dnia każdego miesiąca zostanie wysłane na początku kolejnego. Cena: - wariant miesięczny - 54,99 zł - wariant 3-miesięczny -149,99 zł - wariant 6-miesięczny - 279,99 zł Chcecie taniej - nawet o ponad 50 zł ? Na końcu mam dla Was świetny rabat ! Mój październikowy Health Box: Health Box w październiku miał tyle zamówień, że zostały przygotowane aż dwie wersje
Di gotujedziurce. Niech nie zmyli Was zabawna nazwa – to tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej, której głównym składnikiem są kiełbaski zapieczone w naleśnikowym cieście ( puddingu yorkshire ) . Zapiekanka jest prosta i z tanich składników – zyskała więc ogromną popularność. Szczególnie dzieci pozytywnie reagują, gdy dowiadują się jak nazywa się ich obiad. Miałam przepyszne, ekologiczne, białe, parzone kiełbaski – postanowiłam więc spożytkować je właśnie
Poezja smakubardzo szybkie i proste danie. Można do ugotowanego drobnego makaronu dodać ulubione warzywa, oraz majonez, można dla urozmaicenia jej dodać wędzoną rybę, czy szynkę. Sałatka makaronowa jest łatwa, tania, smaczna, sycąca, uniwersalna, zarówno idealnie pasuje na rodzinne spotkanie, jak i do zjedzenia przed TV 🙂 Dla mnie niezastąpiona na grillowe spotkanie. Ta sałatka z makaronem ma niezbyt wyszukane składniki, takie jakie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwierzycie? Najważniejsze jest to, że to kruche ciasto z jabłkami zawsze wychodzi, efektownie się prezentuje i bardzo, bardzo smakuje. Musicie to koniecznie sprawdzić! Bo to pyszna, łatwa i tania szarlotka sypana. Z maślanym posmakiem i zapachem jabłek. Z chrupiącą, kruchą warstwą ciasta na górze i z lukrem. Na blogu są już przepisy na sypane ciasta: ciasto drożdżowe sypane z kruszonką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzatem kształtowała w granicach ok. 5,20zł. W tym miejscu ktoś powie: czyli się nie opłaca. Jednak trzeba pamiętać, że podałam szacunkowe koszty składników, także jeśli zakupimy produkty taniej automatycznie otrzymamy tańszy chleb. Myślę też, że ciężko ocenić wartość chleba bez chemii. Ja jestem w stanie zapłacić nawet 2 razy więcej za chleb, byleby tylko wiedzieć
Mania WypiekaniaDostałam tanią paprykę czerwoną i kupiłam sporą jej ilość. Co roku robię z niej pastę paprykową, marynuję w zalewie octowej. Obowiązkowo kilka razy muszę ugotować z niej zupę krem :). W tym roku zrobiłam dodatkowo ketchup paprykowy. Ketchup smakuje świetnie. Można nim posmarować kanapki z kiełbasą, dodać go do marynaty lub posmarować spód pizzy. Polecam! KETCHUP PAPRYKOWY
Zakątek rozkoszy kulinarnychskórką, lepkie w środku i okropnie słodkie. Śliwki - słodkie, pachnące, soczyste i miękkie, innymi słowy idealne! Nie raz kupując śliwki w supermarkecie, trafiałam na tłuste z wierzchu (dodatkowo natłuszczane tanim olejem), a w środku suche i gąbczaste egzemplarze, z którymi ciężko było cokolwiek zrobić, bo były po prostu niezjadliwe. Morele i figi - jak wiadomo - nie są tak soczyste jak śliwki
Poranek na słodkokruche. Zresztą gofrownica samodzielnie tę temperaturę reguluje. Koszt urządzenia jest co prawda większy niż standardowych gofrownic, ale według mnie lepiej zainwestować w porządny sprzęt, niż co rusz wymieniać jedną tanią gofrownicę na drugą... prawdopodobnie trując się chemikaliami stosowanymi w chińskich produktach. Osobiście miałam do tej pory dwie takie po 100 - 150 zł. W jednej podczas otwierania oderwała się forma
Poranek na słodkodanie na świąteczny stół, które po woli się zbliżają. Zdrowo, ekskluzywnie i elegancko. Już od dawna stosuję zasadę, że lepiej zjeść mniej, ale drożej i z wyższej pułki, niż tanio lub pospolicie - byle dużo. SKŁADNIKI: 1 filet z łososia ze skórą oskrobaną z łusek (ok. 1 kg) skórka otarta z 2-3 cytryn sól morska (ok. 130-140 g) brązowy
Sztuka gotowania w/g Samiryniej szybko i równomiernie, bez przywierania i z minimalną ilością tłuszczu, a do tego łatwo się ją myje. Nie pozostało mi nic innego jak tylko wyrzucić moją starą tanią patelnię, bo różnica jest niesamowita. Dystrybutor prosił mnie o szczerą opinię i napisał, że krytyki się nie boi, ale tutaj nie ma czego krytykować :) Jedyny minus jaki mogą znaleźć niektórzy
Cynamonowe szczęściem.in. mięs i ich substytutów. Jako, że nie jestem wielkim fanem kupowania gotowych mieszanek przypraw w sklepach, bo są drogie, albo zawierają ogromne ilości soli, która jest i tak tania, więc czuję się robiony w balona… Często również gotowe mieszanki przypraw są po prostu niesmaczne, dlatego zachęcam Was do zrobienia własnych mieszanek. Oczywiście na blogu w najbliższym czasie pojawi
Blendmanpora roku mogła by trwać i trwać... Niestety, nadeszło gorsze oblicze jesieni. Deszcz,wiatr i zimno, brr...okropność! Dlatego w takie dni proponuję Wam rozgrzewającą potrawkę na obiad. Szybka, tania i bardzo smaczna, a co ważne szybka w przygotowaniu. A więc, do dzieła :) Składniki: -4 kawałki mięsa z udźca indyka ( może być również z udek kurczaka ) -4 średnie ziemniaki
Kulinarne przemysleniacucina povera czyli kuchnia biedaków oznacza styl gotowania według którego powstała większość klasyków kuchni włoskiej. Pierwotnie gotowali tak z konieczności ubodzy Włosi, aby skutecznie zapełnić żołądki potrawami z tanich, dostępnych, sezonowych produktów. Dzisiaj ten styl gotowania zrobił oszałamiającą karierę i stał się inspiracją dla kucharzy, którzy gotują proste, autentyczne dania z najlepszych składników, których smak jest radością samą
Smakowity Blog Kulinarnyserbskiej. Mus paprykowo-bakłażanowy jest pyszny, bardzo aromatyczny, lekko ostry o bogatym smaku. Najlepszy oczywiście ten samodzielnie przygotowany w domu. Sklepowe mają często w składzie dodatek marchewki - jako tani wypełniacz, a smak ajwaru - jego szczególną nutę smakową buduje pieczona papryka i bakłażan, choć klasyczny ajwar przygotowują Serbowie bez jego dodatku. Ma różnorodne zastosowanie w kuchni, uszlachetnia smak i zapach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!polecam do kiełkowania również nasion przeznaczonych do spożycia np. słonecznika, fasolki mung, soji itp. Z mojego doświadczenia wynika, że duży procent takich nasion nie wykiełkuje. Hodowla kiełków jest bardzo tania, w zależności od gatunku roślin z 1 g suchych nasion na kiełki otrzymujemy od 10 do 14 g kiełków. Kiełki rzodkiewki i lucerny po 5 dniach kiełkowania
Codziennik Kuchenny