Budyń z kremem kakaoawokado 5. Ciasteczka zbożowe 6. Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7. Czekoladowy suflet 8. Deser malinowy z nutką cytryny 9. Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki(...)bezglutenowe na kokosowo 20. Muffiny bananowe 21. Panna cotta 22. Sernik na zimno 23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami 26. Toffi 27. Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 28. Muffinki czekoladowe 29. Torcik waniliowy 30. Tort naleśnikowy
Tradycyjna Kuchniadrugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi i czarnymi porzeczkami, słodkimi truskawkami i przepyszną masą śmietankową – było po prostu idealne
Moja Delicjacukru pudru DODATKOWO: 4 różne barwniki spożywcze np. żółty, czerwony, niebieski i fioletowy posypka czekoladowa Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 200° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną i oprószcie bułką tartą ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem(...)masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe kropelki i delikatnie- ręcznie mieszamy. Otrzymaną masę przelewamy do foremek [ do wysokości 3/4 foremki ] i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 13 min., na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół
Domowe Tortydrugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi i czarnymi porzeczkami, słodkimi truskawkami i przepyszną masą śmietankową – było po prostu idealne
Moja Delicjaszkl mąki pszennej 3-4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g ugotowanych buraków Polewa: 80 g mlecznej czekolady 1 łyżka śmietany 18% Przygotowanie: 1. Ciasto buraczano-czekoladowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Ugotowane buraki obrać i zmiksować na puree. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao przesiać i wymieszać. Jajka ubić z cukrem do puszystości(...)łyżką. Tak przygotowane casto przełożyć do keksówki o długości 30 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia. 2. Polewa czekoladowa: Czekoladę drobno posiekać i dodać do śmietany. Całość podgrzewać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gęsta, jednolita
Nastoletnie WypiekanieZdjęcia nie wyszły najlepiej bo się śpieszyłam, ale zapewniam was, że babka jest warta grzechu ;-) Wspaniałe połączenie czekolady I malin. Coś na długie jesienne wieczory :) Na czekoladową babkę z malinami przepis wzięłam z Tej strony. Składniki: 125 g miękkiego masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 100 g czekolady gorzkiej roztopionej 1 i ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mleko a następnie bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować formę na babkę. Wysmarować dokładnie tłuszczem i podsypać bułką tartą. Gotowe ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Gotową polewę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzoną babkę. Smacznego
Na słodko lub wytrawniesmak czekoladowy delecta ) 1 paczka kremu ( krem ajerkoniakowy delecta 5 łyżek masy kajmakowej 1 tabliczka czekolady mlecznej 200 ml śmietany 30 % 3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny Składniki na biszkopt 1 szklanka mąki 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru bułka tarta do posypania(...)delikatnie łączymy ze sobą , następni przelewamy do tortownicy wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą , wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut . Kiedy biszkopt nam się upiekł i dobrze wystygł , kroimy na trzy placki , na każdy placek smaruję kajmakiem . Do jednej miski wsypujemy krem czekoladowy i dodajemy jedną i pół szklanki mleka miksujemy na wysokich obrotach trzy minuty , kiedy
Mój Smakwsypać pokrojone orzechy. Ponownie wymieszać. Blachę "keksówkę" wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią ciasto. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić i oblać polewą czekoladową. Na polewę można także nasypać troszkę orzechów włoskich dla dekoracji. Przepis pochodzi od mojej teściowej
Mania Wypiekaniachcecie ;) Tarletki z budyniem czekoladowym i owocami Składniki: Ciasto: 200g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Masa budyniowa: budyń czekoladowy 3/4 bez cukru 375 ml mleka 2 łyżki cukru 30 g masła Do dekoracji dowolne owoce ;) Przygotowanie: Ciasto: Mąkę, masło - wysiekać na stolnicy. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe(...)dajemy na 30-40 minut do lodówki - wiadomo, że jeśli kruche ciasto jest dobrze schłodzone, jest smaczniejsze ;) Foremki na tarletki - 12 sztuk - smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto trzeba rozwałkować i ułożyć na nim foremki. Wykrojonymi kawałkami ciasta wykleić foremki i nakłuć ciasto widelcem. Pieczemy w 90 stopniach około 15 minut - na złoty kolor. Czasami
Lawendowe Niebopomarańczy Polewa czekoladowa z orzechami: 5 łyżeczek cukru 15 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao 1-2 łyżki drobno posiekanych orzechów ewentualnie kuleczki czekoladowe do ozdoby Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! Ciasto 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz(...)Niepełna szklanka dyni (szklanka o pojemności 250 ml ) Wykładamy do blaszki wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub wyłożona papierem do pieczenia . Pieczemy w 180 stop przez około 40-50 min. patyczek włożony do środka ciasta musi być suchy. Polewa czekoladowa 4. W garnuszku umieszczamy wszystkie (oprócz orzechów) składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie
Gotowanie...to proste !Placki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków
sierotka maRysia w kuchniżurawin i 2 jabłka obrane i pokrojone w dużą kostkę. Ciasto wylałam na blachę wysmarowaną margaryną. Nie posypywałam bułką tartą. I piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55 minut. Jak ciasto trochę przestygło przygotowałam polewę czekoladową i polałam całość. Polewa czekoladowa: 1,5 tabliczki czekolady - ja zużyłam resztki różnych czekolad, które się poniewierały ale większość
Ze smakiem bez glutenukoniec dodać ciepłe masło ze skórką z cytryny i aromatem waniliowym. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok 55-60 min. w temp. 170 st. C do suchego patyczka. Ciasto polać polewą czekoladową. Cukier puder i kakao wsypać do rondelka. Zalać 3 łyżkami wrzątku. Chwilę podgrzać do połączenia składników. Zdjąc z ognia i dodać
coolinarnastrefa.blogspot.comsztywną pianę. Masę przekładamy do specjalnej formy do ciast gotowanych, posmarowanej wcześniej margaryną "Kasią" i wysypanej bułką tartą. Formę zamykamy i gotujemy 70 minut od momentu zagotowania się wody. Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego
Pyszności Słodkości