tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:41/142)

Tarta z czarną porzeczką. 263

byłem bardzo szczęśliwy, bo bardzo ją lubię, ale najlepiej mi smakuje w ciastach, tartach, jagodziankach...  Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego

Kuchnia Łukasza
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 177

przepis m.in na jagnięce kotlety, wiele makaronów, sałatek, dań z rybami, zupy, owoce morza, tarty, czy risotto. W tym dziale znajdziemy m.in. grillowanego kurczaka w za'atarze, którym zainpirowaliśmy się do wykonania tego wpisu - ( klik ). Ponownie na końcu działu znajdziemy słodkie przepisy - ciasto czekoladowe, tosty francuskie, przepis na ciasto z jabłkami i jagodami, babeczki w czekoladzie, lody, płynna

Plate of Joy
Torcik marchewkowy z kremem jogurtowym 182

pomarańczy  i jeszcze raz wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm  wysmarować margaryną i wysypać bułka tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 40/ 45 minut do suchego patyczka . Krem jogurtowy ubić z jogurtem i mlekiem . Krem czekoladowy ubić z mlekiem. Ciasto przeciąć na 3 części z tym że górną warstwę ścinamy mniejszą . Górną ściętą

Sama słodycz i szczypta chili
Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą 107

ostygnięcia. Następnie ryż przekładamy do dużej miski, dodajemy mleko, ksylitol i blendujemy. Masą wykładamy formę do tarty. Białko ubijamy na sztywną pianę i za pomocą łyżki równomiernie smarujemy nią warstwę ryżową. Na wierzchu układamy wiśnie i posypujemy płatkami lub kulkami czekoladowymi. Tak przygotowany placek ryżowy wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Placek ryżowy

My Chcemy Jeść
Francuski klasyk: galette 183

domu wracałam bardzo zadowolona, już po drodze zastanawiając się, co z nich przygotuję. W planach miałam bardzo elegancki mus czekoladowy przynajmniej w trzech kolorach, ale... Cóż, będzie musiał poczekać (nie tak znowu długo, bo po jeżynowej tarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania,  ciasto(...)jeżynami  to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach, czy to aby na pewno jest  to , moim oczom ukazała się tarta... Ale nie taka zwykła, a  galette . Co to takiego? Najprostsza z najprostszych, o francuskim rodowodzie, zyskała więc już poklask w wielu kręgach, mimo swego nieco topornego kształtu. Nie pieczemy jej bowiem w formie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makowiec bez ciasta 605

Zupełnie inny makowiec. Nie ma w nim ani mąki, ani spodu z kruchego ciasta.  Składniki: -30 dkg maku -1 szklanka cukru -6 jajek -kilka kropli aromatu migdałowego -polewa czekoladowa    Mak musimy sparzyć a następnie odsączyć na sitku.    Przepuszczamy mak przez maszynkę z drobnym sitkiem.    Oddzielamy żółtka od białek.    Ubijamy pianę(...)wszystko delikatnie mieszamy łyżką.    Blaszkę lub tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy masę makową na blaszkę.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 35-40 minut.    Wystudzony makowiec smarujemy polewą czekoladową. Możemy posypać płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami. Smacznego

Maminek kulinarny
MINI TARTY Z KAJMAKIEM I BANANAMI 162

Banany doskonale komponują się z kruchą tartą, słodkim kajmakiem i bitą śmietaną. Deser doskonały do kawy.       SKŁADNIKI na 6 tartaletek: Ciasto: 1 ¼ szkl. mąki krupczatki, 150 g masła, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 2 łyżeczki ciemnego kakao, 2 łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 250 ml kremówki, 1 opakowanie śmietan-fix, 1 łyżka cukru(...)pudru Dodatkowo: ½ puszki kajmaku, 1-2 banany, sok z cytryny, wiórki czekoladowe do posypania WYKONANIE Ciasto: mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki

słodki bratek
Łaciata tarta z malinami 146

Pyszna i prosta tarta która powinna przypaść do gustu wszystkim łasuchom. Myślę, że najbardziej spodoba się najmłodszym ze względu na jej wygląd :) Ciemna masa to budyń czekoladowy, natomiast jasna to kokosowa kasza manna. Podane na kruchym cieście, przybrane malinami, polecam :) 50 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 35 g cukru pudru 70 g masła łyżka kakao żółtko(...)budyń czekoladowy z cukrem WINIARY 0,5 l mleka 300 ml mleka 6 łyżeczek kaszy manny łyżeczka cukru łyżeczka wiórków kokosowych maliny Mąki przesiewamy z cukrem pudrem i kakao. Siekamy je z masłem. Dodajemy żółtko i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je na 10 minut do zamrażarki. Następnie wykładamy ciastem spód formy na tartę (o wymiarach

Mienta blog
Ciasto czekoladowe na mleku zagęszczonym. 161

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę, proszek i wlać mleko zagęszczone. Wymieszać. Na koniec wlać przestudzona masę czekoladową. Wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wylać na blaszkę wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w temperaturze 175 stopni 35 minut. Przygotować polewę. Czekoladę połamać do miseczki, dodać margarynę i mleko zagęszczone. Miseczkę ustawić

Agusiowe smakołyki
Wielkanocne wypieki (Dolci di Pasqua) 164

Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu pasticcera

La grande e la piccola cuoca
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 133

ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów na jakieś dietetyczne dania - ze składnikami

Di gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 120

pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami    Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi  Marta Sałatk a z rukolą , kurczakiem i żółtymi

Magiczne Życie Marty
CIASTO CZEKOLADOWO CZEKOLADOWE 132

ubitych jajek dodałam wystudzoną i roztopioną czekoladę. Z czterech białek ubiłam na sztywno pianę,dosypując drugą połowę cukru. Do czekoladowej masy przełożyłam ubitą pianę i delikatnie wymieszałam. Wymieszaną masę przełożyłam do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Piekłam w 190 stopniach przez około 30 minut aż skorupka popęka ;-) Po przestudzeniu polałam ciasto

potrawyregionalne
BISZKOPT CZEKOLADOWY 128

jajek 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe Przygotowanie: Na spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tarta. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Do jajek

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania