produktów. Danie w sam raz na jesienne wieczory, kiedy choć na chwilę chcemy wrócić nad ciepłe morze. A może zainspiruję Was do samodzielnego dbania o swoje wyżywienie na wakacjach tanim kosztem, małym nakładem czasu, a powalającym na kolana efektem? Bo należy pamiętać, że mając dobry produkt mamy już połowę sukcesu. Dalej wystarczy już tego tylko nie zepsuć. A proste rzeczy
Cook&LoveSmaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Przeważnie robię go z samymi warzywami, ale tym rzem postawiłam na pieczarki. Taki gulasz idealnie smakuje z ryżem, dowolną kaszą - czy ziemniakami. Ostatnio podawałam go też z plackami ziemniaczanymi. 1/2 kg żołądków drobiowych 7-8 pieczarek 1 marchewka 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego
Di gotujeOkres jesienno-zimowy to doskonały moment na wprowadzenie grochu do menu. Groch to bogactwo błonnika i wielu soli mineralnych. Jest tani, leży w każdym sklepie, szkoda nie wykorzystać jego potencjału. Zapraszam do przygotowania pasztetu z grochu, posmakuje nie tylko wegeterianom. Idealny na kanapki, bardzo pożywny, syci na długo. Odpowiednio doprawiony smakuje wyśmienicie. Swój wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i suszonych pomidorków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mnie źle. Nie jestem snobistyczny i nie uważam, że tylko marka gwarantuje jakość. Ale z doświadczenia wiem, że w przypadku koncentratów pomidorowych, masz to, za co płacisz. Jeśli kupujesz tani koncentrat, kup go o 1/3 – 1/2 więcej, niż podałem w przepisie. Teraz przyprawianie. Dodaj soli i cukru. Zupa na tym etapie powinna być słono-słodka, z lekką kwaskowatością
manslogblogwystawiamy ku niemu twarz. Jak sobie radzić, aby podczas jesieni nie dopadła nas chandra? Macie swoje sposoby? Ja zdradzę Wam kilka swoich rytuałów, które w bardzo szybki, prosty i tani sposób poprawiają mi nastrój. Świeże powietrze, nic tak dobrze nie robi nam na "głowę", jak ruch na świeżym powietrzu, bez względu na pogodę, warto nawet z parasolem w dłoni
SMYKWKUCHNIKalorie podane są dla wersji z cukrem. Aby ograniczyć kalorie wystarczy zamiast cukru trzcinowego użyć erytrol, który jest bez kalorii. Co prawda nie jest on tak smaczny, dostępny ani tani jak cukier, ale na pewno zdrowszy. Ja pod kruszonką umieściłem 2 garstki mrożonych owoców leśnych (około 100g), ale świetnie sprawdzą się również maliny, jabłka, gruszki… zresztą co lubisz
Blendmansklepowych półkach. Jako że cena granoli w wersji RAW, którą znalazłam w sklepie ze zdrową żywnością powaliła mnie na kolana, postanowiłam poświęcić troszkę czasu i przygotować własną, domową, tanią, a przypuszczam, dużo zdrowszą wersję. Dlaczego zdrowszą? Bo nasiona i orzechy, które posiadam są ze sprawdzonego źródła, z pewnością surowe i wysokiej jakości. Natomiast informacji o pochodzeniu poszczególnych składników kupnej granoli
Jeść, by żyć w zdrowiujednak że sobota to ciąg dalszy codziennych zmagań. Sprzątanie ,pranie ,gotowanie , zakupy? Najbardziej "busy" dzień ? Więc dajmy se na luz . Przynajmniej dziś ! i na leniwca zróbmy szybki i tani obiad , gotowy już w godzinkę Składniki:4-6 osób 2.5 kg ziemniaków 300-400 g boczku w plastrach 2 duże cebule 2 garście pieczarek -wedle uznania 3-4 garście żółtego tartego
Viola cooks with passionautorka wielu książek o medycynie alternatywnej i naturalnych terapiach botanicznych. W książce „Naturalna Pani Domu” podpowie - jak posprzątać dom nie zatruwając się toksynami, a do tego w sposób tani i szybki! Przyznam, że sprzątanie nie należy do moich ulubionych czynności, i wykonuję je bardziej z obowiązku niż przyjemności. Poza tym moje dłonie i organizm nie bardzo toleruje chemiczne
Di gotujetylko taki jest gwarantem udanego wykonania i dobrego smaku naszych potraw. Czego i wam i sobie życzę… Książka jest dostępna w przedsprzedaży w internetowych księgarniach – InBook , Tania Książka . Dziękuję wydawnictwu Publicat za udostępnienie egzemplarza recenzenckiego
Mr. Tastedania) w bardzo krótkim czasie. Restauracja gwarantuje, że od wejścia do restauracji do skończenia posiłku nie minie więcej niż 30 min i to wszystko za 25 zł. Podsumowując: szybko, tanio, w miłej restauracyjnej atmosferze, a przede wszystkim smacznie, bo ze sprawdzonych przepisów. Nam również przypadł zaszczyt uczestniczenia w tym wydarzeniu i tak oto w ostatni piątek razem z szefem kuchni
Pora coś zjeśćdodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Po ugotowaniu mięso wystarczy wyciąć nożem, zmielić lub poszatkować i wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Składniki knedle: 1 kg ugotowanych ziemniaków, 2 jajka, mąka ziemniaczana, ½ szkl. mąki pszennej sól. Składniki farsz: 500 g ugotowanego, posiekanego mięsa ze schabu 1 duża cebula sól pieprz majeranek posiekany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKapuśniak to tania i super zdrowa zupa. Syci, rozgrzewa w słotne dni i jest bardzo smaczna. Niestety zupy coraz rzadziej pojawiają się na naszych stołach. A szkoda, bo właściwie przygotowana zupa dostarcza cennych witamin i minerałów, odchudza, a nawet leczy. Zupa z "wkładką" może stanowić cały posiłek. Fioletowy kapuśniak to już absolutny rartytas. Pokusiłam się o eksperyment i zrobiłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!doskonałych właściwościach. W sklepach dostępne są również inne warianty kapsułek Ariel do innych kolorów. Płyn Lenor, to coś doskonałego. Wiele razy w sklepie Lenora omijałam szerokim łukiem, ponieważ niestety tani nie był. Kupowałam zawsze płyny 2l za ok. 3-4 zł, natomiast Lenor 1,2 L kosztował nawet 12-14zł i to mnie do niego zniechęcało. Dziś wiem
Gotuję Testujętyle fajny, że filet pozostaje soczysty. Technika smażenia jest taka sama jak przy kurczaku w papirusie, który możemy kupić gotowy już z przyprawami. Jednak kupno torebek wychodzi dużo taniej, zdrowiej i daje większe pole manewru. Smażymy po 4 min z każdej strony, następnie zostawiamy, na 1-2 min, żeby mięso odpoczęło. Składamy danie. Świetnie komponuje się z nim lampka
Kuchnia od dwojga