tani obiad - 3757 przepisów (strona:84/251)

Aksamitna zupa grzybowa z mrożonych podgrzybków 130

W sezonie grzybowym zawsze szykuję zupę ze świeżych grzybów. Poza sezonem – zupa grzybowa w naszym domu powstaje z grzybów mrożonych. Jak naszykować elegancką, aksamitną na podniebieniu

Karo in the Kitchen
Krem z pietruszki. Zupa pietruszkowa 114

Przepyszna i bardzo prosta zimowa zupa. Zniewalający kolorem i konsystencją krem z pietruszki – bez śmietany i bez mąki, za to z mnóstwem zdrowego, skondensowanego smaku i

Karo in the Kitchen
Gulasz z szynki, zagęszczany chlebem razowym 143

Zima u nas w domu ma swoje prawa: najlepsze obiady to te, które można zjeść tylko widelcem, siedząc na kanapie pod kocem. Rozgrzewający i sycący comfort

Karo in the Kitchen
Spaghetti z orzechami włoskimi – obiad w 25 minut 127

Pyszny obiad na szybko? U nas w domu pod tym względem NIC nie pobije makaronu. Dzisiaj mam dla Was lekki, ekspresowy i bardzo świeży sposób na

Karo in the Kitchen
Makaron z rydzami – obiad w 15 minut 133

Miały być rydze po katalońsku, ale po powrocie do domu okazało się, że nic z tego. Susza i niemożność przebrania rydzów na stoisku w hali targowej

Karo in the Kitchen
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 462

Składniki: Kotlety: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 6 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz  1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia

Qchnia po prostu
Makaron z rydzami – obiad w 15 minut 231

Miały być rydze po katalońsku, ale po powrocie do domu okazało się, że nic z tego. Susza i niemożność przebrania rydzów na stoisku w hali targowej

Karo in the Kitchen
Spaghetti z orzechami włoskimi – obiad w 25 minut 221

Pyszny obiad na szybko? U nas w domu pod tym względem NIC nie pobije makaronu. Dzisiaj mam dla Was lekki, ekspresowy i bardzo świeży sposób na

Karo in the Kitchen
Kapuścianka z brokułem 186

Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1/2 brokuła 5 pomidorów 5 ziemniaków kości schabowe lub porcja rosołowa 2 marchewki kawałek pora 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka

czarrna od kuchni
Pikantny kurczak w paście chili Gochujang 221

Czerwony jak cegła, rozgrzany jak piec – trzeba go jeść! To tyle parafrazując klasyka Ten kurczak kolor ma iście piekielny i w czasie marynowania, i po upieczeniu

Karo in the Kitchen
Szybka tarta z pieczarkami, cebulą i cheddarem – ciasto kruche na oliwie 231

Prosta, szybka i rustykalna do granic wytrawna tarta z nieśmiertelnym trio – pieczarkami, serem i cebulą. Jej bazą jest kruche ciasto bez dodatku masła – zamiast niego równie

Karo in the Kitchen
Ragù z indyka i boczniaków z czosnkowo-ziołową posypką 129

Indycze mięso ma fascynującą właściwość– każdy jego fragment można przyrządzić inaczej, każdy ma inny smak i inną teksturę włókien mięśniowych. Każdy nadaje się też do przeróżnych

Karo in the Kitchen
Gulasz bawarski z kapusty, kiełbasy, ziemniaków i lagera 200

Cudowne jedzenie. Proste i niewyszukane składniki, minimum wysiłku a smak jest nie do podrobienia! Ten gulasz niewiele ma w sobie z polskiego kapuśniaku – jest tylko odrobinę

Karo in the Kitchen
Chrupiąca kanapka z wędzonym kurczakiem i majonezem jalapeño 273

Mój facet jest absolutnym fanem wszystkiego dobrego zamkniętego w bułce. On to sobie może, ektomorfik… Zjada trzy i jeszcze bezczelnie zapyta o deser. Ja też jestem

Karo in the Kitchen
Francuski omlet z kurkami 194

Wszystkie składniki – dosłownie kilka – elegancko widoczne, jak na dłoni. Słodkość i charakterystyczny smak kurek podkreślony szalotką i ziołami. Piętnaście minut pracy i już można wbijać widelec

Karo in the Kitchen