polecam: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. , Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą , Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym , Ciasto francuskie z serem i szynką , Ciastka francuskie z żółtym serem Gruszki w tym przepisie można zastąpić jabłkami, a wierzch można dodatkowo posypać płatkami migdałów. Ja ciasto francuskie mam zawsze w lodówce, więc gdy przyjdzie ochota
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękonserwowej 150 g sera żółtego 4 jajka ugotowane na twardo 1 por 1 puszka kukurydzy 2 średnie zielone ogórki majonez jogurt naturalny sól, pieprz czosnek granulowany Sposób wykonania: 1. Szynkę, obrane ogórki i jajka pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 2. Pora oczyścić, pokroić w półplasterki, przelać wrzątkiem, jak trochę wystygnie to odcisnąć
Kuchnia domowa Anisposobu ich przygotowania chyba nie muszę przybliżać, prawdą? Kolorowe roladki z tortilli – przepis Składniki: 2 placki tortilli 3-4 łyżki jogurtu typu greckiego kawałek czerwonej papryki 4 plasterki szynki z kurczaka lub innej ulubionej 2-3 liście sałaty ulubiona mieszanka ziół Przygotowanie: Każdy placek tortilli smarujemy jogurtem. Posypujemy wszystko ulubioną mieszanką ziół. Na środek układamy plasterki wędliny, liście
Słodkie okruszkinajpopularniejszych dań przygotowywanych na śniadanie. Przepis na jej wykonanie znają chyba wszyscy, można ją zjeść niemal na całym świecie. To danie uniwersalne, które można przyrządzić z ulubionymi dodatkami najczęściej szynką, boczkiem cebulką, szczypiorkiem ale też grzybami a nawet pomidorami. Sposobów na wykonanie i podanie jajecznicy jest mnóstwo warto wypróbować wszystkich i sprawdzić, który rodzaj jajecznicy smakuje nam najbardziej. Jajecznica sama
ProstePesto.plserem i wędliną, składniki: paczka (250 g) makaronu nitki lub spaghetti (albo każdego innego makaronu), 4 bardzo czubate łyżki startego żółtego sera, 3 jajka, opcjonalnie ok. 100 g wędliny (szynka, salami, sucha kiełbasa), 1/2 małej czerwonej papryki, duża cebula, 2 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki mąki pszennej przyprawy: sól, pieprz, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 i 3/4 łyżeczki słodkiej papryki
Lekcje w kuchnimakaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron GNOCCHI Z KURKAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 450-500 g gnocchi – możesz użyć gotowych kupionych w sklepie lub zrobić je z tego przepisu
nietylkopasta.plbogata w warzywa! Uwielbiam smak przesmażonej czerwonej papryki z kawałkami mięsa i ziemniakami. 2-3 cebule 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 500-600 g chudej szynki wieprzowej 1,5 łyżki mąki pszennej 750 ml bulionu Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka 200 g pieczarek Sól Pieprz 4 średnie ziemniaki 1 puszka krojonych
VioletoweKucharzeniestopniach. My zajadaliśmy się tymi omletami z pokrojonymi w kawałki pomidorami. W ogóle do środka można też dodać – oprócz szczypiorku – kawałki pomidorów czy papryki. Albo pokrojoną w kosteczkę szynkę. Co kto lubi. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na jajka w koszulce . Takich właśnie foremek używaliśmy
Marder&Marder Manufactureplacki z gulaszem węgierskim. Pyszne danie obiadowe, które zachwyci każdego z Was. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA PLACKI ZIEMNIACZANE PO WĘGIERSKU Składniki na gulasz węgierski 500 g szynki lub łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 marchewka 300 g pieczarek 2 ząbki czosnku 250 ml wody 1 łyżka mąki przennej 1 łyżka sosu sojowego
Alle Dobre!pasztetów dodawałam bułkę, bułkę tartą lub kaszę manną, które zawsze dobrze go wiązały. Postanowiłam zaryzykować i do pasztetu dodałam otręby żytnie. Udało się. Można go nawet kroić jak normalną szynkę. Czasem gdzieś się ukruszy, ale nieznacznie. Przyprawy? Dodajcie co lubicie. Świetnie sprawdzi się suszony rozmaryn, majeranek. Mielona papryka. Dla mnie podstawowymi przyprawami, jakie zawsze dodaję do pasztetu są gałka muszkatołowa
KardamonovyWygodnie, czysto i bez zbędnych ceregieli. Wrap jest w dodatku trzyskładnikowy, bardzo prosty w wykonaniu i smaczny, choć smak całości nadaje nadzienie. U mnie, była to akurat domowej roboty szynka , sałata i plasterki jalapeno, a sos to po prostu majonez zmieszany z musztardą. Wrap w wersji keto pojawił się już kiedyś na blogu – był to wrap na bazie lnu . Mimo
Modern Cave Girl