papryki przyprawiona kuminem, solą i pieprzem – wspaniałe połączenie na idealne, ciepłe i rodzinne śniadanie. Polecam szakszukę z innymi warzywami w sosie pomidorowym, np. pieczarkami, cukinią, kukurydzą, nawet szynką lub serem. Jeśli wolicie ostrzejsze smaku, dodajcie do szakszuki trochę posiekanej papryczki chili lub mielonej ostrej papryki. Danie przygotowuję ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki, jak dziś. Każda wersja smaczna
Zasmakuj Kuchnimożna odparować i doprawić sok pomidorowy, można posłużyć się ketchupem- najlepiej domowym, lub wykorzystać pikantny ajwar- moja ulubiona wersja) i posypujemy ulubionymi dodatkami, u nas zwykle: pieczarki, drobno pokrojona szynka (lub porwane na kawałki prościuto), cebula, starta mozzarella i suszone oregano. Ale dodatki oczywiście są dowolne, co kto lubi, co kto woli... :-) Nagrzewamy piekarnik do 240*C. Pizze pieczemy
Smaczne Zdroweśredniej cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju 4-5 łyżek wody sól, pieprz do smaku dodatki według uznania (u mnie ser, czerwona cebula, szynka, papryka) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cukinie umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dokładnie wycisnąć sok. Można dłońmi lub przełożyć cukinie
Danka Pichcizawijania) Kotlety mielone mojej babci Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Drobiowe kotlety w serem Klopsiki w sosie grzybowym Składniki (na 5-6 porcji): 500g mięsa wieprzowego (szynka, karkówka, łopatka) 1 duża cebula 1 duże jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki kaszy manny 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Obiad gotowyochotę na sałatkę już dziś! Sałatka z prosciutto i burrata 4 porcje Składniki: 100 g sałatkowego mixu, 150 g pomidorów koktajlowych 20 oliwek kalamata 125 g burrata 125 g szynki prosciutto Winegret 50 ml oliwy ½ łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 1 łyżka winnego octu 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli i pieprzu Opłukaj sałatę i osusz. Wyłóż na półmisek. Pomidory
codojedzeniatrawienia. Tymianek: jego silny aromat powoduje, że smak ciasta jest niezwykle wyrazisty. Ostry i nieco korzenny posmak bardzo dobrze komponuje się z wszelkiego rodzaju dodatkami mięsnymi typu kiełbasa, czy szynka. Tymianek, podobnie jak bazylia, pomaga w procesie trawienia. Dzięki zawartości garbników poprawia np. trawienie białek. A poza tym: oregano, cebula, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz czarny Wieprzowina Szałwia – Lekko
365 dni dookoła kuchnizwiązanej z epidemią, gdy należy ograniczać wychodzenie z domu, takie bułeczki świetnie sprawdzą się jako alternatywa dla kupnych bułeczek. Są pyszne na ciepło z masełkiem i dżemem, lub plasterkiem szynki. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g mąki pszennej tortowej 0,5 łyżeczki sody spożywczej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru ok. 220g jogurtu naturalnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Waniliowe ImprowizacjeSałatka Z Makaronem I Wędzonym Kurczakiem Sałatka Z Makaronem W Kształcie Ryżu, Ananasem I Kukurydzą (296 Kcal) Sałatka Z Makaronem I Kalafiorem – Szybka I Pyszna Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Artykuł Sałatka makaronowa z ananasem i kurczakiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnesuszonych grzybów, cukinią lub posiekaną drobno papryką. Każde urozmaicenie w mojej kuchni jest mile widziane i spotyka się z dużym apetycznym zainteresowaniem SKŁADNIKI: 500 g mielonej wieprzowiny, np. z szynki, łopatki lub karkówki 1 jajko 1 większa cebula 1 czerstwa kajzerka + mleko do namoczenia sól, pieprz, słodka papryka opcja: większa szczypta majeranku lub lubczyku olej do smażenia + bułka tarta
Zasmakuj Kuchnibidi-language:#0400;} Jedna z najczęściej przygotowywanych zup w polskiej kuchni. Tym razem zrobiliśmy wersję bez fasoli. Składniki: 1 łyżka smalcu 2 cebule 500 g mięsa z szynki wieprzowej 2 marchewki 200 g pieczarek 1 papryka pomarańczowa 1 papryka czerwona 4 ziemniaki 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
R'n'G Kitchenpyszne, pożywne i aromatyczne, te kanapki są po prostu doskonałe. Amerykańskie dodatki w postaci kalifornijskiej marynowanej papryki i szynki pastrami z pieprzem nadają im jedynego i niepowtarzalnego smaku. Polecam, popróbujcie. Kanapki po amerykańsku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienada smaku. Ja wykorzystałam pyszną musztardę z zielonym pieprzem SOSTA Musztarda ta ma naprawdę wyrazisty, mocny smak. Wspaniale smakuje w towarzystwie wędlin (polecam ją np. podać do domowej pieczonej szynki ), jest też doskonałym dodatkiem do marynat i sałatek. Pamiętajcie, że każdy przepis możecie dostosować do waszych potrzeb. Ja przygotowałam wyłącznie cztery jajka z takim farszem, pozostałe podałam w innej formie
Słodkie okruszkiminuty, po czym zdejmujemy z patelni. Pancakes najlepsze są od razu po usmażeniu, brzegi są wtedy chrupiące, a ser ciągnący. Do środka oprócz sera można włożyć też szynkę, duszone pieczarki i/lub różne inne warzywa. Smacznego
Prosto z Kotłamusztardowy. Mięso wyszło kruchutkie i smaczne, a sos dodatkowo nadał pysznego smaku. Niewiele składników, które zawsze mam w domu zmieniło "zwykłą" potrawę w całkiem nową. Serdecznie polecam! 700 g szynki wieprzowej 2 łyżki mąki 100 g musztardy stołowej 1 łyżeczka miodu sól i pieprz 3 łyżki oleju Mięso umyć i pokroić na 1 cm plastry. Oprószyć solą i pieprzem
Krylowa Kuchniabrzegu szynkowara, aby woda nie nalała się do środka). Parzyć w 80 st. C przez 2 godziny. Ostudzić, wstawić znów na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć szynkę z szybkowara i worka. Jeżeli masz z tym problem włóż szybkowar na chwileczkę pod strumień gorącej wody. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Krylowa Kuchnia