Ulubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca, soczysta i wilgotna. Składniki: • 1 kg marchewki • 1 puszka brzoskwiń • sok z 1 cytryny • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki • sól do smaku Wykonanie: • Marchew
To co kochamPyszna tarta migdałowa z jabłkami i cytrynowym akcentem. Niezbyt słodka, na cienkim cieście pod grubą warstwą najlepszych polskich jabłek. Idealna na rodzinne popołudnie przy kawie, herbacie lub lampce wina. Gwarantujemy Wam, że aromaty wydobywające się podczas pieczenia przyciągną do stołu największych rodzinnych samotników i/lub miłośników nowych technologii przyklejonych do ekranów komputerów, smartfonów lub telewizorów
SzczyptaSmaQgarść migdałów WYKONANIE: banana obieramy, blendujemy razem z łyżeczką cynamonu, amarantusem i płatkami migdałowymi. zblendowane składniki przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy do pieczenia- tworzymy tzw. "miseczkę" jabłko obieramy i trzemy na tarce, po czym nadziewamy naszą "miseczkę" wierzch posypujemy cynamonem oraz dekorujemy przekrojonymi na pół migdałami i suszoną morelą (opcjonalnie) całość pieczemy w 175 stopniach przez
healthy dreamsbliżej do Świat! ♥ Wczoraj znów spadł śnieg...Powoli zaczynam czuć Świąteczny klimat :3 Teraz idę przejąć kontrolę nad kuchnią, bo Tata wczoraj przytaskał do domu całe pudło jabłek - robię więc tartę piernikową i dżem! :) Bo po co się uczyć, skoro można buszować w kuchni
breakfast of dreamsniż tej kupnej i przede wszystkim wiemy co jemy ;) Składniki: 500 g kapusty kiszonej 2 małe marchewki ćwiartka jabłka mała cebula natka pietruszki pieprz olej Kapustę kroimy na mniejsze kawałki aby się nie ciągnęła, marchewkę i jabłko obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach, cebule kroimy w drobniutką kostkę, natkę pietruszki siekamy. Wszystko mieszamy, dodajemy pieprz i olej
Pelusiowa KuchniaUwielbiam takie połączenie, cynamon i jabłko, pycha! :) Składniki: 50g brązowego ryżu 0,5 łyżeczka cynamonu 1 jabłko garść rodzynek/orzechów miód do dosłodzenia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy jabłko myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach ugotowany ryż odcedzamy i dodajemy starte jabłko i cynamon wszystko smażymy ciągle mieszając przez 5-10 minut, aż jabłko puści sok jeśli jabłko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciągle mieszając) dodajemy kaszę mieszamy, około 2 minut, aż zgęstnieje, słodzimy wg smaku kasze przekładamy do małego prostokątnego pojemnika i czekamy, aż wystygnie w tym czasie jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce dusimy/smażymy z niewielkim dodatkiem wody i cynamonu, aż jabłka zmiękną kiedy jabłka będą miękkie w 1/4 szklanki wrzątku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki płatków owsianych firmy Kupiec 2 łyżki otrębów 0,5 łyżeczki proszku do p. 1 łyżeczka stewii 0,5 łyżeczki cynamonu jogurt i miód do polania Sposób przygotowania: jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, żeby otręby i płatki spęczniały smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni (możemy lekko przetrzeć
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćotrębów 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 duże jabłko 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki stewii lub miodu 0,5 łyżeczki proszku garść rodzynek Sposób przygotowania: jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, żeby otręby spęczniały smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni (lekko przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjabłko będzie bardzo słodkie to wtedy mniej) kilka kropel olejku migdałowego garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich 2 łyżki maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy otręby, rodzynki, mak, orzechy, proszek do p., i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy: miód, jajka, maślankę, olejek do suchych składników dodajemy mokre
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki lnu złocistego (siemię lniane) garść rodzynek 2-3 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu możemy dodać też inne, ulubione bakalie ;) Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach (żeby powstała z niego papka) dodajemy do nich otręby, płatki owsiane, cynamon, siemię lniane oraz ciepły miód wszystko dokładnie mieszamy rozsmarowujemy nasze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem dodajemy białko (w oryginale było ubite białko, jednak z oszczędności czasu i po trochę z lenistwa nie ubiłam;p), rodzynki, cynamon, siemię lniane jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do reszty składników i mieszamy przekładamy do żaroodpornego naczynia pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 minut SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsztuk): 1 jabłko (średniej wielkości) 1 jajko 5 łyżkek otrębów żytnich firmy Kupiec garść rodzynek 0,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach dodajemy pozostałe składniki i mieszamy (odstawiamy na kilka minut, żeby otręby spęczniały) rozgrzewamy teflonową patelnię, którą lekko przecieramy ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcynamonem wsypujemy do miski po trochu dodajemy wody i wyrabiamy ciasto aż stworzy jednolitą kulę ciasto wałkujemy na blacie osypanym mąką, aż będzie miało grubość około 1mm jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ser, cynamon, rodzynki (opcjonalnie jakieś słodidło), mieszamy lepimy pierogi, ja użyłam specjalnego mechanizmu do pierogów ;) na każdy pierożek przypada około łyżki farszu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcoś do dosłodzenia, moje jabłko było na tyle słodkie, że już niczego nie dodawałam Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę ser rozduszamy widelcem jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach miksujemy ze sobą wszystkie składniki powstałą masę wykładamy do silikonowej formy lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 20 minut w temp
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość