szynka - 15650 przepisów (strona:760/1044)

Pizza z patelni 2047

akurat nie mają ochoty go odpalać Składniki na pizzę: Spód: 30g drożdży szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody 3 łyżki oleju szczypta cukru 1 łyżeczka soli Moje dodatki: szynka pokrojona w paski garść tartego sera żółtego kilka pieczarek cebula mozzarella sól, pieprz, oregano Sos pomidorowy: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano Przygotowanie pizzy: W małej

NiePieprz.pl
Bieszczadzkie smaki - część I 190

jest do maksimum i oczywiście spełnia wszystkie przepisy i normy sanitarne.  Oprowadza nas właściciel, absolutny pasjonat dobrego jedzenia i wędzenia Pan Marcin Dobrowolski. Powstają tu wędzonki (schab, karkówka, szynka i boczek) według starych, sprawdzonych przez lata przepisów. Składniki to wyłącznie mięso wieprzowe, peklosól, zioła i to koniec. Peklowanie odbywa się na sucho. Wędzenie trwa około 10 godzin i używa

królestwo garów
LEKKI ZDROWY GULASZ NA JOGURCIE 321

obrać i pokroić w krążki lub w kostkę.Paprykę odcedzić i pokroić w grubą kostkę.Czosnek i mięso podsmażyć na rozgrzanym o!eju ,dodać pokrojoną cebulę i paprykę, pokrojon szynkę,wymieszać,smażyć razem ok.5 minut,przyprawić.Zalać bulionem ,gotować razem jeszcze 10 minut,znów przyprawić do smaku.Zaprawic mąką ziemniaczaną i jogurtem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Co Lila jadła w środę? 12 166

zupy to musisz koniecznie wypróbować. To chyba jedyna zupa, po której nie jestem głodna pięć minut po zjedzeniu.  Składniki 500 g mięsa mielonego (u mnie chude z szynki) 4 marchewki 2 pietruszki 1/2selera 5 ziemniaków liść laurowy ziele angielskie przyprawy (pieprz, sól himalajska, papryka słodka) otręby, mąka Przepis na najlepszą zupę klopsową Do garnka z wodą wrzucamy obraną marchewkę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kapusta pieczona – na dodatek 429

być miękka na wbitym widelcu. Tak naszykowaną kapustę można zjeść nawet samą, z jogurtowym sosem. Ale świetnie pasuje podana do pieczonej lub smażonej wieprzowiny – my zjedliśmy ją z grillowaną szynką. SKŁADNIKI 1 mała młoda kapusta, o dosyć zwartych liściach 3-4 ząbki czosnku (naprawdę, nie ma tu co oszczędzać!) 5 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz

Karo in the Kitchen
LEKKA SAŁATKA 183

Smaczna sałatka ,dobra na posiłek lokacyjny,zdrowa i dietetyczna.Mortadelę możemy zastąpić szynką lub inną wędliną. Danie ma tylko ok. 115 kcal. 2 małe ziemniaki ugotowane 1 gruby plaster Mortadeli 0.5 pojemnika jogurtu naturalnego 0.5 jabłuszka kilka rzodkiewek(5) odrobina słodkiej musztardy szczypiorek koperek sól pieprz **************************************** Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.Jabłko obrać i też pokroić w kosteczkę.Szczczypiorek drobno

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekanka letnia z dużą ilością sera 544

tarce na średnich oczkach i dodajemy do szczypiorku,ogórki kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy do sera i szczypiorku,kiełbaskę kroimy w paseczki drobne i dodajemy do reszty składników ( szynkę,żywiecką lub inną podwędzaną) sól, pieprz dodajemy do smaku, wbijamy jaja i mieszamy. Krok 2 Z bagietek wycinamy nożem środki i wyjmujemy.Wymieszamy farsz wkładamy do środka do bagietek, aż po brzegi

Różowa kuchnia
Pizzowe muffinki 164

Składniki: 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka 10 dkg szynki 10 dkg sera 1/2 … Czytaj dalej Pizzowe muffinki

czarrna od kuchni
Warzywna frittata z serem żółtym 258

poprzedniego dnia z obiadu, i tak oto powstała kolorowa frittata z patelni. Składniki: 4 młode ziemniaki 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Kawałek pora 1 cienka parówka z szynki ½ czerwonej papryki 10 dag  sera aldamer 1 łyżeczka klarowanego masła ½ pęczka natki pietruszki Szczypta gałki muszkatołowej Szczypta curry Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki kroję

Wanilia i Kardamon
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 151

imprezach lub jako lekka kolacja. Zawsze znika błyskawicznie i zgarnia same komplementy. Jedzą i oczy i usta ;-) Wędzonego łososia możecie zastąpić suszonymi pomidorami lub w wersji mięsnej szynką parmeńską. Możecie przygotować ją z dwudniowym wyprzedzeniem, zawinąć w folię spożywczą i do czasu podania przechowywać w lodówce.  Pamiętajcie, aby nie przesuszyć ciasta zbyt długim pieczeniem - wówczas mogłoby popękać podczas

cool and minty
PULPETY W SOSIE DYNIOWYM 158

pulpetów chudego samodzielnie zmielonego mięsa. Danie najlepiej smakuje z kaszą gryczaną lub ziemniaczkami puree. SKŁADNIKI / 4-6 porcji PULPETY 500 g mięsa mielonego / cielęcego z udźca lub wieprzowego z szynki 1 cebula starta na tarce 1 jajko 1 mała czerstwa bułka kajzerka 1 pełna łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu mąka pszenna  olej do smażenia

cool and minty
Kabaczety z sosem tzatziki 349

delikatnym sosem tzatziki… o tej porze roku szkoda czasu na długie gotowanie, a one szybko się robią i zawsze się udają. Polecam! Składniki: ½ kg mielonego mięsa z szynki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek wody 1 łyżka przyprawy do kebaba Sól i pieprz do smaku Sos tzatziki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 świeży ogórek

Wanilia i Kardamon
Krążki papryki zapiekane z mięsem mielonym 261

poniżej powinna przypaść Wam do gustu... i smaku :) Składniki na porcję dla 3-4 osób: 2 papryki, np. czerwona i zielona 0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki 2 małe pomidorki 1/2 czerwonej cebuli 1/5 szklanki ryżu  1/3 szklanki wrzącej wody sól, pieprz ostra papryka do dekoracji starty, żółty ser posiekana zielona pietruszka Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne

Ugotować
Cannelloni nadziewane szparagami. 173

Nadziewane szparagami Cannelloni to świetna przekąska, która pasuje niemal do wszystkiego. Czy postawimy je do dań z grilla, czy do stołu zastawionego sałatkami, czy przy talerzu pełnym szynek i serów to zawsze będzie się świetnie komponować. Ja swoje przekąski przygotowałam na czwartkowy mecz Polski ze Szwajcarią i podałam je miedzy innymi z kiełbaskami z grilla. Więc jeżeli zamierzacie robić strefę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Hummus z konfitowanym czosnkiem i fetą 193

mogę chyba jeść ze wszystkim i w każdy dowolny sposób. Ten humus był częścią naszej dwudniowej kolacji w stylu „deska rozmaitości” – pasował i do cieniutkich wieprzowych kabanosów, i do szynki Serrano, i do miękkich serów, i do fety, i do czosnkowej bagietki. Pyszny, gładki i wytrawny – z delikatnym smakiem konfitowanego czosnku. Ciecierzycę z puszki odsączamy na sicie (z odlanej wody

Karo in the Kitchen