Dzisiaj nadaję do Was z łóżka. Z rozgrzewającą herbatą (z eksperymentalnym syropem) i termometrem u boku. I ostrzegam… dzisiaj jestem bardzo sfrustrowana bo cały mój
gotować!dodać do ciasta, wymieszać. Na końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową (śmietankę zagotować, dodać czekoladę i rozpuścić). https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4
talerz przyjemnościłamiemy na kawałki i rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej . J a j ka wbijamy do miski, dodajemy cukier i mieszamy trze paczką na jednolitą masę- nie ubijamy. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy roztopioną masę czekoladową i ponownie wszystko mieszamy. Wlewamy masę do przygotowanych foremek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 9 minut . Masa delikatnie urośnie, będzie ścięta
KuchcikoweLovearomatyczne i pyszne :) Moja propozycja podana jest z cukrem pudrem jednak świetnie nada się tu w zamian polewa czekoladowa i okruchy orzechów do dekoracji. Ciasto marchewkowe SKŁADNIKI : 2 szklanki mąki 2 szklanki tartej marchewki 1 pełna czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka cukru białego 2 łyżeczki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikrakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem posypać tartą czekoladą
Kuchenne aromatyczas bardzo delikatnie mieszając. Na końcu dodajemy dynię, rodzynki i orzechy. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w 170 C przez 45 minut. Ciasto możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem
Jadło i czytadłoSkładniki: Spód: 0,5 kostki masła niesolonego 0,5 szkl cukru pudru szczypta soli 2 szkl mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżka zimnego mleka lub wody
Luźna Kuchniazrobi się brązowy dodaj banany pokrojone w plastry i śmietanę. Dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód tarty. wierzch: Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym
Humanistka w kuchniKiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie
bistro mamajabłkami i cynamonem Ciasto jabłkowe Ciasto czekoladowe z wiśniami i chili Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną Ciasto bananowe z kawałkami czekolady Hiszpańskie ciasto pielgrzyma - Tarta de Santiago Ciasto gryczane ze śliwkami Ciasto(...)Ciasto śliwkowe Ciasto dyniowe z korzenną nutą Murzynek z truskawkami Cytrynowy placek Aryi Ciasto czekoladowa fantazja z gruszkami Ciasto jesienna krówka z jabłkami Ciasto czekoladowe z gruszką i bananem Ciasto bananowe z białą czekoladą
Passions hobbies lifejednolitą masę. Następnie dodajemy rodzynki i posiekane orzechy, mieszamy. Przelewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki (ok. 9×30 cm). Pieczemy przez ok. 55 min. w 180 st. C, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową i dekorujemy posiekanymi orzechami
Domowy Smak Jedzeniałyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki bułki tartej NA KREM: 250 g serka mascarpone 400 g gęstego jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny po 1 wafelku Lusette o smaku cappucino i czekoladowym NA POLEWĘ: 1/4 kostki dobrej margaryny 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej typu Inka 3 łyżki(...)ORAZ: 3-4 łyżki dżemu o smaku czarnej porzeczki kilka kostek białej czekolady do dekoracji pół filiżanki posłodzonej kawy WYKONANIE CIASTA: Orzechy mielimy, mieszamy z mąką, proszkiem i bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier. Po dokładnym ubiciu dodajemy po jednym żółtku. Ubijamy przez chwilę. Dodajemy partiami sypkie składniki i za pomocą łyżki delikatnie mieszamy. Masę
Pani na deserMoja rodzina bardzo lubi tarty z owocami, w sezonie letnim dość często je przyrządzam. Tym razem przygotowałam ja z kruchego ciasta czekoladowego i masy śmietanowo-jogurtowej, wyszła przepyszna. Składniki: Ciasto kruche: 200 gram mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżki konfitury z płatków róży Premium Rosa 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Masa(...)galaretka truskawkowa 300 gram truskawek Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy jogurt grecki, na końcu dodajemy cukier
Bajeczna KuchniaZdecydowanie coś dla fanów mocno czekoladowych deserów. Ciasto jest kruche, krem intensywnie czekoladowy z delikatnym akcentem mlecznej słodyczy, a gruszki cudownie aromatyczne i słodkie. Ciasto zniknęło z talerzy niesamowicie szybko :) SKŁADNIKI ciasto: 100 g masła 1/3 szklanki brązowego cukru 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu duża szczypta soli 1 jajko krem: 100 g gorzkiej czekolady(...)dodać do niego łyżeczkę żelatyny, dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie nakłuć widelcem. Piec 20 minut w temperaturze 170 °C . Po 20 minutach wyjąć ciasto i wylać na nie krem. Piec dodatkowo 15 minut
DefinicjaSmaku