kukurydzy - 2 papryczki chilli - 2 cebule czerwone - pieprz, sól, chilli, bazylia i oregano do smaku Kalafiora obieramy z liści i dokładnie myjemy, następnie na tarce z grubymi oczkami go trzemy, solimy do smaku i podpiekamy około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, tak by kalafior się sprażył. W tym samym czasie przygotowujemy nasze mięso. Podpiekamy je na patelni
Związek na patelnidomowe lody biorą górę nad tymi kupnymi. Po pierwsze, mogę sobie skomponować dokładnie takie lody, na które mam ochotę. Po drugie, kupne lody już dawno... przestały mi smakować... Po trzecie, robiąc domowe lody wiem co podaję swojej rodzinie. W moich składnikach na pewno nie znajdzie się syrop glukozowo - fruktozowy, polepszacze smaku czy inne zbędne E - dodatki. No i kolejne lody
My simple kitchenogrodzie. Nie możemy obejść się wtedy bez grillowanych żeberek. Jakie żeberka z grilla są najlepsze? Po pierwsze: mają chrupiącą i aromatyczną skórkę. Drugie: dzięki idealnie dobranym smakom marynaty. Po trzecie: są mięciutkie i soczyste, mięso samo odchodzi od kości. Takie żeberka możecie grillować na węglu drzewnym, grillu elektrycznym, gazowym lub zwyczajnie upiec w piekarniku. Idealnie soczyste i podpieczone smakują wszystkich
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejakiś czas zbierać szumowinę z góry. Następnie do tego dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. W tym czasie marchewkę obieramy i trzemy ją na tarce o dużych oczkach. Następnie ścieramy również pietruszkę, kawałek selera oraz kawałek pora i dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i dodajemy do zupy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewrzucamy na gotującą się wodę na 10 min. Jeśli mamy groszek mrożony to wrzucamy do gotującego się brokuła. W czasie gdy brokuł się gotuje, kroimy pierś na kawałki. Ser trzemy na tarce lub kroimy na małe kawałki. Do miski wrzucamy jajka, kurczaka, ser, groszek, przyprawy oraz brokuł i groszek następnie mieszamy. Na patelni podgrzewamy oliwę lub masło – wlewamy wszystko
Keto - Meto Przepisymoże dodać więcej :) Posolić, popieprzyć, dodać majeranek. Jeszcze raz wymieszać, wstawić do lodówki na pół godziny, żeby się smaki przegryzły. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ja połowę trę no tarce o grubych oczkach, połowę na drobnych, zdecydowanie wolę jak ziemniaki są w większych "paseczkach" niż stanowią całkowicie utartą papkę. Placki są wtedy bardziej chrupiące, wg mnie
Moja kraina smakówidealny deser na letnie upały. A ponieważ pogoda za oknem coraz cieplejsza, ten przepis będzie jak znalazł. Po pierwsze nie wymaga piekarnika, po drugie orzeźwia, po trzecie jest banalnie prosty - mogą go przygotować nawet dzieci. Składniki: 1 galaretka cytrynowa, 1 galaretka z owoców leśnych/malinowa/wiśniowa/truskawkowa, 250 ml śmietany kremówki, szklanka borówek . Galaretkę cytrynową rozpuścić
Moja kraina smakówmuffinki. Po pierwsze bardzo szybko można przygotować słodkie conieco, po drugie przy niewielkiej modyfikacji przepisu można mieć wiele różnych smaków: muffinki z owocami, czekoladą, dżemem, kokosowe itp., po trzecie muffinki bardzo łatwo zabrać ze sobą do szkoły/pracy, są w poręcznych jednorazowych papilotkach, nie wymagają krojenia, dzielenia. Dzisiaj, korzystając z niewielkiego spadku temperatury, postanowiłam upiec muffinki z czekoladą
Moja kraina smakówfavita wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny. Sałatę myjemy, osuszamy. Dzielimy na mniejsze części. Rozkładamy na półmisku. Pozbawione skórki pomidory kroimy na ósemki. Układamy na sałacie. Schłodzony ser trzemy na dużych oczkach tarki bezpośrednio na pomidory. Oba rodzaje majonezu mieszamy ze śmietaną. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Sos wylewamy na sałatkę. Wierzch posypujemy
Smaki Na Talerzusałatek. Po pierwsze przez dostępność pysznych, tanich warzyw , po drugie przez to, że (zazwyczaj:) jest gorąco więc nie chce się stać przy kuchni i gotować lub piec a po trzecie – zwykle Emi jest poza domem, więc nie muszę uwzględniać jej preferencji obiadowych ( a sałatki się w nich nie mieszczą:) I mimo, że pogoda w tym roku pozostawia póki
Cooking for Emilyszklanki małych kurek (ok. 50 g) 1 łyżka masła klarowanego (ok. 10 g) 1+1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry jogurt do podania Cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach. Delikatnie solimy, nie odsączamy. Dodajemy do smaku pół łyżeczki kurkumy i kolendry mieloną. Dodajemy łyżkę jogurtu i mąkę, mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy jeszcze jedną łyżkę jogurtu
Kucharzycaczasie wyrobić jeszcze raz ( tzw. przebijanie), uformować pożądany kształt i odstawić do wyrośnięcia na ok 45 min. Kształt serca uzyskuje się składając podłużny placek na trzy, dwie trzecie na pól a pozostałą cześć na nie, podobnie do składania kartki listu przed włożeniem do koperty. Piec ok 30 minut w 230℃. Fot. Bisceglie Kiedy przyjechaliśmy do Bisceglie było wczesne popołudnie
AZgotuj!szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 2 łyżki wrzątku Przygotowanie: Tortownice(dno) wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy słomkę ptysiową. Czekoladę trę na tarce o grubych oczkach. Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku. Pozostawiam do wystygnięcia, lekko tężejącą. Jagody myjemy. Ser przekładam do wysokiego naczynia, dodaję czekoladę i cukier. Miksujemy
Gotowanie PatkiKażdą część owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażalnika na całą noc. Następnego dnia blaszkę smaruję masłem, przyklejam papier do pieczenia. 60% ciasta wyjmuję i trę na tarce o dużych oczkach. Wysypuję nim dno formy, lekko przyklepuję jednocześnie wyrównując dno. Piekę spód w temp. 190 C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika przez około
Zasmakuj Kuchnimogę szczerze polecić do używania w każdej kuchni. Tarka wykonana z wysokiej jakości tworzywa i metalu, posiada wkładany dociskacz. Umożliwia dokładne przetarcie produktu do samego końca. Idealna do tarcia czosnku, orzechów, imbiru, gałki itp. Posiada praktyczny uchwyt, dzięki któremu można ją powiesić w kuchni, cena około
W Mojej Kuchni Lubię