Carbonara - nic dodać, nic ująć...

Carbonara - nic dodać, nic ująć...

Carbonara - nic dodać, nic ująć...

CARBONARA  Carbonara to jeden z najszybszych i najsmaczniejszych makaronów, jakie istnieją w świecie kulinarnym. Nie dość, że jest tania, prosta to jeszcze przepyszna. Czegóż chcieć więcej ? :) SKŁADNIKI (Porcja na 4 osoby) 10 cienkich plasterków pancetty (lub wędzony boczek) 2 jajka ok. 50 g parmezanu 1 łyżka oliwa pieprz - świeżo mielony 500 g makaronu (najlepiej świeżego) ok. 1/4 szklanki śmietany 18 % 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku sól do smaku natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj al dent... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Calzonella.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.