Ciepły dodatek do obiadu :) Składniki marchewka 4 szt brukselka 20-30 dkg masło 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżeczka cukier 1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalna 2
czarrna od kuchniMasz 30 minut na zrobienie obiadu? Nic prostszego, pod warunkiem że zrobisz go po włosku. Z żelaznych zapasów domowej spiżarni – puszka pomidorów, puszka tuńczyka, kilka filecików
Karo in the KitchenFish and chips czyli angielski obiad u nas Fish and chips czyli ryba i ziemniaki – bardzo często spotkany obiad na Wyspach, dzisiaj u nas.
Kuchnia na wzgórzuMielone kotlety z zasmażanymi buraczkami to klasyk. Nie znam chyba dziecka, które nie lubi ‘mielonków’. Kanapka z mielonym to sztandarowe danie zabieganych. My jako dorośli mielone
Karo in the KitchenMakaron w warzywnym sosie SKŁADNIKI: 200 g ulubionego makaronu 2 pomidory 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 1 łodyga selera naciowego 3-4 pieczarki 1 łyżka przecieru
czarrna od kuchniPaluszki rybne – czyli ryba na obiad ! Paluszki rybne czyli ryba na obiad. Paluszki rybne, kto z nas ich nie lubi .. ja nie lubię
Kuchnia na wzgórzuŻaden maniak ziemniaczany nie pominie ich w swoim jadłospisie. Prażonki piecze się w Polsce już od ponad 200 lat. W Porębie, niedaleko Zawiercia, ta potrawa przygotowywana
Karo in the KitchenWywodzi się z kuchni tunezyjskiej i ma wiele nazw -tchoutchouka, chouchouka, mekbouba oraz tastira. Jest to smaczne, proste i tanie danie, które możemy przygotować zarówno na śniadanie, obiad czy kolację. Składniki: pomidory z puszki lub 3 świeże, 2 ząbki czosnku, 1 słodka papryka, ½ papryczki chili, 1 cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 – 4 jajka, sól, pieprz, kumin (ziarna
Nie tylko w kuchniJak ze zwykłego kurczaka zrobić wykwintne i bardzo efektowne danie? Żeby wydobyć z prostych składników jak najwięcej smaku, produkty z których gotujemy muszą być jak najwyższej
Karo in the KitchenWłosi mają swoje delikatne, kremowe risotto. My – odrobinę siermiężne kaszotto. Obie te potrawy robi się prawie tak samo. Cała różnica w ich podstawie. Do mojego swojskiego
Karo in the KitchenSosy do makaronów na bazie masła i śmietany są pyszne… I przy okazji mają milion kalorii. Ten sos jest inny. Kremowo miękki i gładki, delikatny. On
Karo in the KitchenKalafiora najbardziej lubię surowego – w postaci ryżu lub sałatki. A ta wersja to mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do
Karo in the KitchenZiemniaki do potęgi trzeciej. Ugotowane, surowe i te w postaci skrobi ziemniaczanej. Tylko tyle potrzeba żeby zrobić prawdziwe, polskie kluski z ziemniaków zwane pyzami. Uwierzcie mi
Karo in the KitchenDziś, jak wspomniałam we wstępie, był bardzo prosty, tani i szybki, a na dodatek typowo polski obiad: młode ziemniaczki (w mundurkach) z masełkiem, jajko sadzone i mizeria
Codzienne GotowanieLeniwe kluski uwielbiam od pierwszego kęsa. Jeszcze na studiach, w ramach czwartkowych obiadów w mlecznym barze Jacek i Agatka, zawsze były częścią mojego zamówienia. Porcja klusek
Karo in the Kitchen