tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:71/142)

Ciasto zebra, ciasto tygrysek 186

masłem i wysypać bułką tartą (lub wyłożyć papierem do pieczenia).Na środek formy nakładać na przemian, po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ciasto będzie się stopniowo rozlewać). Piec ok. 1 godziny w piekarniku  nagrzanym do 180C, do tzw."suchego patyczka" . Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego!     * ź ródło

CookYourself
Piernik bardzo prosty i pyszny 196

obsypać kaszką manną lub bułką tartą. Wylać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C , godzinę. Sprawdzić stan upieczenia drewnianym patyczkiem. Jak jest suchy to ciasto jest gotowe. Jeśli będzie mokry to proszę przedłużyć czas pieczenia o kilka minut. Delikatnie wyjąć ciasto z formy, zostawić do ostudzenia. Polać polewą czekoladową i udekorować. Przepis na polewę

Kuchnia Pokoleń
.719. są URODZINY, jest ciasto 117

czekoladowe ciasto z cukinią w słoiku po maśle orzechowym~ Bez przedłużeń, bez rozpisywania się. 17 lat temu przyszłam na ten świat. Doświadczyłam już dużo, ale wiem, że to i tak początek i czeka mnie w życiu jeszcze więcej chwil i złych i dobrych. Wszystkiego najlepszego... :) To już trzecie urodzinowe śniadanie którym dzielę się w blogosferze. A skoro mam dziś urodziny

breakfast of dreams
Tarta bez pieczenia z borówkami 123

czekolady deserowej z 50% kakao  Krem do tarty: 250 g serka mascarpone  300 ml śmietany 30% (schłodzić)  6 - 7 łyżek cukru pudru  laska wanilii  Dodatkowo: 250 g dojrzałej borówki amerykańskiej Do odmierzania użyłam łyżki - 15 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować tartę bez pieczenia? Borówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.  Czekoladę połamać(...)osuszone owoce. Nie polecam wykładania na krem mokrych lub przekrojonych owoców, gdyż krem zrobi się wodnisty i nie będzie trzymał formy.  Tartę wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby zastygła. Zobacz również: tarta z ananasem

Kuchcik gotuje
ORZEŹWIAJĄCY TORT KARNAWAŁOWY 133

Masa budyniowa cytrynowa: 2 opakowania budyni śmietankowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy Masa budyniowa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 - 2 łyżki ciemnego kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Nasączenie: 1 litr przygotowanej wody sok wyciśnięty z 1 cytryny(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Biszkopt ciemny- na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka z wiórkami kokosowymi (bezglutenowe) 174

ziaren amarantusa albo bezglutenową bułką tartą i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut z grzaniem góra-dół, a następnie 15 minut z termoobiegiem. W tym czasie powinno się upiec. Oczywiście robimy test patyczkiem. Ciasto ma być płaskie, tylko lekko wyrośnięte i mięciutkie. 6. W czasie, gdy ciasto się piecze, robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki na polewę umieszczamy

Kawa z mlekiem
Zebra 477

masłem i posypujemy bułką tartą. Na środek formy wlewamy (chochelką do zupy) na zmianę, jasne i ciemne ciasto. Nakładanie większych porcji ciasta sprawi, że paski będą wyraźne (tak jak u mnie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 16oº C i pieczemy ok. 60 minut. Gorące ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Zebra należy do bardzo efektownych

mojewypiekiinietylko
CHAŁWOWIEC 250

łyżka maki 3 budynie czekoladowe Masa chałwowa: 2 budynie waniliowe 250 g margaryny lub masła (1 kostka) 500 ml mleka 250 g chałwy waniliowej Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę

Ciastka - domowe słodkości
Clafoutis z pomarańczą i czekoladowymi kropelkami. 111

samym końcu dodać kropelki czekoladowe i mieszamy. Do połowy foremek nałożyć ciasto a następnie obraną i pokrojoną w kostkę pomarańczę, tak po kilka kawałeczków.  Piec w temperaturze 180 stopni około 15/20 minut do suchego patyczka. Wierzch polukrować. Jeśli nie macie takich foremek to możecie całe ciasto wlać do jednej formy np: do tarty. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 172

truskawkowy miejsce 3: czekoladowy Tak więc wykonawszy tą dogłębną analizę zabrałam się do dzieła. Blacha 24 x 38 cm Biszkopt: - 8 jajek - 8 łyżek mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą.  Białka oddzielić od żółtek. Ubijać

kawawszklance
Babka kakaowa w polewie czekoladowej 183

łyżeczki cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 30 g margaryny Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrem. Pod koniec ucierania dodać stopniowo po jednym jajku, mąkę pszenną i ziemniaczaną, mleko, kakao, proszek do pieczenia, olejek cytrynowy, cukier waniliowy i wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Tortownicę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.   Przełożyć ciasto do przygotowanej

Na słodko lub wytrawnie
Babkowa Pani Dynia 147

margaryną i wysypać bułką tartą. Masę nałożyć równomiernie do obu półkul. Piec w temperaturze 170ºC przez około 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto pozastawić do lekkiego ostygnięcia, wyjąć z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem wyrównać ewentualne górki, tak aby otrzymać równiutkie połówki. Połówki przełożyć masą, u mnie serek czekoladowy i udekorować bitą śmietaną

Mia Cucina Sofieta
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 165

kule jedną większą-na spód, drugą mniejszą -na wierzch. Włożyć do lodówki na min. 30 min(ja włożyłam na całą noc).Po tym czasie zetrzeć większą kule na dno tarty, wylepić, po nakłuwać widelcem, upiec w nagrzanym piekarniku 12 min. 180st(kontrolować czas pieczenia, można wydłużyć w razie potrzeby). Drugą mniejszą kule wyłożyłam na dno tortownicy(...)sosem klonowym, wymieszałam i posypałam cisto kruche, można to zrobić z włoskimi czy laskowymi). (Gdy nie mamy syropu klonowego to orzeszki posypujemy suche. Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladową). Zapiec jak wyżej. Ostudzić placki. Krem patissiere: 300 ml. mleka 50g, cukru 30 g. masła śmietankowego 2 łyżki maki pszennej 10 g ziemniaczanej (łyżka bez czubka) 3 żołtka nasiona

Kubki smaku
Kruche czekoladowe babeczki z kokosowym kremem i malinami 150

lepszej oprawy dla malin jak czekoladowe kruche ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie(...)jednego gryza, ale spokojnie można przygotować z tego przepisu tartę, składników wystarczy na blachę o średnicy 26 cm. Składniki na około 60 sztuk babeczek o średnicy 5 cm: kruche ciasto: 300 g maki pszennej 140 g zimnego oleju kokosowego (margaryny roślinnej) 75 g cukru pudru szczypta soli 30 g kakao (2 czubate łyżki) krem: puszka 400 ml mleka kokosowego łyżka

greenscarf