szynka - 15543 przepisów (strona:791/1037)

Jedzonko do pracy #8 125

postanowilam zaczac je wyprobowywac, a najlepszym do tego sposobem, jest przygotowanie takiej salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam! Śniadanie: Tosty z szynka i serem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej drobny (u mnie

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #16 255

przygotować jedzenie do pracy, wynika to chyba ze zmęczenia i nieustannego braku czasu. Dziś w końcu jednak się zmobilizowałam i przygotowałam pyszne i sycące jedzonko. Śniadanie - tortilla z sałatą, szynką, jajkiem i pomidorem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe. Lunch - Makaron pappardelle z brokułem w sosie z gorgonzoli. Brokuła (średnie główka) podzielić na małe różyczki i ugotować

Codzienne Gotowanie
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 165

maślanka, zsiadłe mleko, jogurt odtłuszczony, jogurt grecki, chudy twaróg, chudy biały ser, białko z jajek. Mięso - chude mięso: kurczak, indyk, królik, chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #24 152

dzisiejszym zestawie jedzonka do pracy znajdziecie: Śniadanie : Brioszki z wolno pieczoną szynką z buraczkiem. Lunch : Makaron z cukinią w sosie pomidorowym Przekąska : Ciastko z budyniem (kupne, ale bardzo je lubię) A już wkrótce lżejsze i bardziej wiosenne zestawy ;) Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #36 177

jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #39 164

czasu - jem w pracy), dlatego moje zestawy składają się ze śniadania, lunchu i przekąski, którą zazwyczaj zjadam po południu, pod koniec dnia.  Śniadanie : Roladki z szynki z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami Lunch : Stir-fry z kurczaka z papryką Przekąska : Brokuły i pomidory Smacznego

Codzienne Gotowanie
Muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką 157

ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy. SKŁADNIKI: (ok 12 szt)   0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)   1 jajko   1 duża cebula   1 marchew   1 ząbek czosnku   miąższ z 2 kromek chleba   1/2 papryki   15 dag pieczarek 5 dag drobno

Kto ugości moich gości?
Zupa gulaszowa z soczewicą 187

jest już jedna wersja zupy gulaszowej, która znajdziecie tutaj , ta jest z dodatkiem soczewicy, dzięki czemu jest jeszcze bardziej sycąca.    Składniki:    500g soczewicy,  700g szynki wieprzowej bez kości,  3 ziemniaki,  średnia cukinia,  czerwona papryka,  3 marchewki,  pietruszka, łyżeczka słodkiej papryki,  1/2 łyżeczki ostrej papryki,  1/2 łyżeczki curry

Z miłości do słodkości
Parmizaano’s w Hotelu Marriott 138

podane zostały wina, które dobrał i przedstawił Tomasz Józefik (kierownik ds Kluczowych Klientów Gastronomii / HORECA Key Account). Na dobry początek otrzymaliśmy wypiekany w restauracyjnej kuchni chleb focaccia wraz z szynką parmeńską i oliwą z oliwek, którą można wybrać z bogatej oferty.    W Parmizaano’s wybór oliw jest naprawdę duży. Na przystawkę otrzymaliśmy tatar wołowy z włoskimi dodatkami (kapary

królestwo garów
Spaghetti z pomidorami 163

Jakie by nie były, pamiętajcie, że możecie z nich zrobić pyszny sos do spaghetti. W zimie, to już nie te same pomidory ;) Składniki: 200g makaronu spaghetti 40 dkg mielonej szynki 1 papryka czerwona 3 pomidory 3 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula 3 łyżki pasty pomidorowej Sól, pieprz do smaku 10 dkg sera żółtego mozzarella 2 łyżki oliwy z oliwek

Kuchnia w czekoladzie
Śniadaniowe mini-bułeczki 121

pieprz, zioła prowansalskie, czarnuszka – 75 g startego sera – 75 g papryki pokrojonej w kostkę (możecie dać inne warzywa np. suszone pomidory itp) – 75 g salami lub szynki (ja pominęłam) Mąkę wraz z proszkiem, serkie, olejem oraz mlekiem umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy przyprawy, ser oraz warzywa i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki

Szybko Tanio Smacznie
polędwica obsuszana w tydzień gotowa 154

Następnie mięso owijamy w przewiewny materiał ( niektórzy używają do tego pończoch, ja jednak preferuję przewiewną bawełnę)  i obwiązujemy sznurkiem ( dokładnie tak samo, jak to robimy z baleronami czy szynkami). Teraz polędwicę zawieszamy w przewiewnym miejscu w którym panuje temperatura około 20-23 stopni ( schab musi wisieć koniecznie w miejscu w którym jest ruch powietrza i nie ma much

Miód i pieprz
Tagliatelle z prosciutto, w kremowym sosie pomarańczowym 194

zesterem. Pomarańczę po starciu skórki wyciskamy. Zachowujemy sok. W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Do gorącego wrzucamy pokrojoną w cienkie pasy prosciutto. Mieszamy i smażymy około 2-3 minut, aż szynka zbrązowieje. Wrzucamy połowę skórki startej z pomarańczy, wlewamy śmietanę. Dodajemy sok z pomarańczy i czekamy aż sos zacznie się gotować. Gdy zacznie bulgotać — wrzucamy starty parmezan, dodajemy świeży, grubo mielony

Karo in the Kitchen
Mielone z kaszą jęczmienną 158

która niekoniecznie zostałaby zjedzona gdyby była ugotowana oddzielnie. Kotlety wyszły przepyszne i co najważniejsze, wyszło ich o wiele więcej niż z samego mięsa. Polecam serdecznie!!! 1 kg. łopatki lub szynki wieprzowej 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 żółtko 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka olej do smażenia Łopatkę razem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
LIDL - Tydzień kuchni francuskiej oraz kolejna selekcja win – rozsmakuj się we Francji. 87

wręcz chrupiąca, aromatyczna. A do sera - Les Caves du Pré Muscat de Mireval 2011 lub Société Viticole de France Château Mauras Sauternes 2009 . My wolimy to drugie połączenie. Do Szynki Bajońskiej wytwarzanej według tradycyjnej receptury oznaczonej prestiżowym znakiem chronione oznaczenie geograficzne, która dojrzewała w dolinie Adour przez 9 miesięcy - Château Saint-Corbian Saint-Estèphe Cuvée Prestige 2012 Do zapiekanych małży

królestwo garów