Witam Kochani tego deszczowego jesiennego wieczora W sklepach zaczyna być coraz bardziej świątecznie, jakby nie patrzeć jeszcze miesiąc i święta. Uwielbiam ten czas w roku, mam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuZapas świeżego miodu z tegorocznych zbiorów jest, więc i muffiny miodowe koniecznie muszą być. Słodkie co nieco do kawy, bez zbędnego krzątania się w kuchni i
Kuchcik gotujeKruche paszteciki z mięsem na szybko Z mięsa mielonego można wyczarować wiele. A jeśli jeszcze będzie to coś, co dużo czasu nam nie zajmie, i będzie
na moim stole...Z wierzchu odrobinę chrupkie, w środku miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach… Placki z jabłkami – niby proste, a jednak jak każdy przepis – można i
Karo in the KitchenChrupiące, lekkie i z mega zdrowymi dodatkami ciasteczka maślane o niskiej zawartości cukru. Takie ciasteczka mogę polecić nawet dzieciom, w porównaniu z tymi ze sklepu to
Kuchcik gotujeskładniki: 0,5 kg mąki 0,5 kg sera białego - najlepiej półtłustego 3 jajka 4 łyżki śmietany 10 dkg margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczanej ok. 1
Luźna KuchniaW grach MMO motywy kulinarne pojawiają się zazwyczaj w postaci specjalnych itemków do zdobycia lub skomponowania z dostępnych receptur. Nie inaczej jest w przypadku gry Final
Nerds KitchenSmaczny i bardzo aromatyczny sos pomidorowy, a do tego jeszcze łatwy do zrobienia. Pomidorowy sos do pizzy to wspaniały dodatek do posmarowania surowego spodu pizzy przed
Kuchcik gotujeRacuszki To jest danie, które robię rzadko ponieważ jak dla mnie to jest za tłuste ze względu smażenia na oleju. Ale raz na jakiś czas moja
Tanio smacznie i prostoprzepyszne placuszki pochodzące zza wschodniej granicy. Są znane we wszystkich krajach byłych związku radzieckiego. I nie ma się czemu dziwić. Są pyszne, szybkie i łatwe w przygotowaniu i tanie. Dodam jeszcze, że można je zjadać przez cały dzień – na śniadanie, obiad czy jako słodki deser. Chodźcie ze mną do kuchni i przygotujcie Waszym bliskim! Do przygotowania syrników(...)dekoracji olej do smażenia W misce mieszamy serek, cukier oraz jajka i małymi porcjami dodajemy mąkę. Całość mieszamy. Do mniejszej miseczki wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej kulkę ciasta syrnikowego, po czym lekko spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż placuszki z obu stron będą rumiane. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniepromocja tutaj ) ewentualnie cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Łodygi rabarbaru opłukać, osuszyć, odciąć część z liściem, pokroić w kilkumilimetrowe plasterki i wymieszać z 2-3 łyżkami cukru trzcinowego. Płat ciasta rozwinąć, ułożyć go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pokroić na 12 prostokątów. Każdy prostokąt posmarować jajkiem roztrzepanym z łyżeczką mleka lub śmietanki. Na środek nałożyć pojedynczą warstwą plasterki(...)termoobiegiem). Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Przepisy z akcji znajdziecie również tutaj: NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH GRUNT TO PRZEPIS KULINARNA MANIUSIA MARCEPANOWY KĄCIK JEDZ I SMAKUJ SMAKOŁYKI ASI SZYBKO TANIO SMACZNIE KUCHNIA MNIAM MOJE DOMOWE KUCHARZENIE KUCHNIA STAROWIEJSKIEJ GOSPODYNI WANILIA I KARDAMON MOJE MAŁE CZAROWANIE BEATA LIDIA SMAK MOJEGO DOMU Z MIŁOŚCI DO SŁODKOŚCI SŁODKIE OKRUSZKI GOTOWANIE TO PROSTE IZIONI
Kuchenne zapiski Edytydzięki tej stronie można znaleźć kupony rabatowe na książki , co jest niezwykle zachęcające. Oprócz książek możemy tam zdobyć kupony rabatowe na artykuły rtv, agd, dzięki czemu możemy w tani sposób wyposażyć naszą kuchnię, co mnie niezwykle cieszy Oprócz artykułów, które ułatwiają prowadzenie domu znajdziemy tam również kupony rabatowe na odzież, a kto nie lubi dobrze wyglądać! Zapraszam Was serdecznie(...)mamine pierogi: Składniki: - 40 dag mąki pszennej; - 1 żółtko; - „chlust” oleju; - szczypta soli; - 2/3 szklanki ciepłej przegotowanej wody (może być troszkę więcej lub mniej, należy kontrolować ciasto); - 25 dag jagód (ja użyłam mrożonych i nie rozmrażałam ich wcześniej Wykonanie: Z mąki, żółtka, oleju i wody zagnieść elastyczne ciasto. Wodę należy wlewać powoli, tak, żeby ciasto było elastyczne
dom-agi.plSkładniki: 800 g zsiadłego mleka 500 g mąki pszennej 2 jajka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka sody 1/2 opakowania cukru waniliowego olej do smażenia Sposób
Qchnia po prostuKuchni Polskiej Olbrzymia skarbnica wiedzy. Tak w skrócie mogę opisać tę książkę kulinarną. Zawiera kilkadziesiąt (lub więcej) bardzo zróżnicowanych przepisów podzielonych na kilka działów, m.in. dania z grzybów, zupy, ciasta i desery, napoje. Do każdego działu i do całej książki autorzy dodali wstęp, który przybliża czytelnikowi dany temat. Na początku znajdziemy też standardowy przelicznik miar i kaloryczność niektórych składników potraw(...)starczy porcji, czy można ją mrozić (oczywiście, jeśli przyrządzamy ze świeżych, a nie z rozmrożonych składników), jaka jest jej kaloryczność (niska, normalna, wysoka) oraz stopień trudności i koszt dania (tania, przeciętna lub droga). Wracając do zdjęć. Jest ich bardzo dużo i wspaniale prezentują dania. Jednak nie do każdego przepisu jest dodane zdjęcie gotowej potrawy. Trochę szkoda, bo nie do końca
Anioszek w kuchniprzyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i zasmażamy jeszcze przez dwie minuty ciągle mieszając *** *** Farsz powinien być dość intensywnie przyprawiony. Gotowy farsz przekładamy do miseczki, studzimy *** *** Odkrawamy 1/4 ciasta i bardzo cieniutko rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółeczka. Na każdym kółku kładziemy łyżeczkę farszu, składamy na pół i zaklejamy brzegi (np. za pomocą widelca) *** pa *** Sklejone pierożki układamy(...)Każdą porcję pierogów gotujemy dwie minuty od momentu wypłynięcia *** *** Pierogi możemy podać polane stopionym masłem lub posypane cebulką zasmażoną z wędzonym boczkiem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pierogi wiejskie pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemmrożony, ciekawe ile czasu przedtem spędził w zamrażarce lub w podróży nie wiadomo gdzie. Polecam zrobienie własnoręcznie chleba to nic trudnego, a cenowo wychodzi to bardzo podobnie lub nawet taniej. Ale wiemy co jemy, a nie faszerujemy się dodatkowo toną konserwantów - chemii. Zachęcam!:) Składniki: *520 g mąki pszennej *500 ml letniej wody *25 g świeżych drożdży *Szczypta soli *2 łyżki(...)nadania mu chrupkości. Wykonanie: W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże. Następnie do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier, płatki owsiane, żurawinę i rodzynki. Potem dodajemy drożdże wymieszane z wodą i mieszamy ciasto łyżką do połączenia składników. Potem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Blaszkę, keksówkę dużą, wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej wyrośnięte
Piekę, bo lubię