Witam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏 Składniki: -1 kapusta pekińska -1 papryka (u mnie czerwona) -2 średnie marchewki -koperek -sos winegret (u mnie własnej roboty) Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy
Zdrowie i pysznie na talerzuChińska kuchnia wydaje się prosta, ale wymaga koordynacji ruchów i mocno rozwiniętego zmysłu planowania. Mimo, że wszystko robi się szybko, najczęściej w woku – chińska kuchnia wcale
Karo in the KitchenNiewielu znam szczerze oddanych amatorów kalafiora. Trudno się dziwić – rzadko bywa smacznie podany, sam w sobie nie jest też zbyt wartościowy i najczęściej spełnia rolę dodatku
Karo in the KitchenObiad na środę, szybki, niedrogi i łatwy w przygotowaniu. Obiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba
codojedzeniaZupy z pieczonych warzyw nie mają na stole konkurencji. Pieczenie warzyw, zamiast ich gotowania w płynie, wyodrębnia, wyokrągla i kondensuje cały ich smak, przy okazji zachowując
Karo in the KitchenKurczaka w panierce lubi chyba każdy – to jedna z tych potraw, do których pasuje też każdy dowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w
Karo in the KitchenSkładniki: około 40 dag ogórków 20 dag śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki poszatkowanego koperku sól, pieprz Sposób wykonania: Ogórki myjemy, obieramy i
Qchnia po prostuSzybko i sezonowo. To prawdziwy comfort food – kremowe risotto robi się prosto, łatwo i przyjemnie. Mocno serowe, delikatne, z wędzoną nutą bekonu i zieloną gwiazdą wiosenno
Karo in the KitchenSałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo – lunch do pracy. Sałatka z tuńczykiem
Kuchnia na wzgórzuMimo ogromnego zbioru książek kucharskich niewiele mam takich, do których często wracam. Wyjątkiem jest ‘Mamushka’ Olii Herkules – lekka, rodzinna, ciepła, bez zadęcia i przepychu. Olia zebrała
Karo in the KitchenKażdy z nas lubi czasem zjeść coś słodkiego. Najlepiej, by nie było w tym zbyt wiele kalorii, a jeśli są dodatkowe wartości zdrowotne, to już idealnie
MarcinChefNie zawsze mam ochotę stać w kuchni i robić kluski, kopytka czy gnocchi sama. Na ratunek przychodzą gotowe, które wcale nie biją po kubkach smakowych sztucznością
Karo in the KitchenGrochówka to chyba jedna z najprostszych i najbardziej znanych zup. Zupa z dzisiejszego przepisu nie jest ciężka, ale treściwa – mocno pachnąca wędzonką, ze świeżymi jarzynami i
Karo in the KitchenJesienna podstawa owocowej diety? To proste – jabłka! Miękkie lub twarde, soczyste, te bardziej i mniej kruche. Słodkie albo te lekko cierpkie. Idealne na przetwory, do ciasta
Karo in the KitchenKilka przepisów na hummus na blogu już znajdziecie. Baba ghanoush to podobne smarowidło, tyle że powstaje nie z ciecierzycy, a z pysznych, opiekanych do miękkości bakłażanów
Karo in the Kitchen