Uwielbiam spaghetti. Ten prosty makaron jest bazą do wielu pysznych i szybkich obiadów. Dziś zapraszam Was spaghetti w czerownym paprykowo-serowym sosie . Uwielbiam takie proste, ale
Słodkie okruszkiMatko Boska, co za banał… Jajka, ziemniaki i fasola. Brzmi jak klasyczny wiosenny obiad, prawda? Brzmi, tylko i tyle – bo na pewno zwyczajnie nie wygląda. Jest
Karo in the KitchenJest kilka takich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny
Karo in the KitchenSkładniki: 300 g ryżu (jaśminowy) 750 ml mleka 2% 4,5 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 40 g masła (+ do wysmarowania naczynia żaroodpornego) szczypta soli 1
Qchnia po prostuNa obiad miała być kaczka po pekińsku. Ale kaczka ze sklepu wyszła, zostały „do wyboru” zagrodowe kurczaki. Marynata już była naszykowana, no cóż… Takim kurczakiem nigdy
Karo in the KitchenNie jestem fanką nudnych panierowanych schabowych, które stały się świętym kanonem kuchni polskiej. Moja sypialnia jest położona zaraz nad sklepem mięsnym. Uwierzcie mi, ilość pobudek zaserwowanych
Karo in the KitchenPrzegląd lodówki – szpinak, pieczarki, ser… Nie, nie bardzo mam czas i ochotę akurat dzisiaj robić pizzę, chociaż to byłby świetny zestaw na pizzowe nadzienie i
Karo in the KitchenComfort food to nie tylko jedzenie na pocieszenie. To również szybkie, proste i pełne smaku potrawy do zrobienia wtedy, gdy nie mamy zbyt wiele czasu lub
Karo in the KitchenKiszona na białym winie kapusta świetnie smakuje z wieprzowiną – np. w klasycznym wydaniu z golonką, ale po drodze jej też z ciemnym mięsem kurczaka. Połączenie kapusty
Karo in the KitchenPiersi z kurczaka w naszej kuchni nigdy nie są nudne – mam na nie wiele sposobów i pomysłów . Poza tymi, które wykorzystują drobiowe mięso jako główne danie
Karo in the KitchenPrzyznajcie się ile razy szykując obiad mamrotaliście pod nosem „ech, znowu ziemniaki?” Ziemniaki wcale nie muszą być nudne i byle jakie mimo, że grają przy obiedzie
Karo in the KitchenPo tylu drobiowych przepisach pewnie zauważyliście już, że lubię pieczonego kurczaka? Szczególnie wtedy, kiedy jest to kurczak z wolnego wybiegu smakujący tak, jak prawdziwe wiejskie kurczaki
Karo in the KitchenDziś zapraszam Was na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. U mnie wszyscy wprost przepadają za kotletami z szynki wieprzowej. Są proste, syte i co najważniejsze
Słodkie okruszkiZostały Wam ziemniaki z wczorajszego obiadu?! Nie ma mowy żeby się zmarnowały. Zamieńcie je w pyszne babeczki z ziemniaków i sera. Wystarczy odrobina sera żółtego i
rabarbarowoLekko, ale do syta. Wegańsko – bo ostatnio mięso jemy średnio dwa razy w tygodniu. Sezonowo – bo ze świeżym szczypiorem i chrupiącą kalarepą. Po chińsku – bo z
Karo in the Kitchen