Szarlotka to jedno z naszych ulubionych ciast. Ostatnio upiekłam jej zdrowszą i nieco inną wersję. Na bazie mąki razowej i orzechów włoskich, z dodatkiem suszonej żurawiny. Wyszło naprawdę bardzo smacznie:) foremka 23x33 cm Ciasto: 1 i 1/4 szklanki zmielonych orzechów włoskich, 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej razowej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru pudru, łyżka cukru waniliowe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...