Składniki: 1,20 kg mięsa wieprzowego (biodrówka) 4 marchewki 1 seler 2 pietruszki cebula 20 dag śmietany 18% 4 łyżki mąki pszennej około 6 łyżek chrzanu
Qchnia po prostuJesień to w mojej kuchni od zawsze pora zup. Gęstych, zawiesistych, ciężkich – takich, które przy kiepskiej aurze rozgrzeją i jednocześnie zaspokoją głód. Ta kartoflanka to kilka
Karo in the KitchenPięknie optymistyczna w kolorze – bo ugotowana marchewka wcale nie traci swojej werwy. Ta prosta zupa to naprawdę tylko kilka składników. Świetnie posłuży jako baza do rozbudowy
Karo in the KitchenTo danie to chyba jedno z moich najcieplejszych studenckich wspomnień kulinarnych – stołówka na wrocławskiej ASP jakieś 8-10 lat temu nie miała zbyt bogatego menu, ale
Karo in the KitchenSkładniki: 1 kg buraków 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki octu jabłkowego (przyprawić do smaku) sól, pieprz ewentualnie łyżeczka cukru Sposób wykonania: Buraki
Qchnia po prostuTosty i zapiekanki traktowane są trochę po macoszemu – uważane za łatwe, proste, niewyszukane… W zasadzie ciężko nazywać je daniem obiadowym, a można zrobić je na
Karo in the KitchenWszelkie rosoły, buliony, wywary i consomme to dla mnie od zawsze synonim nadchodzącej jesieni i zimy, czyli chłodu i ogólnego rozbicia. O ile w lecie rosół
Karo in the KitchenRisotto to jedna z tych potraw, która szczególnie dobrze poddaje się zmianom pór roku i akceptuje wszystkie sezonowe produkty. To risotto jest tak bardzo jesienne, że
Karo in the KitchenZupa krem z pietruszki i pora Zupa krem z pietruszki i pora. Ostatnimi dniami chodziła za mną zupa krem, delikatna ale żeby jednak ten
Kuchnia na wzgórzuKasza z warzywami – Zdrowy lunch do pracy w lecie Kasza z warzywami. Zdrowy lunch do pracy w lecie, przygotowanie go zajmuje dokładnie kilka minut ;)
Kuchnia na wzgórzuPieczony omlet ze szparagami i warzywami Pieczony omlet ze szparagami, to pyszny pomysł na rodzinne niedzielne śniadanie. Pieczony omlet przyznam szczere powstał w ciągu
Kuchnia na wzgórzuCałkowicie wegetariański obiad który zaspokoi głód na długo. Skondensowane w smaku, pieczone warzywa, lekki szpinak, odrobina szlachetnego pleśniowego sera i płynne żółtko jaj. Nie potrzeba już
Karo in the KitchenLeciutka, łatwostrawna, bardzo aromatyczna zupa. Zawsze gdy ją robię mówię nad garnkiem, że to taka ‘dziecięca’ zupka – delikatna, nie nachalna ale jednocześnie zdecydowana i określona w
Karo in the KitchenProsto i tanio. Jak zwykle łatwo i smacznie. Udka marynowane na ostro. Skórka mocno pikantna, mięso bardzo fajnie przeszło marynatą, ale w porównaniu do skórki nie
Blondynka GotujeZupa fasolowa Zupa fasolowa, zapraszam na pyszny i prosty przepis. Zupa fasolowa, ostatnio zagościła na naszym stole. Szczerz bardzo rzadko jemy fasolę, w sumie nie
Kuchnia na wzgórzu