tani obiad - 3757 przepisów (strona:86/251)

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 146

Witam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏 Składniki: -1 kapusta pekińska -1 papryka (u mnie czerwona) -2 średnie marchewki  -koperek  -sos winegret (u mnie własnej roboty) Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Dan dan noodles – makaron z wieprzowiną po syczuańsku 211

Chińska kuchnia wydaje się prosta, ale wymaga koordynacji ruchów i mocno rozwiniętego zmysłu planowania. Mimo, że wszystko robi się szybko, najczęściej w woku – chińska kuchnia wcale

Karo in the Kitchen
Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 218

Niewielu znam szczerze oddanych amatorów kalafiora. Trudno się dziwić – rzadko bywa smacznie podany, sam w sobie nie jest też zbyt wartościowy i najczęściej spełnia rolę dodatku

Karo in the Kitchen
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 303

Obiad na środę, szybki, niedrogi i łatwy w przygotowaniu. Obiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba

codojedzenia
Zupa z pieczonej dyni, papryki i pomidorów 175

Zupy z pieczonych warzyw nie mają na stole konkurencji. Pieczenie warzyw, zamiast ich gotowania w płynie, wyodrębnia, wyokrągla i kondensuje cały ich smak, przy okazji zachowując

Karo in the Kitchen
Kurczak pieczony w panierce – chrupiący i soczysty! 329

Kurczaka w panierce lubi chyba każdy – to jedna z tych potraw, do których pasuje też każdy dowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w

Karo in the Kitchen
Mizeria 145

Składniki: około 40 dag ogórków 20 dag śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki poszatkowanego koperku sól, pieprz Sposób wykonania: Ogórki myjemy, obieramy i

Qchnia po prostu
Superszybkie risotto z bobem – letni comfort food 231

Szybko i sezonowo. To prawdziwy comfort food – kremowe risotto robi się prosto, łatwo i przyjemnie. Mocno serowe, delikatne, z wędzoną nutą bekonu i zieloną gwiazdą wiosenno

Karo in the Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy 329

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy.   Sałatka z tuńczykiem

Kuchnia na wzgórzu
Placindy mołdawskie z fetą, twarogiem i ziołami 588

Mimo ogromnego zbioru książek kucharskich niewiele mam takich, do których często wracam. Wyjątkiem jest ‘Mamushka’ Olii Herkules – lekka, rodzinna, ciepła, bez zadęcia i przepychu. Olia zebrała

Karo in the Kitchen
Muffinki dyniowe z kremem z młodym jęczmieniem 217

Każdy z nas lubi czasem zjeść coś słodkiego. Najlepiej, by nie było w tym zbyt wiele kalorii, a jeśli są dodatkowe wartości zdrowotne, to już idealnie

MarcinChef
Gnocchi w z karmelizowanymi pieczarkami, cebulą i fetą 142

Nie zawsze mam ochotę stać w kuchni i robić kluski, kopytka czy gnocchi sama. Na ratunek przychodzą gotowe, które wcale nie biją po kubkach smakowych sztucznością

Karo in the Kitchen
Grochówka na wędzonym żeberku 188

Grochówka to chyba jedna z najprostszych i najbardziej znanych zup. Zupa z dzisiejszego przepisu nie jest ciężka, ale treściwa – mocno pachnąca wędzonką, ze świeżymi jarzynami i

Karo in the Kitchen
Ryż na mleku z prażonymi jabłkami 154

Jesienna podstawa owocowej diety? To proste – jabłka! Miękkie lub twarde, soczyste, te bardziej i mniej kruche. Słodkie albo te lekko cierpkie. Idealne na przetwory, do ciasta

Karo in the Kitchen
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 223

Kilka przepisów na hummus na blogu już znajdziecie. Baba ghanoush to podobne smarowidło, tyle że powstaje nie z ciecierzycy, a z pysznych, opiekanych do miękkości bakłażanów

Karo in the Kitchen