Mięso mielone 1 kg ( u mnie wołowina + karkówka) Jajka 2 Bułka tarta 1/2 szklanki Mleko 1/4 szklanki Ogórek konserwowy 2 Papryka czerwona 1/4 Cebula czerwona średnia Boczek wędzony lub szynka 100 g Bulion lub woda 500 ml Liść laurowy Ziele angielskie 2-3 Sól 2 łyżeczki Pieprz łyżeczka Majeranek łyżeczka Ostra papryka łyżeczka + mąka do obtaczania, olej do smażenia Przygotowanie
Kulinarne przygodySałatka z tortellini z rukolą i suszonymi pomidorami Składniki : opakowanie ugotowanego tortellini (smak szynki -250 g ) 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju 1/2 opakowania rukoli Sos: 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka musztardy sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Do miski przełożyć ugotowane w osolonej wodzie i wystudzone
Smaki NataliiKrokiety wigilijne Uszka wigilijne Paszteciki z mięsem Uszka z grzybami Zakwas buraczany na barszcz Pierogi z kapustą i grzybami Zobacz ostatnie przepisy: Paszteciki z grzybami (do barszczu) Roladki z szynki ze słonecznikiem Nalewka z jarzębiny Prosta szarlotka Kulki serowe w przyprawach Artykuł Paszteciki z grzybami (do barszczu) pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plmakaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką MAKARON Z DYNIĄ I SZPINAKIEM Przygotowanie : 30 minut Porcje : 2 porcje Składniki makaron: – 250 g makaronu – małe muszelki lub innego, właściwie dowolnego – 50 g goronzoli lub podobnego sera pleśniowego
nietylkopasta.plKolejna odsłona boczku. Uwielbiam go. Wolę zjeść 1 plasterek jego niż 10 szynki ze sklepu. Co nam trzeba? 1,5kg dość chudego boczku Przyprawy, po 2 łyżki stołowe: czosnku suszonego, majeranku, papryki słodkiej, papryki ostrej, kminku łyżeczka czubata soli i pieprzu czarnego 5-6 łyżek oleju 4 czerwone cebule czubata łyżka miodu w formie płynnej Robimy W miseczce mieszamy przyprawy
Latosiowydomsię smakiem domowej nalewki. Zobacz też inne przepisy na nalewki Nalewka z pigwy Likier bożonarodzeniowy Nalewka kawowa Ekspresowa cytrynówka Porzeczkówka Nalewka z rokitnika Zobacz też nowe przepisy Roladki z szynki ze słonecznikiem Nalewka z jarzębiny Prosta szarlotka Kulki serowe w przyprawach Sałatka królewska Artykuł Nalewka z jarzębiny pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pljest ona bardziej sycąca, a dodatkowo świetnie urozmaica jej konsystencje. A czym można je zastąpić? W wersji mięsnej może być to na przykład indyk, wędzone udko lub dobrej jakości szynka. Jeśli chcesz przygotować wersje wegetariańską tej sałatki, możesz wymienić kurczaka na podsmażone tofu lub biała fasole z puszki. Możesz również pominąć całkowicie kurczaka, nie dodając za niego jakiegokolwiek składnika. Wpłynie
okolicepalnika.plmakaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką MAKARON Z PIECZONĄ FETĄ I DYNIĄ Przygotowanie : 30 minut Porcje : 2 porcje Składniki: – 250-300 g makaronu muszle lub podobnego – pół szklanki oliwy extra vergine – 4-6 ząbków czosnku
nietylkopasta.plpolecam makaron z łososiem w sosie śmietanowym oraz makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami . Koniecznie spójrzcie też na ten pyszny i szybki makaron z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowo- serowym . Makaron z kurczakiem i warzywami- czyli pyszny i szybki obiad - składniki: * 200 g makaronu penne (waga przed ugotowaniem) * 1 czerwona papryka * 1 pomidor * 1 podwójna
Zrób to smaczniewielu różnych i ciekawych potraw. Na warsztat dzisiaj bierzemy to pierwsze przychodzące na myśl połączenie, czyli makaron, kurczak i dyniowe pesto. Ale kombinować możesz bardziej! Grzanki z pesto dyniowym, szynką parmeńską, figą i sosem balsamicznym? Pizza z pesto dyniowym? Ja mam jeszcze kilka pomysłów na jego wykorzystanie, ale nie chcę zdradzać wszystkiego. Pobawcie się tym produktem, według mnie można znaleźć
Mango Papajagofry z masła orzechowego) dało się je zjeść tak, jak gofry się je, czyli z ręki. Najpierw zrobiłam 2 gofry dla córki, na wierzchu położyłam liście szpinaku, surową wędzoną szynkę, kawałki camemberta i wiórki Grana Padano, a na drugim pomidor, ogórek i oba sery. Potem 2 kolejne dla siebie (bez camemberta). Gofry były przepyszne! Obie zgodnie stwierdziłyśmy, że teraz już
Zdrowa Kuchnia Sowy