Wstyd się przyznać, ale jeszcze kilka lat temu robiłam taki makaron wyłącznie na bazie gotowego sosu z paczki. Teraz to jedno z moich popisowych dań i
Karo in the KitchenWiejska sałatka w duchu niemieckiej Kartoffelsalat. Odchudzona – nie ma w niej grama majonezu. Jest pysznie kwaśna i odświeżająca. Delikatnie pikantna. Po schłodzeniu idealna do grillowanych mięs
Karo in the KitchenNikomu z nas nie chce się trzeć ziemniaków na placki. Nikt się nie rwie do tej ciężkiej pracy, ale wszyscy chętnie by pochrupali. Przyznajcie się – nie
Karo in the KitchenKuchnia włoska jest lekka, łatwa i przyjemna. Bogactwo prostych przepisów i głębokich smaków. Norma to makaron rodem ze słonecznej Sycylii. Wegetariański i syty. Okrutnie syty! Dojrzałe
Karo in the KitchenTurecki comfort food. Bogaty i piękny w kolorze. Prosty, smaczny i niesłychanie wartościowy. Dwadzieścia minut pracy i macie gotowe dwie porcje – na śniadanie, na lunch czy
Karo in the KitchenTo jedna z tych potraw, która praktycznie robi się sama. Wymaga jedynie wstępnego pokrojenia składników a potem wymieszania wszystkiego razem i włożenia do piekarnika. Prosta, lekka
Karo in the KitchenPiękna nazwa, proste wykonanie i fantastyczny smak - to danie ma w sobie wszystkie wspomniane zalety. Gwarantuje, że zachwyci niejedno podniebienie. Kluczem są wysokiej jakości składniki, które
Życie zamknięte w smakuDługo zastanawiałam się w czym tkwi sekret smażonej ryby. Jak ją przygotować, żeby była złota; o kruchej skórce i soczysta? Ile czasu należy ją przygotowywać. Wreszcie
Życie zamknięte w smakuTego typu "risotto" pojawiło się już w innej wersji na blogu ( z królikiem ), jednak żeby zademonstrować Wam, jak podatne na zmiany jest to danie, zdecydowałam się
Życie zamknięte w smakuWiem, że tym razem - jeżeli chodzi o zdjęcia - niezbyt się spisałam. Postaram się poprawić następnym razem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakuPlacki do tortilli kosztują w sklepach niekiedy naprawdę niemało. Okazało się, że można zrobić je w domu przy niewielkim nakładzie pracy (to raz), finansów (to dwa
Życie zamknięte w smakuDzisiaj jest dzień z serii "Zostaw, to na Święta". Lodówka jest pełna, ale zakazana. Wszyscy wciąż uwijają się w pocie czoła. Ale głód na to nie
Życie zamknięte w smakuTo danie ratuje mi życie od lat. Zresztą nie pierwszą jego wersję, jak widać po tytule, już publikuję. Ekspresowe w wykonaniu, supersmaczne i możliwe do dostosowania
Życie zamknięte w smakupora wziąć się za opróżnienie zapasów z lodówki przed zbliżającym się sezonem wiosennym. Wystarczy połączyć ze sobą kilka prostych składników, które przeważnie są w domu, by wyczarować obiad nie tylko tani, ale i prosty, z którym poradzi sobie dosłownie każdy. A teraz zapraszam do przepis, który dołączam do akcji #ZjedzZapasy. Ps. Przypominam, że Gotowanie za głosowanie trwa do niedzieli
Fabryka pomysłówSzybkie danie do spożycia na zimno. Idealne na obiad lub kolację. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie Upały nie odstępują nas na krok, w cieniu 29 stopni, ale ja nie narzekam. Wolę, by mi było gorąco i słońce mocno grzało niż zimno i śnieg. W taką pogodę oczywiście gorące dania i napoje nie chętnie są spożywane, dlatego dziś
zdrowo i aktywnie