wątrobę . Ale cóż mamy zrobić jak uwielbiamy wszelakie podroby! Ostatnio zajadaliśmy się pyszną wątróbką wieprzową w jeszcze pyszniejszym majerankowym sosie. Dla smakoszy wątróbki to będzie idealna propozycja na obiad. Tanio i smacznie to nasza dewiza! Wątróbka w sosie z majerankiem: Składniki: 500 g wątroby wieprzowej 250 ml mleka 2 średnie cebule Suszony majeranek mąka pszenna do obtoczenia sól i pieprz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóre przygotujemy od podstaw będzie z pewnością czymś co pozwoli uwierzyć w swoje umiejętności i zaskoczyć bliskich. Z kuchnią zaczynają trochę robić jak z apteką. Gdy jesteśmy przeziębieni możemy tanio wyleczyć się domowymi sposobami albo kupić chemiczne gotowce. W kuchni robi się tak samo, a to na czym bazują koncerny nazywa się: lenistwo i obojętność
Kuchnia PROzdrowotnadomu a do jego wykonania potrzebujemy tylko orzechów! W zasadzie niczym nie różni się od sklepowego, pomijając zbędny dodatek oleju w masłach niektórych firm. Domowy odpowiednik wychodzi dużo taniej, można go wzbogacić ulubionymi dodatkami, np. kakao. Składniki: orzeszki ziemne sól, jeśli używamy orzeszków niesolonych dowolne dodatki Orzechy prażymy na rozgrzanej patelni do lekkiego zarumienienia. Po wystygnięciu umieszczamy
Wrzosowa Polanasmakowania na Obszarze Metropolitalnym Gdańsk-Gdynia-Sopot . Kwiecień po raz kolejny przyniósł ze sobą cykliczną imprezę Rozsmakuj się w Metropolii - Weekend za pół ceny , kiedy to o 50% taniej można smacznie zjeść, pójść do teatru i na wystawę, czy choćby upiększyć się w gabinecie kosmetycznym. Z roku na rok impreza odnotowuje coraz większą frekwencję, coraz więcej miast się
Grunt to przepis!ręku jej tajemnicę ??? Z nieoczekiwaną pomocą przyszedł Napoleon, który w 1813 roku ogłosił mobilizację rekrutów. Sprytny Chambry natychmiast zaoferował schronienie i pożywienie uciekającym przed poborem młodzieńcom, zyskując w zamian tanią i dyskretną siłę roboczą . Zazdrośni sąsiedzi szybko jednak przyuważyli, że Chambry, który jak dotąd nie miał oszałamiających sukcesów w eksperymentach hodowlanych, sprzedaje pieczarki całym rokiem, nawet w środku suchego lata
Grunt to przepis!słoiku opisałam rok temu, można je modyfikować na wiele sposobów, wykorzystywać składniki i dodatki takie na jakie mamy ochotę w danej chwili. Zamiast kupować gotowe sałatki w sklepie, taniej i zdrowiej jest przygotować taką sałatkę w domu, bo nic nie smakuje bardziej niż przyrządzona domowa sałatka, przygotowana z dobrej jakości składników, doprawiona według naszych upodobań i do tego za dużo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętargały mną myśli, wątpliwości, a po chwili „targnęła” mną również starsza pani, która widząc moje zawahanie powiedziała: „nie bierz, wróć jutro, będą na gazetce to dużo taniej kupisz” i przekonała mnie do ich wykorzystania. W końcu jak coś jest na promo to trzeba wykorzystać, prawda? I tym oto sposobem bez zawahania następnego dnia sięgnąłem po oberżyny
Blendmandużo imprez i innych poważnych wydatków powoduje, że pod koniec miesiąca, przed wypłatą czy przed wysłaniem stypendium, starcza jedynie na bułkę i pasztet. Cóż zrobić, by zjeść smacznie, a tanio? Może pomidorową? W zależności od stanu portfela możemy wykonać ją w wersji podstawowej albo na bogato. Więc, jeżeli zawartość portfela pozwala nam na kupienie 2 udek lub 2 skrzydełek
Be Fit Be Strongbabcia często ją gotowała i zawsze wszystkim smakowała. Jakie ma zalety? To proste: niezwykle łatwo ją ugotować, do tego gotuje się ją szybko i zdecydowanie można ją opatrzyć napisem "tania kuchnia"... no i jest pyszna... SKŁADNIKI 4 - 5 dużych ziemniaków 2 duże marchewki 2 duże pietruszki 1/4 dużego selera 2 cebule 1/2 pęczka natki pietruszki 1 kostka bulionu warzywnego sól
Czary - gary w kuchniChleb bezglutenowy jest relatywnie tani, użyłam mąki ziemniaczanej, ryżowej i odrobiny kukurydzianej. Jest bardzo smaczny, ma chrupiącą skórkę, świetnie nadaje się na tosty francuskie, kanapki, po prostu świetny codzienny chleb :) SKŁADNIKI: - 100 g mąki ziemniaczanej - 100 g mąki ryżowej - 20 g mąki kukurydzianej - 14 g świeżych drożdży - 280 ml mleka - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 kopiasta
Kuchnia bezglutenowa Lolijest dość specyficzna i niezbyt wyrafinowana. Łódź była bowiem biednym miastem robotniczym, składającym się głównie z ludności napływowej z obszarów wiejskich. To sprawiło, że jadło się tu prosto i tanio, wykorzystując najbardziej podstawowe składniki. Wśród łódzkich potraw jest jednak kilka "perełek", które smakują wspaniale nawet osobom z wysublimowanym podniebieniem. Mimo, że w Edynburgu istnieje wiele polskich sklepów, a podstawowe polskie
Codzienne Gotowaniewbrew obiegowym opiniom jest ona magazynem ale nie toksyn, tylko cennych substancji odżywczych. Posiada ogromne ilości witaminy A, witamin z gr. B, C i żelaza. Same zalety, do tego tania i bardzo prosta do przygotowania. Najczęściej jemy wątróbkę smażoną z cebulką. Dziś zapraszam na jeszcze prostszą wersję, wątróbkę panierowaną. Wątróbka jes pyszna, nie skwierczy i nie pryska przy smażeniu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jeśli widzisz karteczkę z wielkim napisem -70%? Pierwsza myśl jaka się napatoczyła do mojej pustej głowy (pustej na widok promocji oczywiście) to zupa pieczarkowa. Tak też zrobiłem. Szybka, prosta, tania i pyszna. Ja podałem ją z grzankami, ale równie dobrze możesz podać ją z groszkiem ptysiowym, a nawet bez niczego – i tak będzie pyszna, pod warunkiem, że dodasz szczyptę
BlendmanZapiekanka serowa z ravioli Ravioli , same w sobie są dobre , a wymieszane z serem i zapieczone ze szpinakiem to po prostu bajka . Każda zapiekanka ułatwi nam życie , bo jest tania w wykonaniu , łatwo ją odgrzać , oszczędza czas i nie produkuje, nadmiarowych brudnych naczyń . Naprawdę fajne danie i uwierzcie ,że mega smakowite " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki papryki
Di gotuje