru na klasyczne kruche ciasto to 3:2:1 . Jednak główny wpływ na konsystencję ciasta mają mąka i tłuszcz, cukru możemy dodać wg upodobań, a nawet go pominąć (tarta wytrawna). 2) Mąka najlepiej zwykła pszenna , ewentualnie z maleńką domieszką mąki ziemniaczanej, oczywiście przesiana – przy wypiekach to zawsze zwiększa szansę sukcesu. Dodatkowo możemy wzbogacić smak ciasta zastępując część(...)nagrzanym do 150 stopni przez ok 50 min., aż beza się zarumieni i lekko popęka, w razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć o kilka minut. 4) Po upieczeniu tartę dobrze studzimy. Artykuł Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 132

nią, i myślę, że w miarę mi się to udało. Dzielę się nim zatem z Wami. Przygotowanie  : 15 min. Pieczenie : ok. 40 min. Chłodzenie : 1 godz. Składniki na tartę o średnicy 28 cm. Składniki na kruchy spód : ● 250 g mąki typ 550 +10 g ● 125 g miękkiego masła ● 1 jajko ● 5 g soli ● ok. 50 ml wody Składniki(...)lodówki na 1 godz. Po upływie tego czasu nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je na grubość ok. 5 mm. Wyłóż formę do tarty papierem do pieczenia lub natłuść ją i oprósz delikatnie mąką. Wyłóż ciastem formę, starannie dociskając je do brzegów formy, i ścinając nożem ciasto wystające ponad krawędź. Ponakłuwaj ciasto widelcem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tarta z zapiekanymi warzywami w sosie z kurkumą (Torta salata con crema di curcuma e verdure) 143

śmietany. Tarta jest niezwykle smaczna, pożywna i pełnowartościowa, dzięki dodatkowi kolorowych warzyw, cukinii, marchewki, bakłażana oraz kwiatów cukinii.  Polecam serdecznie, zwłaszcza wielbicielom tart ;) Smacznego! **** La quiche con crema di curcuma e verdure è una torta salata sfiziosa e stuzzicante. La quiche viene realizzata ricorrendo ad una base di pasta brisé con farina(...)cerchio le fettine di carote, melanzane e zucchine. Warzywa pokrywamy przygotowanym jajecznym sosem z kurkum ą . Tartę pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 5 minut przed końcem pieczenia, tart ę  wyjmujemy z piekarnika.  Po bokach tarty układamy kwiaty cukinii, które delikatnie spryskujemy oliw ą .   Tart

La grande e la piccola cuoca
Orkiszowa tarta z cukinią, pieczarkami i kwiatami cukinii 114

kokosowy do wysmarowania formy Ze składników na ciasto zagniatam jednolite kruche, następnie umieszczam w lodówce owinięte folią na 30 minut. Po tym czasie wałkuję i umieszczam w formie do tarty lub w mniejszych tartaletkach. Spód tarty piekę przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Najlepiej surowy spód tarty podziurawić widelcem(...)wypełnić ryżem (lub ciecierzycą, fasolą suchą itp.), tak by spód tarty zachował swój naturalny kształt. Po upieczeniu wyciągam z piekarnika. Na oliwie smażę posiekany drobno czosnek i cebulę. Następnie dodaję pokrojone pieczarki i cukinię. Całość duszę 5-6 minut. Na koniec duszenia doprawiam. Kwiaty cukinii myję i kroję wzdłuż na pół. Ser mozzarella kroję w plastry

Mango Papaja
Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli 190

szkl. mrożonego groszku 1 opakowanie świeżych liści szpinaku [150g] 3-4 ząbki czosnku - duże 2 białka 4 łyżki śmietany 18%  2 kulki mozzarelli [2x125g] masło i bułka tarta - do wysmarowania i wysypania formy do pieczenia 1 łyżka oliwy - do smażenia PRZYPRAWY: 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli(...)mokro stanowisko pracy, zaparzyć herbatę do posiłku, przygotować talerze i sztućce obiadowe i herkulesowym wysiłkiem odciągnąć Pana Męża od komputera. Było to 20-25 minut bardzo produktywnie spędzone :) Tartę wyjąć z piekarnika i odstawić do lekkiego przestudzenia - farsz nie będzie się wtedy tak rozwalał przy krojeniu . Konsumować ze smakiem. Resztę zachować do odgrzania na dzień następny. Następnie przyjąć pochwały

Grunt to przepis!
Tarta śliwkowo-figowa z mąki razowej i otrębów 132

gram mąki (pól na pół żytniej razowej i pszennej) 50 gram otrębów 150 gram zimnego masła 6 łyżek cukru szczypta soli 100 ml kefiru 10 śliwek 4 figi cynamon Tarta śliwkowo-figowa z mąki razowej i otrębów Wykonanie Siekamy mąkę i otręby z masłem, cukrem, kefirem i szczyptą soli. Zagniatamy ciasto, owijamy folią i wkładamy(...)lodówki na pół godziny. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wałkujemy na grubość ok 1/2 cm. Przekładamy ciasto do dużej blaszki na tartę i dociskamy do brzegów. Nadmiar ciasta na brzegach można odkroić lub wywinąć na śliwki. Tarta śliwkowo-figowa z mąki razowej i otrębów Śliwki i figi  kroimy w ósemki i układamy na cieście. Posypujemy 3 łyżkami

Pyza i Surówka
Tarta ze śliwkami i cynamonem 134

have'. Robi się zimno więc zaczynamy nieśmiało używać rozgrzewających przypraw. Cynamon niewątpliwie do nich należy. Tarta ze śliwkami to słodko-kwaśny deser - takie lubię najbardziej. Koniecznie spróbujcie. Tarta ze śliwkami i cynamonem Składniki 250 g mąki 150 g zimnego masła 6 łyżek cukru szczypta soli 80 ml kefiru 1/2 kg śliwek cynamon Tarta(...)dużej blaszki na tartę i dociskamy do brzegów. Nadmiar ciasta na brzegach można odkroić lub wywinąć na śliwki. Śliwki kroimy w ósemki (na pół, na ćwiartki i każdą ćwiartkę jeszcze raz wzdłuż na pół) i układamy na cieście. Plasterki mogą lekko na siebie nachodzić. Posypujemy 3 łyżkami cukru i cynamonem wg uznania. Tarta ze śliwkami i cynamonem Pieczemy

Pyza i Surówka
Tarta grejpfrutowa 142

bardzo lekka i orzeźwiająca. Pachnąca cytrusami, idealna na lato dzięki rześkiemu smakowi. Z kolei zimą przypomina lato. Prosta, szybka, na pysznym ciasteczkowym spodzie. Świeżo wyciśnięte grejpfruty sprawiają, że prawdziwa tarta grejpfrutowa idealnie pasuje także na ogrodowe party – jej zapach i smak fantastycznie podkreśli charakter przyjęcia na świeżym powietrzu.   Składniki: – 2 duże grejpfruty(...)będzie bardzo płynna. Piekarnik rozgrzać do 170-180 stopni. Masę grejpfrutową wylać do wyłożonej ciasteczkami formy. Tartę grejpfrutową pieczemy około 40-50 minut (na wierzchu ściągnie się, przy lekkim poruszeniu formą pod spodem będzie widać, że jest lekko płynna – zastygnie przy studzeniu). Tartę studzić chwilę przy otwartych drzwiach piekarnika (ok. 10 minut), potem wyjąć i ostudzić. Włożyć do lodówki

Pociąg Do Kuchni
Tarta z wędzonym łososiem i cukinią 113

Krucha, aromatyczna tarta z wędzonym łososiem i cukinią. Do tego sporo sera, świeże pomidorki. Tarta z wędzonym łososiem jest szybka, ale efektowna. Lekko słony smak łososia w tarcie łagodzony jest przez cukinię i do tego przełamany serem.   Składniki: ciasto: – 225 g mąki pszennej – 140 g masła – 1 łyżeczka soli(...)już słone). Tak przygotowaną mieszaninę delikatnie wylewamy na tartę wyłożoną cukinią, łososiem i serami. Na wierzchu delikatnie układamy pomidorki (można przeciąć je na pół). Tartę z wędzonym łososiem i cukinią wkładamy do piekarnia i zapiekamy przez około 40-45 minut aż farsz się zetnie i lekko zarumieni. Tarta z wędzonym łososiem i cukinią może być podawana od razu

Pociąg Do Kuchni
Ekspresowa tarta jabłkowa przepis 130

ilością zapiekanych jabłek (zawsze to jakaś dawka błonnika, czyli włókien roślinnych) i z nie za dużą ilością cukru. Do posłodzenia można tu użyć syrop z agawy, który rozprowadzamy po tarcie po wyjęciu z piekarnika (albo zamiennie można wykorzystać do tego dowolną konfiturę np morelową). Przygotowuje się ją szybko. No i właśnie teraz (zanim pojawią się jabłka z nowego zbioru(...)osoby: Przygotowanie 15 minut. Pieczenie 45 minut. Składniki: ciasto na tartę (można zrobić je samodzielnie, ja wciąż szukam na nie dobrego przepisu, może macie na nie jakiś fajny sposób?), 7 średniej wielkości jabłek, 5 g masła, 2 łyżki konfitury np morelowej czy pomarańczowej. Tarta jabłkowa przepis: Rozkładamy ciasto w formie na tartę. Obieramy 2 jabłka, kroimy

MODA NA BIO
Tarta z jabłkami i cynamonem 125

międzyczasie obieramy jabłka i kroimy na małe kawałki a następnie wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i cynamon i dusimy kilka minut aż jabłka troszkę zmiękną. Ciasto na tarte wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy a następnie wyklejamy nim formę do tary. Następnie wrzucamy tarte do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i podpiekamy ok. 20 minut. Z pozostałego ciasta(...)przygotowujemy sobie paski aby przyozdobić wierzch tarty. Na podpieczoną tarte dajemy przygotowane jabłka a następnie przyozdabiamy paskami przeplatając je. Tarte dajemy ponownie do piekarnika i podpiekamy jeszcze ok. 20 minut aby góra nam się zrumieni. Smacznego

Kuchenne Wariacje