szynka - 15650 przepisów (strona:797/1044)

Gulasz dla osób które liczą kalorie i nie tylko 151

daniu, ale zachować dobry smak. Chude mięso wołowe pokroić w cienkie słupki, cebulę obrać i pokroić w plasterki, pieczarki przekroić na cztery części, boczek wędzony lub chudą szynkę wędzona pokroić w drobną w kosteczkę. łodygę selera naciowego pokroić drobno. Wszystko wrzucić do glinianego garnka lub innego żaroodpornego naczynia i doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać dwa listki laurowe

Kuchnia Pokoleń
Najprostsza pizza 138

łatwym obiedzie, gdy wracacie zmęczeni z pracy? Oto najprostsze i najszybsze danie, no i oczywiście bardzo smaczne;) Paczka gotowego, rozwałkowanego kruchego ciasta Koncentrat pomidorowy Wasze ulubione dodatki, wędlina (szynka, salami, peperoni), warzywa (cebula, oliwki, papryka, pomidory, pieczarki, jalapeno, kukurydza, itp). Wszystko zależy od tego co macie w domu i na co macie ochotę. Pizza ma tę zaletę

Codzienne Gotowanie
Pikantne tartletki 134

można wykonać z dowolnych składników, według własnych upodobań. Gorąco polecam!  Ciasto: 170g mąki 85g masła 2 łyżki zimnej wody 1 żółtko szczypta soli Farsz: 1 cebula kilka plastrów szynki konserwowanej, kiełbasy lub innej wędliny nadającej się do przesmażenia 1 papryczka chili 1 czerwona papryka kilka pieczarek  1 jajko 150ml śmietany żółty ser starty, około dwóch garści sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #8 131

postanowilam zaczac je wyprobowywac, a najlepszym do tego sposobem, jest przygotowanie takiej salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam! Śniadanie: Tosty z szynka i serem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej drobny (u mnie

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #16 259

przygotować jedzenie do pracy, wynika to chyba ze zmęczenia i nieustannego braku czasu. Dziś w końcu jednak się zmobilizowałam i przygotowałam pyszne i sycące jedzonko. Śniadanie - tortilla z sałatą, szynką, jajkiem i pomidorem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe. Lunch - Makaron pappardelle z brokułem w sosie z gorgonzoli. Brokuła (średnie główka) podzielić na małe różyczki i ugotować

Codzienne Gotowanie
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 173

maślanka, zsiadłe mleko, jogurt odtłuszczony, jogurt grecki, chudy twaróg, chudy biały ser, białko z jajek. Mięso - chude mięso: kurczak, indyk, królik, chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #24 155

dzisiejszym zestawie jedzonka do pracy znajdziecie: Śniadanie : Brioszki z wolno pieczoną szynką z buraczkiem. Lunch : Makaron z cukinią w sosie pomidorowym Przekąska : Ciastko z budyniem (kupne, ale bardzo je lubię) A już wkrótce lżejsze i bardziej wiosenne zestawy ;) Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #36 183

jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #39 168

czasu - jem w pracy), dlatego moje zestawy składają się ze śniadania, lunchu i przekąski, którą zazwyczaj zjadam po południu, pod koniec dnia.  Śniadanie : Roladki z szynki z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami Lunch : Stir-fry z kurczaka z papryką Przekąska : Brokuły i pomidory Smacznego

Codzienne Gotowanie
Muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką 164

ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy. SKŁADNIKI: (ok 12 szt)   0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)   1 jajko   1 duża cebula   1 marchew   1 ząbek czosnku   miąższ z 2 kromek chleba   1/2 papryki   15 dag pieczarek 5 dag drobno

Kto ugości moich gości?
Zupa gulaszowa z soczewicą 194

jest już jedna wersja zupy gulaszowej, która znajdziecie tutaj , ta jest z dodatkiem soczewicy, dzięki czemu jest jeszcze bardziej sycąca.    Składniki:    500g soczewicy,  700g szynki wieprzowej bez kości,  3 ziemniaki,  średnia cukinia,  czerwona papryka,  3 marchewki,  pietruszka, łyżeczka słodkiej papryki,  1/2 łyżeczki ostrej papryki,  1/2 łyżeczki curry

Z miłości do słodkości
Parmizaano’s w Hotelu Marriott 145

podane zostały wina, które dobrał i przedstawił Tomasz Józefik (kierownik ds Kluczowych Klientów Gastronomii / HORECA Key Account). Na dobry początek otrzymaliśmy wypiekany w restauracyjnej kuchni chleb focaccia wraz z szynką parmeńską i oliwą z oliwek, którą można wybrać z bogatej oferty.    W Parmizaano’s wybór oliw jest naprawdę duży. Na przystawkę otrzymaliśmy tatar wołowy z włoskimi dodatkami (kapary

królestwo garów
Spaghetti z pomidorami 171

Jakie by nie były, pamiętajcie, że możecie z nich zrobić pyszny sos do spaghetti. W zimie, to już nie te same pomidory ;) Składniki: 200g makaronu spaghetti 40 dkg mielonej szynki 1 papryka czerwona 3 pomidory 3 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula 3 łyżki pasty pomidorowej Sól, pieprz do smaku 10 dkg sera żółtego mozzarella 2 łyżki oliwy z oliwek

Kuchnia w czekoladzie
Śniadaniowe mini-bułeczki 126

pieprz, zioła prowansalskie, czarnuszka – 75 g startego sera – 75 g papryki pokrojonej w kostkę (możecie dać inne warzywa np. suszone pomidory itp) – 75 g salami lub szynki (ja pominęłam) Mąkę wraz z proszkiem, serkie, olejem oraz mlekiem umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy przyprawy, ser oraz warzywa i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki

Szybko Tanio Smacznie
polędwica obsuszana w tydzień gotowa 160

Następnie mięso owijamy w przewiewny materiał ( niektórzy używają do tego pończoch, ja jednak preferuję przewiewną bawełnę)  i obwiązujemy sznurkiem ( dokładnie tak samo, jak to robimy z baleronami czy szynkami). Teraz polędwicę zawieszamy w przewiewnym miejscu w którym panuje temperatura około 20-23 stopni ( schab musi wisieć koniecznie w miejscu w którym jest ruch powietrza i nie ma much

Miód i pieprz