tarta warzywna - 1742 przepisów (strona:10/117)

Menu na tydzień – makarony warzywne 143

włoskie dania znajdziecie tutaj ), postanowiliśmy zrobić sobie antywęglowodanowy detoks. Dlatego żaden lunch w tym menu na tydzień nie zawiera grama mąki. Dania są mocno warzywne, ale przy tym niesamowicie sycące. Przekonacie się, że makaron warzywny może stanowić tak samo pełnowartościowe danie jak jego pszeniczny, czy ryżowy odpowiednik. Całe menu (tym razem pięć dań, bo w weekend byliśmy poza domem) kosztowało(...)szybko robi się tagliatelle z cukinii z kurczakiem i pomidorkami. Menu na tydzień – makarony warzywne Poniedziałek – Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie z pomidorków Wtorek – Spaghetti z rzepy z polędwiczką i groszkiem w sosie jogurtowym Środa – Tarta z kalafiorowym ciastem Czwartek – Chińska zupa „Lwie głowy” z noodlami z cukinii Piątek

Niedzielny kucharz
Klopsiki z makaronem chrzanowo-serowym 112

drobnego makaronu (u mnie CAVATAPPI) - 2 kubki bulionu warzywnego (+/- 500ml) - 2 kubki mleka (+/- 500ml) - łyżka chrzanu tartego - 100g żółtego sera w kawałku - sól, pieprz, czosnek granulowany - świeża pietruszka - odrobina maki do obtoczenia klopsików  W misce dokładnie mieszamy mięso mielone, jajko, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, musztardę i bułkę tartą - doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym

Smacznie Pysznie Kalorycznie
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM Z KASZĄ KUSKUS - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 200

1białko-30g. 1 łyżka bułki tartej-10g. pojemnik jogurtu naturalnego - 150g. 1 marchewka 3 łyżki posiekanego koperku-12 g. 1 duży ogórek konserwowy lub kiszony - 100g. sałatka ulubiona - 100g. sól pieprz sok z cytryny 0.5 szkl.bulionu warzywnego  ********************************************************* Mięso w miseczce doprawić solą i pieprzem,dodać białko i bułkę tartą.Z masy formujemy pulpety i gotujemy(...)bulionie warzywnym z marchewką starta na tarce.Zredukować( odparować) sos,lekko wstydzić i dodać jogurt naturalny oraz koperek 3 łyżki.Wymieszać.Całość podawać z kaszą kuskus ,posypać resztą zieleniny.,ogórkiem i sałatką.Smacznego!. Jeśli jest taka potrzeba zaklepać mają ziemniaczaną roztopioną z odrobiną wody :) (1 łyżeczka mąki  ziemniaczanej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym 176

Dodać wystudzony ryż, startą marchewkę, posiekaną kapustę, natkę pietruszki, jaja, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Z masy mięsno-warzywnej uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety podsmażyć przez krótką chwilę, z każdej strony, na rozgrzanym na patelni oleju. Podsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos. W małym

Gospodyni Miejska
Wielkanocna tarta ze szpinakiem i jajkiem 163

Dzień dobry, Z okazji zbliżającej się świąt przygotowałam dwie potrawy, które nawiązują do wielkanocnych tradycji Włoch. Dziś zapraszam Was na pierwszą z nich - Torta Pasqualina, czyli

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa koperkowa z pulpetami 69

mielonego mięsa drobiowego, wieprzowego lub mieszanego 1 czerstwa bułka pszenna namoczona przez 10 minut w wodzie lub mleku i odciśnięta, ale można zastąpić 3-4 łyżkami tartej bułki 2 l wywaru warzywnego, mięsnego lub wody 1 cebula 5-6 średnich ziemniaków 2 małe marchewki 1 por, tylko biała część kawałek selera, około 100 g 1 jajko 1 łyżka mąki(...)minut, a w międzyczasie przygotujemy klopsy. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, startą na tarce o drobnych oczkach lub zblendowaną cebulę oraz odciśniętą bułkę pszenną lub 3-4 łyżki tartej bułki. Można też dodać drobno pokrojony koperek. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety mniej więcej wielkości piłeczki do ping-ponga czyli o średnicy około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotleciki z kalafiora i zielonego groszku. 105

przekładamy do wystudzonych warzyw. 2. Do warzyw wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, mieszamy dokładnie przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 3. Z masy warzywnej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Następnie wkładamy je do lodówki, żeby stężały. 4. Kotleciki smażymy na rozgrzanym maśle do zrumienienia po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym

Izabelawkuchni
Quiche z pomidorkami koktajlowymi 87

Lubicie tarty i quiche? Dla mnie warzywna zapiekanka z masą śmietanowo-jajeczną to sposób na wykorzystanie tego, co akurat mam w lodówce albo szybki sposób na obiad, gdy nie za bardzo mam wenę do gotowania. Później zazwyczaj okazuje się, że quiche trafia w gusta domowników i domagają się częściej tego typu dań. Dzisiaj super prosty quiche z niewielką(...)grubych oczkach (lub pokrojonego w kostkę) 60ml zimnej wody łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 15-20 pomidorków koktajlowych 4 jajka 100ml śmietany 12% 125g świeżej ricotty 50g tartego parmezanu sól świeżo mielony pieprz posiekane liście bazylii i oregano (łyżka ziół) Przygotować kruche ciasto. Mąkę i sól wsypać do średniej wielkości miski, dodać rozdrobnione masło i rozcierać palcami

Dietolog
Warzywne klopsiki 84

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warzywne klopsiki składniki 2 duże ziemniaki 1 cukinia 1 marchewka 1 mały por 1 mały bakłażan 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku. Warzywne klopsiki wykonanie: Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w grubszą kostkę. Białą część pora, bakłażana, cukinię kroimy w kostkę. Czosnek i chili drobno siekamy i podsmażamy przez(...)curry, słodką i ostrą papryką, pieprzem i solą. Dusimy przez około 20 minut pod przykryciem do miękkości. Następnie warzywa studzimy i mielimy w robocie kuchennym. Dodajemy jajko i bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Wkładamy na 30 minut do zamrażarki, aby masa była gęściejsza. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Można również nieusmażone zamrozić

Delusional Trine
Kotlety mielone z boczniaków 97

Lubicie zaskakiwać swoich najbliższych nowymi potrawami? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Was idealny. Składniki 250 g boczniaków 500 ml bulionu warzywnego 1 jajko 1 bułka mleko 1 cebula bułka tarta 3 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie Boczniaki gotujemy pół godziny w bulionie warzywnym. Odcedzamy, osuszamy. Bułkę moczymy w mleku, mielimy razem

R'n'G Kitchen
Pyszne pulpety w sosie własnym z ryżem i mizerią 180

mielonego (u mnie było z łopatki wieprzowej) 1 mała marchewka 1 jajko szczypta koperku 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz papryka słodka Przygotowanie: Do miski wrzucamy zmielone mięso. Dodajemy jajko, starkowaną marchewkę, koperek, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę słodką. Wyrabiamy ręką. Następnie formujemy kulki mięsa.  Na patelni rozgrzewamy

Gotuj z Mąką
Pieczone warzywa z jogurtowym mojo verde 61

tego sos jogurtowy i uczta gotowa. Lubię też posypane parmezanem. Tworzy wtedy pyszną chrupiącą skorupkę. Czasem też marynuję warzywa w oliwie, a przed upieczeniem posypuję bułką tartą. Jest wiele możliwości, by warzywna uczta smakowała za każdym razem inaczej i zawsze dobrze. Na moim talerzu goszczą bataty, brukselka, czerwona kapusta, marchew, fenkuł oraz papryka i rzodkiewka. Zawsze najpierw piekę

Kucharzyca
Risotto z krewetkami 213

cebuli lub 2 szalotki – 100-150 g obranych krewetek – 150 ml białego wytrawnego wina – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 l bulionu warzywnego dobrej jakości – pół szklanki tartego parmezanu – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz, ostra papryka Przygotowanie : Krewetki przygotuj, w razie potrzeby obierz (możesz zostawić same ogonki lub obrać całkowicie

nietylkopasta.pl
Risotto z kurkami. 160

świeżutkie kurki. Czego chcieć więcej? Składniki: 200 g ryżu arborio 120 g masła 1/2 białej cebuli 1 ząbek czosnku 200 g kurek 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 80 g tartego pamigiano reggiano kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kurki oczyścić, umyć (sposób na mycie kurek znajdziesz tutaj ), większe sztuki pokroić. Na patelni podgrzać

Codziennik Kuchenny
Burgery z selera z serem i sosem tysiąca wysp 125

wysp, cebula, bułki do burgerów Selera obrać ze skórki, utrzeć na tarce o średnich oczkach. Utartego selera włożyć do miski, dodać jajka, sól, pieprz oraz bułkę tartą. Bardzo dokładnie wyrobić masę warzywną ręką. Formować kulki o średnicy około pięciu centymetrów, po czym spłaszczać je na dłoni na dowolną grubość. Moje burgery miały ponad dwa centymetry grubości Burgery układać

mecooks