szynka - 15543 przepisów (strona:625/1037)

Zupa gulaszowa 76

bidi-language:#0400;} Jedna z najczęściej przygotowywanych zup w polskiej kuchni. Tym razem zrobiliśmy wersję bez fasoli.  Składniki: 1 łyżka smalcu 2 cebule 500 g mięsa z szynki wieprzowej 2 marchewki 200 g pieczarek 1 papryka pomarańczowa 1 papryka czerwona 4 ziemniaki 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżka mielonej słodkiej papryki

R'n'G Kitchen
Amerykańskie kanapki 80

pyszne, pożywne i aromatyczne, te kanapki są po prostu doskonałe. Amerykańskie dodatki w postaci kalifornijskiej marynowanej papryki i szynki pastrami z pieprzem nadają im jedynego i niepowtarzalnego smaku. Polecam, popróbujcie. Kanapki po amerykańsku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jajka faszerowane z kiełkami i musztardą 105

nada smaku. Ja wykorzystałam pyszną musztardę z zielonym pieprzem SOSTA Musztarda ta ma naprawdę wyrazisty, mocny smak. Wspaniale smakuje w towarzystwie wędlin (polecam ją np. podać do domowej pieczonej szynki ), jest też doskonałym dodatkiem do marynat i sałatek. Pamiętajcie, że każdy przepis możecie dostosować do waszych potrzeb. Ja przygotowałam wyłącznie cztery jajka z takim farszem, pozostałe podałam w innej formie

Słodkie okruszki
Pancakes na słono z żółtym serem 177

minuty, po czym zdejmujemy z patelni. Pancakes najlepsze są od razu po usmażeniu, brzegi są wtedy chrupiące, a ser ciągnący. Do środka oprócz sera można włożyć też szynkę, duszone pieczarki i/lub różne inne warzywa. Smacznego

Prosto z Kotła
Bitki wieprzowe w sosie musztardowym 63

musztardowy. Mięso wyszło kruchutkie i smaczne, a sos dodatkowo nadał pysznego smaku. Niewiele składników, które zawsze mam w domu zmieniło "zwykłą" potrawę w całkiem nową. Serdecznie polecam! 700 g szynki wieprzowej 2 łyżki mąki 100 g musztardy stołowej 1 łyżeczka miodu sól i pieprz 3 łyżki oleju Mięso umyć i pokroić na 1 cm plastry. Oprószyć solą i pieprzem

Krylowa Kuchnia
Drobiowa szyneczka z szynkowara z suszonymi pomidorami 122

brzegu szynkowara, aby woda nie nalała się do środka). Parzyć w 80 st. C przez 2 godziny. Ostudzić, wstawić znów na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć szynkę z szybkowara i worka. Jeżeli masz z tym problem włóż szybkowar na chwileczkę pod strumień gorącej wody. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Gulasz paprykowy i placki po węgiersku 89

można mieć obiad na dwa dni;) Polecam także inne przepisy: placek po węgiersku placek po zbójnicku Gulasz paprykowy i placki po węgiersku Składniki (na 8 porcji):   gulasz: 600g szynki wieprzowej (lub łopatki) 2 cebule 1 duża marchew 2 papryki (dałam mrożoną) 500ml passaty pomidorowej (lub puszka krojonych pomidorów) 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu 1 łyżeczka majeranku

Obiad gotowy
Klasyczne żeberka z młodą kapustą 97

propozycja na niedzielny wspólny posiłek. Żeberka najlepiej podać z gotowanymi ziemniakami. Jak przygotować: Żeberka z paprykami i cydrem Składniki na młodą kapustę 2 kapusty 1 marchewka 250g kiełbasy ewentualnie szynki, albo innej wędliny łyżka masła sól pieprz szczypta mielonego kminku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 cebula olej do smażenia 250 ml wody Składniki na żeberka 1kg żeberek wieprzowych 2 marchwie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsze spaghetti bolognese na bogato 88

naleśników gryczanych bolognese , lasagne bolognese z beszamelem oraz gryczanego spaghetti naleśnikowego z sosem bolognese , które są świetną alternatywą dla typowego bolognese z makaronem. Składniki: – 500g mięsa mielonego z szynki – 1 puszka pomidorów krojonych – 250ml czerwonego wina, wytrawnego – 250ml bulionu (250ml wody + 1 łyżka domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 125ml mleka – 100g chudego boczku (w plastrach

Be Fit Be Strong
Biała kiełbasa na ostro - z jalapeno, papryką i kolendrą 76

Przygotować jelita: opłukać w zimnej wodzie z soli, następnie zalać zimną wodą i namoczyć przez 30 min. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, takie do zmielenia. Podczas krojenia z łopatki, szynki i golonki wykroić błony i ścięgna, nie będą nam potrzebne. Każdą klasę mięsa odkładać do osobnych naczyń - każde będzie inaczej rozdrobnione. Mięso zmielić: wp kl I (łopatka/szynka) - rozdrobnienie

Kocham..lubię..gotuję..
Wielkanocny pasztet wieprzowo-drobiowy.. 103

pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·