tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:78/142)

Tort gruszkowy dla alergika 185

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Naleśnikowy torcik amarantusowy / Amarantus b-day pancakes 187

Moja mama obchodzi dziś urodziny! :) Od poniedziałku robiłam jej małe niespodzianki i prezenty. Dzisiaj dostała piękny bukiet kwiatów i torcik śniadaniowy :) Ktoś ma ochotę spróbować? Składniki

Spektrum Smaku
Ciasto malinowo - czekoladowe, sezon malinowy rozpoczęty. 170

Obiecałam że napiszę o tym pysznym , poszerzającym pupsko smakołyku, z resztą dawno nie było żadnego przepisu. Ale wiecie żeby nie było, że moja wina, że tyjecie

Farmażony
Tort orzechowo- czekoladowy 116

jednym żółtku. Ubijamy na najniższych obrotach. Stopniowo wsypujemy mąki przesiane z proszkiem i dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 45 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy(...)Mleko gotujemy z cukrem. Dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy na puch. Partiami dodajemy masę mleczno orzechową i miksujemy na gęsty krem Składniki na krem czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki margaryny 200 ml mleka 200 g masła Cukier, kakao, mleko i margarynę gotujemy na małym ogniu "do nitki"( jak polewę). Studzimy. Masło

Domowe ciasta
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 146

szczypta soli Masa orzechowa do przełożenia: 3/4 szklanki orzechów włoskich  1/2 szklanki orzechów laskowych  2 łyżki Amaretto  1/2 szklanki miodu  2 łyżki masła  Glazura czekoladowa: 150 gram masła  3 łyżki kakao  3 łyżki cukru  Białka ubij z solą na sztywno. Żółta utrzyj z cukrem na puszystą masę. Miód rozpuść z masłem(...)sodę. Mąkę przesiej z przyprawami, dodaj masę miodową oraz żółtka. Wymieszaj masę dokładnie a następnie wmieszaj w nią białka. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz piernik w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 60 minut. Wystudź ciasto na kratce.  Orzechy podgotuj z masłem, miodem i Amaretto. Zmiksuj za pomocą malaksera na niezbyt

Mango Papaja
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 135

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe bez cukru Masa : 2 budynie śmietankowe 3 / 4 szklanki cukru 1 kostka margaryny z masłem np. Kasia(250 g) 1 / 2 litra mleka 3/4 szklanki wiórków kokosowych Posypka: czekolada gorzka (8 kostek) wiórki kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki(...)Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki

Ciastka - domowe słodkości
Babka kefirowa 119

pszenna – 3 szkl Mąka ziemniaczana -1 szkl Jajka – 4 szt Masło 25 dag Cukier -1,5 szkl Kefir – 1,5 szkl Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki Sól – szczypta Polewa czekoladowa Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek przesiać do miski. Żółtka oddzielić od białek. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę i dodajemy po 1 żółtku i dalej ucieramy. Następnie do masy(...)przemian z mąką i ucieramy dalej. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli, wykładamy na ciasto i delikatnie łyżka mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku   przez ok. 60 minut w temp 180stC. Wyjmujemy, studzimy i dekorujemy polewą

Camilla w kuchni
Ciasto marchewkowo jabłkowe z korzenną nutą. 130

łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu po szczypcie imbiru i gałki muszkatołowej w proszku skórka otarta z 1 pomaranczy orzechy laskowe do dekoracji   Przygotowanie; Marchew i jabłka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jajka, olej i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy starte jabłka i marchew oraz skórkę z pomarańczy(...)smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. ( u mnie tortownica 26cm). Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Do tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową.   Polewa; ok. pół tabliczki czekolady 1 łyżka masłą 2 łyżki mleka   Do garnka wkłądamy masło, czekolade i wlewamy mleko. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu połaczenia składników. Lekko

Radość kipiąca uśmiechem.
BARANEK I ZAJĄCZEK WIELKANOCNY 123

dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.Ubić pianę z białek,wymieszać delikatnie z ciastem. Przygotować formę w kształcie baranka i zajączka.Wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Wyłożyć ciasto do połowy foremek i piec ok 45 min w temp. ok. 180 st C. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia,następnie wyciągnąć z foremki.Ta ilość ciasta wystarcza(...)wiec baranka i zajączka piekłam równocześnie pilnując czasu - zajączek upiekł się wcześniej. Ozdabiamy wg gustu.U mnie baranek posmarowany lukrem dosyć rzadkim,następnie posypany wiórkami kokosowymi imitującymi wełnę,oczy z czekoladowych kuleczek do zapiekania.Zajączek posypany cukrem pudrem,niektóre części zaznaczone gęstym lukrem,jajeczko ozdobiłam kolorowym lukrem ( mogą też być pisaki

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciastko - Czekoladowa lawa 296

otrzymałam słodki prezent od firmy Lindt i postanowiłam w końcu zrobić z niego użytek:) Zrobiłam pyszny czekoladowy deser, właściwie czekoladowe ciastka. Bardzo efektowne i bardzo słodkie. Oraz bardzo, bardzo czekoladowe...  Składniki:   2 jajka,  100g masła,  25 g mąki pszennej,  75 g cukru,  100g czekolady mlecznej Lindt Creation,  2 łyżki kakao. Wykonanie Czekoladę połamać(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę. , Dodać przesianą mąkę wraz z kakao. Wymieszać. Stale mieszając, dodawać stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać. Masę rozlewać do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą ceramicznych kokilek do 3/4 wysokości. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ciastka powinny być z wierzchu upieczone, zaś ze środka wylewać się niczym lawa z wulkanu

Z miłości do słodkości
Czekoladowa raw tarta 123

Mimo wszystko zdecydowałam się dodać „raw” w tytule, choć dwa składniki, których użyłam – kakao i wiórki kokosowe – nie są zgodnie z surową dietą. Jednak osoby jedzące

Roślinna - blog wegański
Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny 193

mojprzepisna.pl | Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny Lukier plastyczny, masa cukrowa, plastyczna masa cukrowa, fondant są różne nazwy, jednak cel ten sam, dekoracja tortu. Innymi sposobami

moj przepis na
Tort m&m's 234

wykonałam na zamówienie dla pewnej bardzo młodej osóbki- miał być kolorowy, elegancki no i przede wszystkim smaczny;) Moja mała klientka wybrała owocowo- czekoladowy smak ze śmietankowym wykończeniem. Z jej późniejszych relacji jej siostry wiem, że smakował- polecam więc i Wam. To wypiek typowy na przyjęcia urodzinowe dla dzieci- „łapie oko”, cieszy wyglądem i smakiem.Sto lat dla Pati! Składniki na biszkopt(...)jednym żółtku. Ubijamy na najniższych obrotach. Stopniowo wsypujemy mąki przesiane z proszkiem i dokładnie mieszamy. Na końcu wlewamy olej, mieszając. Wylewamy do tortownicy( boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą w spód wykładamy papierem do pieczenia). Pieczemy 50-55 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy

Domowe ciasta