tarta z jabłkami - 3394 przepisów (strona:47/227)

pyszna ,zdrowa sałatka z brukselki i orzechów 149

kostkę – u mnie ze skórka ,bo nie jadam obranego jabłka. Paprykę pokroić w kostkę. W osobnej misce dać oliwę ,skórkę z cytryny,sok z cytryny i miód, sól i pieprz ,dokładnie wymieszać do połączenia składników . Przełożyć plastry brukselki do miski, dodać paprykę,jabłko,ser tarty,posiekane orzechy.. Wszystko wymieszać z sosem i pozostawić

w mojej kuchni
Cynamonowe spiralki 117

Pamiętacie ten ( klik ) listopadowy przepis na tartę z jabłkami i cynamonowymi ciasteczkami na wierzchu? Mi przypomniał się wczoraj, podczas nieudolnych prób nauki do zbliżających się egzaminów (sesja już w przyszłym tygodniu)! Niewiele myśląc porzuciłam więc książki na rzecz pieczenia ciasteczek i po raz kolejny mogę stwierdzić, że nie ma lepszego lekarstwa na stres i smutki niż pieczenie i jedzenie

Słodkie inspiracje
Domowa surówka coleslaw 160

stołach pojawiła się przeszło 300 lat temu. Wówczas surówka składała się białej kapusty, masła, oleju i octu. Od tamtej pory powstało tysiące przepisów na coleslawa - ze śmietaną, maślanką, tartym seler, jabłkiem czy ananasem. Oto nowy przepis na coleslawa w wersji fit z jogurtem greckim, szalotkami i koperkiem.  Składniki ½ główki białej kapusty 1 mała marchewka 2 szalotki 1 małe

My Chcemy Jeść
Tarta z jabłkami 145

Krucha tarta z jabłkami w cynamonie, smaczna i łatwa do przyszykowania. Słodka, aromatyczna - idealna do kawy. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Szarlotka z pianką. 719

winnych jabłek 5 białek 3/4 szkl. cukru kisiel cytrynowy cukier puder do posypania WYKONANIE: z podanych składników zagniatamy ciasto, 1/3 wkładamy do zamrażarki, pozostałym wyklejamy natłuszczoną blachę, jabłka obieramy, trzemy na grubych oczkach tarki, wykładamy na ciasto, z białek ubijamy pianę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier i kisiel, pianę kładziemy na ciasto, na wierzch trzemy wiórki schłodzonego ciasto

Kuchnia Beaty
Kuchnia Polska wg Pawła Małeckiego czyli słodkie warsztaty z Lidl Polska 152

wersji na słodko. Warsztaty poprowadził mistrz cukiernictwa Paweł Małecki. Wszyscy podzieliliśmy się na kilka mniejszych grup. Każda grupa miała za zadanie przygotować: -tartęjabłkami -przepyszne oponki z sosem malinowym, a na końcu dekorowaliśmy: -piernik staropolski z powidłami śliwkowymi, marcepanem i czekoladą Ja miałam przyjemność gotować razem z  Renatą , Olą

Marta Gotuje
jabłka na szarlotkę 135

składniki: 2500 g jabłek np. szara reneta 200 g cukru 1-2 łyżeczki cynamonu opcjonalnie: sok z 1 cytryny wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda

Domowy Smak Jedzenia
Surówka z kapusty kiszonej 272

cukru pieprz świeżo mielony  1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki tymianku Wykonanie: Do miski przekładamy kiszoną kapustę dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, umyte (nie obrane) jabłka z tarte na tarce o dużych oczkach. Na suchej patelni podprażyć kminek i tymianek dodajemy do kapusty. Przyprawić cukrem, pieprzem świeżo mielonym polewamy olejem, surówkę dokładnie wymieszać. Surówka z kapusty

kgwjanczewo
Makowiec Japoński II 130

będzie się moczył było pojemne. Jeśli mamy mak niezmielony musimy go przepuścić przez maszynkę około 3 razy. Parzymy migdały, obieramy ze skórki, kroimy najmniejsze części. Teraz obieramy jabłka i trzemy na tarce o dużych oczkach.Odciskamy z soku i dodajemy do maku..Mieszamy. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel, a białka na sztywną pianę. Żółtka

Z Kuchni Do Kuchni
Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem 228

szybkie i smaczne. Inne przepisy z ciastem francuskim: Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Parówki w cieście francuskim Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki na około 10 ślimaczków: opakowanie ciasta francuskiego ketchup kilkanaście plasterków kiełbasy żywieckiej ser cheddar listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='opakowanie

Kuchnia Bazylii
Jogurtowe ciasto z truskawkami i borówkami 237

musimy poczekać, aby ostygło, aby ładniej odrywało się od papieru do pieczenia i łatwiej się kroiło. Inne ciasta: Biszkoptowe ciasto z truskawkami Tarta szpinakowo-truskawkowa Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki: 250 g mąki łyżeczka sody jajko 80 ml oleju pół szklanki cukru połowa cytryny – sok i otarta skórka 300 g jogurtu greckiego

Kuchnia Bazylii
Makowiec japoński na spodzie z wegańskich ciasteczek owsianych 165

jakieś pół godziny. Warto aby naczynie ,w którym mak będzie się moczył było pojemne. Jeśli mamy mak niezmielony musimy go przepuścić przez maszynkę około 3 razy. Teraz obieramy jabłka i trzemy na tarce o dużych oczkach.Odciskamy z soku i dodajemy do maku..Mieszamy. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel, a białka na sztywną pianę

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z salami, serem żółtym, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 253

także na zimno – ja lubię delikatnie ciepłą. Zobaczcie też: Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z jabłkami na cieście francuskim function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

Kuchnia Bazylii
Tarta z jabłkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 115

Tarta z jabłkami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa Pozostałe składniki: 6 dużych jabłek ksylitol (opcjonalnie miód/stevia/agawa) migdały mielone Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej

nietadieta
Razowa szarlotka z żurawiną 122

oraz suszoną żurawinę. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wytworzonego soku i dodać do jabłek. Przestudzić. Dodatkowo:   2 łyżki bułki tartej,  3 białka,  100g cukru. Połowę ciasta pokruszyć na dno blaszki o wym. 23x33cm i ugnieść palcami. Posypać bułką tartą. Równomiernie rozłożyć jabłka. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru i rozsmarować

Z miłości do słodkości