bardzo dobrze smakuje. Można ją podać na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno na kanapki. Bardzo polecam. Spróbujcie. Składniki: 800 g. mięsa mielonego (miałam szynkę) 1 jajko surowe 1 bułką kajzerka 1 cebula 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 i 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej
Agusiowe smakołykiPasta z awokado to pyszne i zdrowe smarowidło na kanapki. Jej przygotowanie nie wymaga dużo czasu i jest świetnym urozmaiceniem dla zwykłych kromek z szynką. Moja pasta kanapkowa oprócz głównego składnika jakim jest awokado zawiera także takie składniki jak; tuńczyk, jajka i cebulka. Składniki idealnie do siebie pasują i razem smakują wyśmienicie. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie takie smarowidła
Alle Dobre!albo też mrożę i za jakiś czas mam pyszne pierogi z mięsem, albo krokiety…. Po wielu próbach znalazłam swoje proporcje składników rosołu: Składniki: 0,6 kg wieprzowiny (łopatka, szynka lub gulaszowe) 2 ćwiarki z kurczaka Szponder wołowy 2 duze marchewki 2 pietruszki Seler Cebula opalona na kuchence, grillu lub piekarniku Por (zielona część) Sól pieprz sos sojowy Przygotowanie
Kulinarna Patilogiawszystkie płyny. Podobne przepisy: Schab pieczony w mleku Pieczony schab Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Pieczona pierś z indyka do kanapek Schab pieczony z morelami Pieczona szynka Artykuł Pierś z indyka pieczona w mleku pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyśniadanie gości. 1. Jajka barwione w koncentracie barszczu--> kliknij po przepis . 2. Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką--> kliknij po przepis . 3. Jajka faszerowane szynką i serkiem topionym z lekką musztardową nutą--> kliknij po przepis . 4. Jajka w sosie musztardowym--> kliknij po przepis . 5. Jajka faszerowane buraczkami i chrzanem--> kliknij
Zrób to smaczniejest banalnie prosta przygotowaniu i super smaczna. Wystarczą dwa podstawowe składniki i przyprawy, aby otrzymać idealny dodatek do wszelakich pieczeni. Ćwikłę podasz bowiem do mięsnych pieczeni, szczególnie pasztetów, pieczonej szynki lub schabu , jajek na twardo i potraw wielkanocnych. Ćwikła pojawia się obok sałatek jajecznych, ze śledziem oraz marynowanych warzyw, np. ogórków lub grzybków. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domową
Zasmakuj Kuchnibazie żurawiny, czarnej porzeczki, wina i chrzanu. Doprawiony sokiem z pomarańczy, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Świetny sos podawany do jajek na twardo, wędlin, pieczeni, np. schabu, pasztetu, szynki, białej kiełbasy.. Obok ćwikły z chrzanem to jeden z lepszych sosów podawanych na wielkanocnym stole. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sos cumberland. Jeśli szukasz super ciekawych i smacznych
Zasmakuj KuchniCoś pysznego na specjalne okazje -na wyjątkową kolację dla gości ,lub na święta. Pięknie wygląda i smakuje znakomicie. Polędwiczka jest soczysta i mięciutka. W towarzystwie pieczarek, szynki szwarcwaldzkiej ,ciasta francuskiego i sałatki ze świeżych warzyw -prezentuje się wyjątkowo pysznie. danie jak w restauracji ale bardzo proste do zrobienia - polecam
Swojskie jedzonkoŚwiąteczna ćwikła z chrzanem>>> Cudownie przyprawiony świąteczny bigos od podstaw>>> Wielkanocny żurek na zakwasie - przepis, jak zrobić>>> Sałatka jarzynowa z szynką konserwową i niesamowitym sosem sałatkowym>>> Śledzie po kaszubsku>>> Barszcz biały>>> Żur staropolski na wiejskiej kiełbasie>>> Śledzie w śmietanie
Moja Książka Kucharskapołówki cytryny, kawałek papryczki chilli, kumin mielony, sól, pieprz. Kliknij, aby przejść do całego przepisu. Przepis na jajka z farszem szynkowym Składniki: 5 jajek, około 200 gramów dobrej wędzonej szynki wieprzowej, 2 łyżki majonezu, pół pęczka szczypiorku, sól, pieprz, majonez do posmarowania talerza. Kliknij, aby przejść do całego przepisu . Jajka faszerowane z łososiem i kawiorem Składniki: jajka ugotowane na twardo
Kulinarna Polskamisce mieszam mięso z jednym jajkiem, dodaję dwie łyżki bułki tartej, przyprawiam, dokładnie mieszam. Mięso mielone z indyka lub piersi kurczaka możesz zastąpić mięsem wieprzowym lub wołowym, np. łopatką, szynką.. Do mięsa dodaję przesmażoną cebulę z czosnkiem, mieszam do połączenia. Na tej samej patelni lub w szerszym garnku rozgrzewam łyżkę oleju. Z mięsa formuję pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Przesmażam
Zasmakuj Kuchni