Uwielbiam takie połączenie, cynamon i jabłko, pycha! :) Składniki: 50g brązowego ryżu 0,5 łyżeczka cynamonu 1 jabłko garść rodzynek/orzechów miód do dosłodzenia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy jabłko myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach ugotowany ryż odcedzamy i dodajemy starte jabłko i cynamon wszystko smażymy ciągle mieszając przez 5-10 minut, aż jabłko puści sok jeśli jabłko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciągle mieszając) dodajemy kaszę mieszamy, około 2 minut, aż zgęstnieje, słodzimy wg smaku kasze przekładamy do małego prostokątnego pojemnika i czekamy, aż wystygnie w tym czasie jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce dusimy/smażymy z niewielkim dodatkiem wody i cynamonu, aż jabłka zmiękną kiedy jabłka będą miękkie w 1/4 szklanki wrzątku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki płatków owsianych firmy Kupiec 2 łyżki otrębów 0,5 łyżeczki proszku do p. 1 łyżeczka stewii 0,5 łyżeczki cynamonu jogurt i miód do polania Sposób przygotowania: jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, żeby otręby i płatki spęczniały smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni (możemy lekko przetrzeć
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćotrębów 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 duże jabłko 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki stewii lub miodu 0,5 łyżeczki proszku garść rodzynek Sposób przygotowania: jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, żeby otręby spęczniały smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni (lekko przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjabłko będzie bardzo słodkie to wtedy mniej) kilka kropel olejku migdałowego garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich 2 łyżki maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy otręby, rodzynki, mak, orzechy, proszek do p., i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy: miód, jajka, maślankę, olejek do suchych składników dodajemy mokre
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki lnu złocistego (siemię lniane) garść rodzynek 2-3 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu możemy dodać też inne, ulubione bakalie ;) Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach (żeby powstała z niego papka) dodajemy do nich otręby, płatki owsiane, cynamon, siemię lniane oraz ciepły miód wszystko dokładnie mieszamy rozsmarowujemy nasze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem dodajemy białko (w oryginale było ubite białko, jednak z oszczędności czasu i po trochę z lenistwa nie ubiłam;p), rodzynki, cynamon, siemię lniane jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do reszty składników i mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsztuk): 1 jabłko (średniej wielkości) 1 jajko 5 łyżkek otrębów żytnich firmy Kupiec garść rodzynek 0,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki i mieszamy (odstawiamy na kilka minut, żeby otręby spęczniały) rozgrzewamy teflonową patelnię, którą lekko przecieramy ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcynamonem wsypujemy do miski po trochu dodajemy wody i wyrabiamy ciasto aż stworzy jednolitą kulę ciasto wałkujemy na blacie osypanym mąką, aż będzie miało grubość około 1mm jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ser, cynamon, rodzynki (opcjonalnie jakieś słodidło), mieszamy lepimy pierogi, ja użyłam specjalnego mechanizmu do pierogów ;) na każdy pierożek przypada około łyżki farszu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcoś do dosłodzenia, moje jabłko było na tyle słodkie, że już niczego nie dodawałam Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę ser rozduszamy widelcem jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach miksujemy ze sobą wszystkie składniki powstałą masę wykładamy do silikonowej formy lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 20 minut w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjajko opcjonalnie jakieś bakalie (ja niestety nie miałam żadnych pod ręką, jeśli dodacie np. rodzynki wtedy dajcie mniej fruktozy, żeby ciastka nie wyszły za słodkie) Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy rozsmarowujemy ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeżeli chodzi o pieczenie tutaj nie podam konkretnie ile czasu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbardzo małym ogniu, co jakiś czas mieszając przez około 20 minut odstawiamy mak na około godzinę odcedzamy mak do maku dodajemy ser, żółtka, miód, fruktozę, olejek, rodzynki jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do masy makowej białka ubijamy na sztywno, dodajemy do maku delikatnie mieszając przekładamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszklanki letniego mleka, ksylitol i drożdże mieszamy tak aby wszystko się rozpuściło odstawiamy masę w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły działać, na około 15 minut jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach do rozczynu drożdżowego dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy smażymy racuchy na teflonowej patelni, na małym ogniu, pod przykrywką, dość długo z każdej ze stron, żeby
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćObłowiłam się w jabłka, (w Biedronce była promocja:)) z uwagi że jutro wracam do rodzinnego miasta na weekend zapobiegawczo wołałam wykorzystać jabłko którego żywot wydawał mi się najkrótszy:D no i masz babo placek, tzn placki :D Składniki (na około 7 sporych placków): 2 jajka średnie jabłko 2 łyżki mielonego lnu 4 łyżki musli owocowego Naturalna Spiżarnia(...)łyżeczki sody 140g naturalnego serka homogenizowanego garść rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z serkiem dodajemy wszystkie pozostałe składniki (jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach) odstawiamy ciasto na kilka minut smażymy placki na teflonowej patelni, na małym ogniu, pod przykrywką, dość długo z każdej ze stron, żeby ciasto wewnątrz się wypiekło gotowe placki podałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćogniu, co jakiś czas mieszając przez około 20 minut odstawiamy mak na około godzinę odcedzamy mak do maku dodajemy ser, żółtka, miód, ksylitol, olejek, pokrojone orzechy, skrobię, rodzynki jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, dodajemy do masy makowej białka ubijamy na sztywno, dodajemy do maku delikatnie mieszając przekładamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość