tarta - 42848 przepisów (strona:2305/2857)

Placki otrębowe 89

przygotowywaniu – składniki są trudno dostępne, a samo przygotowanie – czasochłonne. Tu wystarczy parę minut i możemy sobie zrobić placki np. z podwójnej porcji, by mieć je na dwa dni. Po trzecie: jest zdrowy. Nie dość, że placki są niskokaloryczne, to jeszcze zdrowe! Jajko jest bardzo bogate w białko, a otręby poprawiają nasze trawienie. Gdy jeszcze placki zdrowo obłożymy, np. rybką

Proste-przepisy.pl
Domowe pity 108

rękoma jest wygodne. Dlatego wszyscy tak uwielbiamy pizzę. Chlebki pita to świetne danie na imprezy, a także do zabrania ze sobą w drogę, gdy posiłek spożywamy w biegu. Po trzecie: to dobry sposób na wykorzystanie resztek. Trudno jest zawsze dobrze wymierzyć ilości na obiad. Jeśli więc zostały Ci jakieś składniki z wczoraj, zastanów się, czy nie dałoby się ich wykorzystać

Proste-przepisy.pl
Mielonka drobiowa z szynkowaru 97

drugie: jest dietetyczny. Kurczak zawiera bardzo dużo białka i zwyczajnie warto go jeść. Jest zdrowy i dietetyczny na tyle, na ile to możliwe w czasach dzisiejszej hodowli drobiu. Po trzecie: jest tak smaczny, jak sobie go zrobimy. Ostateczny smak kurczaka tak naprawdę w dużej mierze zależy od nas. Smak mięsa drobiowego jest na tyle delikatny, że dobrze przejmuje inne składniki

Proste-przepisy.pl
Gulasz wołowy 103

jest chude i zawiera dużo białka, a duszone warzywa zachowują swoje właściwości. Dzięki gulaszowi na naszym talerzu zagoszczą same naturalne składniki wraz z prawdziwym sosem wołowym, bez polepszaczy. Po trzecie: jest smaczny. To zadziwiające, że przyprawione warzywa z mięsem mogą tak smakować! Do tego danie jest pięknie kolorowe i aromatyczne, a nie od dziś wiadomo, że je się oczami

Proste-przepisy.pl
Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami 89

zalewamy śmietaną i danie gotowe. Po drugie: jest zdrowy. Mięso kurczaka jest i bogate w białko i ubogie w tłuszcze zwierzęce, a warzywa (również mrożone) dostarczają niezbędnych witamin. Po trzecie: jest dietetyczny. Kurczak z warzywami to doskonała propozycja dla osób dbających o linię. Śmietana oczywiście swoje waży, ale brak makaronu czy ryżu sprawia, że całość jest naprawdę lekka i niskokaloryczna

Proste-przepisy.pl
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 91

trakcie przygotowywania składników być może się zawahacie, czując intensywny zapach fasoli. Nie bójcie się jednak, gotowe ciasto będzie naprawdę smaczne, a fasola nie będzie w nim wyczuwalna. Po trzecie: jest zaskakujący. Koniecznie podajcie to ciasto swoim gościom i niech spróbują zgadnąć z czego zostało zrobione. Jeśli wcześniej nie zetknęli się z ciastem fasolowym, będą mieli twardy orzech do zgryzienia

Proste-przepisy.pl
Masełko cukiniowe 204

smaku Cukinię obieramy (jeśli mamy swoją, niepryskaną – wystarczy dokładnie umyć), odcinamy końce i ścieramy na tarce jarzynowej o średnich lub dużych oczkach (najlepiej użyć odpowiedniej końcówki do tarcia malaksera, jeśli posiadamy). Startą cukinię solimy i odstawiamy na ok. 15 minut, żeby puściła sok. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy pokrojoną cebulę

Poezja smaku
Drożdżowe ciasto z borówkami amerykańskimi 129

ciasto drożdżowe,   które z dojrzałym bananem przygotowałam, a w nim dużą ilość borówek amerykańskich schowałam. Bardzo łatwe się je przygotowuje i super smakuje. Składniki na formę na tartę o średnicy ok. 27 cm: 250 g borówek amerykańskich, 20 g świeżych drożdży, 100 ml ciepłego mleka, szczypta soli, 60 g cukru pudru, 300 g mąki uniwersalnej, 1 duży dojrzały banan

Moniki Smakołyki
Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z daktylami 97

agawy, daktylowego lub miodu bakalie do ozdoby np. wiórki kokosowe, posiekane orzechy Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych lub średnich oczkach (najlepiej zrobić to w blenderze z nakładką do tarcia warzyw, będzie to błyskawiczne). Daktyle drobno siekamy (ja robię to w rozdrabniaczu lub malakserze). Piekarnik nagrzewamy do 170°C (grzanie góra-dół). Tortownicę o średnicy 23-24 cm wykładamy papierem

Poezja smaku
Omlet z szynką i cukinią 111

cukinia 4 jajka 4 łyżki mleka 100 g szynki zioła prowansalskie 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Cukinię dzielimy na połowę – jedną część kroimy na cienkie plasterki, drugą trzemy na drobnych oczkach tarki. Szynkę kroimy w kostkę. Jajka wybijamy do garnuszka. Wlewamy mleko. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Dodajemy zioła, sól, pieprz oraz startą cukinię. Na dużej patelni (28cm

Smaki Na Talerzu
Grillowana rolada z kurczaka, z cukinią i brązowymi pieczarkami 86

smaku. Cukinię kroimy po długości na cienkie plastry, za pomocą nożyka do warzyw. Układamy (na zakładkę) na mięsie wzdłuż, zaczynając od krótszego boku. Oprószamy pieprzem i solą. Pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z serem, oliwą i kaparami. Pieczarki układamy na mięsie wzdłuż długiego boku, i delikatnie od tej str. zwijamy na roladę. pomocna będzie folia na której

Moniki Smakołyki
Idealna zupa ogórkowa. Przepis krok po kroku. 115

Polecam też skorzystać z przecieru ogórkowego od  Manufaktury Wielkopolskiej . Jest przygotowany z najlepszego rodzaju ogórków, charakteryzuje się idealnie zbalansowanym smakiem i nie trzeba trzeć ogórków   Jeżeli szukacie innych zupowych inspiracji, zapraszam TUTAJ !   SMACZNEGO!!!       Artykuł Idealna zupa ogórkowa. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Ciasto kuskus z cukinią i ziołami 104

masło do wysmarowania formy, serek kremowy pesto rukola, pomidorki. Przygotowanie: Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i całość smarujemy masłem. Wszystkie zioła siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach. Bulion rozpuszczamy w gorącej wodzie, ( ok. 600 ml wody, a bulionu jak na 1 litr ). Kuskus przesypujemy do dużego garnka, najlepiej o szerokim dnie, zalewamy

Moniki Smakołyki
Pieczone skrzydełka 153

ilość czosnku. Ja dodałam tylko dwa ząbki czosnku, gdyż nie chciałam aby czosnek przejął kontrolę nad innymi przyprawami. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Tartę francuską z kurczakiem . The post Pieczone skrzydełka appeared first on MeCooks

mecooks
Galette z jeżynami (Galette di more) 107

niedzielnej kawy przygotowałam galette,  rustykaln ą  tart ę   o francuskim rodowodzie, której charakterystyczn ą  cech ą  jest nieregularny  kształt  i  przygotowanie  nie wymagające użycia formy do pieczenia. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta konfiturę i jeżyny, zawinąć brzegi ciasta do środka i upiec na z ł oty kolor. Dodatkiem do ciasta

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania