Gnocchi z kurkami 116makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron GNOCCHI Z KURKAMI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 450-500 g gnocchi – możesz użyć gotowych kupionych w sklepie lub zrobić je z tego przepisu
nietylkopasta.pl
Jesienna zupa węgierska z pieczarkami i ziemniakami 147bogata w warzywa! Uwielbiam smak przesmażonej czerwonej papryki z kawałkami mięsa i ziemniakami. 2-3 cebule 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 500-600 g chudej szynki wieprzowej 1,5 łyżki mąki pszennej 750 ml bulionu Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka 200 g pieczarek Sól Pieprz 4 średnie ziemniaki 1 puszka krojonych
VioletoweKucharzenie
Omlety z foremki 112stopniach. My zajadaliśmy się tymi omletami z pokrojonymi w kawałki pomidorami. W ogóle do środka można też dodać – oprócz szczypiorku – kawałki pomidorów czy papryki. Albo pokrojoną w kosteczkę szynkę. Co kto lubi. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na jajka w koszulce . Takich właśnie foremek używaliśmy
Marder&Marder Manufacture
Placki ziemniaczane po węgiersku 115placki z gulaszem węgierskim. Pyszne danie obiadowe, które zachwyci każdego z Was. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA PLACKI ZIEMNIACZANE PO WĘGIERSKU Składniki na gulasz węgierski 500 g szynki lub łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 marchewka 300 g pieczarek 2 ząbki czosnku 250 ml wody 1 łyżka mąki przennej 1 łyżka sosu sojowego
Alle Dobre!
Pasztet z gotowanych piersi kurczaka 110pasztetów dodawałam bułkę, bułkę tartą lub kaszę manną, które zawsze dobrze go wiązały. Postanowiłam zaryzykować i do pasztetu dodałam otręby żytnie. Udało się. Można go nawet kroić jak normalną szynkę. Czasem gdzieś się ukruszy, ale nieznacznie. Przyprawy? Dodajcie co lubicie. Świetnie sprawdzi się suszony rozmaryn, majeranek. Mielona papryka. Dla mnie podstawowymi przyprawami, jakie zawsze dodaję do pasztetu są gałka muszkatołowa
Kardamonovy
Keto śniadaniowy wrap jajeczny (Paleo, LowCarb) 140Wygodnie, czysto i bez zbędnych ceregieli. Wrap jest w dodatku trzyskładnikowy, bardzo prosty w wykonaniu i smaczny, choć smak całości nadaje nadzienie. U mnie, była to akurat domowej roboty szynka , sałata i plasterki jalapeno, a sos to po prostu majonez zmieszany z musztardą. Wrap w wersji keto pojawił się już kiedyś na blogu – był to wrap na bazie lnu . Mimo
Modern Cave Girl
Mielone w jasnym sosie z kaparami. 122lubią kapary, dlatego dodaje je do niektórych dań. Wtedy chętniej jedzą. Jeśli też lubicie kapary spróbujcie koniecznie. Czekam na Wasze opinie. Składniki: 650 g. mięsa mielonego (miałam szynkę) 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 czubata łyżeczka majonezu 1/2 łyżeczki majeranku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej na czubku łyżeczki papryki ostrej sól i pieprz według uznania Wywar: 1 litr
Agusiowe smakołyki
Ciastka francuskie z serem i jabłkami 121przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. , Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą , Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym , Ciasto francuskie z serem i szynką , Ciastka francuskie z żółtym serem Roladki z jabłkami i serem z budyniem, roladki z ciasta francuskiego , Składniki na 15 sztuk : 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jabłko 1 budyń waniliowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki bez zawijania wg Aleex 130porcja wystarcza przynajmniej na dwa dni dla dużej rodziny. Spróbujcie. Składniki (na ok. 12 sztuk) Na gołąbki: • 400 g mięsa mielonego z łopatki lub pomieszanego łopatka +szynka (mięso nie może być zbyt chude) • 480 g kapusty białej • 1 duża cebula • olej • 1 duże jajko • 1 torebka ryżu • garść koperku
W mojej kuchni
Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 114potrawa z fasoli, która prawie w każdej rodzinie wykonywana jest według innego przepisu; „czmeruli” – duszony kurczak w sosie czosnkowym; sum w occie z koprem; „lori” – rodzaj szynki; „gwezeli” – guryjskie pierożki z jajkiem i serem; gotowane nóżki cielęce w zalewie octowej; ser „sulguni” zapiekany z masłem; „dolma” – bakłażany, zielone pomidory, papryka nadziewane pastą orzechową przyprawioną nasionami granatu
ProstePesto.pl