Wiem, że czasami są takie sytuacje, że wędzona własna kiełbasa potrzebna jest od zaraz i taka właśnie sytuacja mi się przydarzyła. Więc musiałem coś zrobić na szybko. I tak powstała ta kiełbasa. SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -szynka 1 kl. 2 kg /szarpak -karkówka 2 kg /13 mm -łopatka 2 kl 2 kg /8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 17-19 g/kg -pieprz czarny mielony 4 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 6 g/kg -gorczyca ziarno 4-5 g /kg /osobiście nie dałem bo zapomniałem z tego ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.