piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony(...)którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Na 10 minut przed wyjęciem usuwamy folię jeśli chcemy aby się trochę przyrumieniły. Takie pakieciki można przygotować dzień wcześniej i odstawić do lodówki a następnego dnia upiec
Smakołyki Asiprzysłała mi Firma Natjun abym mogła go wypróbować na mojej rodzince i znajomych.Efekt łał mogę śmiało powiedzieć ,że fantastycznie smakuje z mięsem. Nie lukruje mówię jak jest. Składniki: szynka 1/1/2 kg sos jabłkowo musztardowy Natjun 1 słoiczek pieczarki 6 szt papryka czerwona 1 szt ser żółty tyle plastrów ile mamy pokrojonych pasków pieprz i sól do smaku Wykonanie: Szynkę
Różowa kuchniaotworzyłam lodówkę i postanowiłam coś „wyczarować”. Tak powstały zapiekane tartinki, które okazały się tak pyszne, że, rzeczywiście, stały się hitem spotkania. Składniki: • 2 bagietki z masłem czosnkowym • kilka plasterków szynki • 2 duże pieczarki • ½ czerwonej słodkiej papryki • kilka plasterków żółtego sera • masło czosnkowe • szalotka • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. 2. Bagietki pokroić na kromki(...)Każdą kromeczkę posmarować masłem czosnkowym. 4. Na każdą kromkę położyć kawałek szynki, plaster surowej pieczarki, kawałek słodkiej papryki, 2-3 talarki szalotki. 5. Oprószyć lekko solą i pieprzem, przykryć plastrami żółtego sera. 6. Zapiekać na papierze do pieczenia przez ok. 8-10 minut, aż ser się rozpuści i zapiecze. 7. Tartinki wyłożyć na talerz, podawać gorące z ulubionymi dipami
W mojej kuchniSałatka z tortellini jest bardzo popularną sałatką i znaną, w dodatku szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. SKŁADNIKI : 250 g makaronu tortellini z serem 150 g chudej szynki drobiowej lub innej 100 g żółtego sera 2 pomidory 1 zielony ogórek 1/2 puszka kukurydzy sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1/2 pęczka szczypiorku mały kawałek pora, jasna część(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, studzimy. Ogórki, pomidory, ser i szynkę kroimy w małą kostkę. Makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojone warzywa, majonez, posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do ozdobnej miseczki, podajemy schodzoną. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliksiążkę i zobaczyłam pizzę na tortilli. Bardzo mi się to spodobało. Przepis zmieniłam i tak powstało prezentowane danie. Polecam. Składniki: na dwie porcje 2 placki tortilli pełnoziarnistej 2 plasterki szynki ( pakowana, Morliny ) 65 g sera żółtego light 1 pomidor 40 g pieczarek ½ małego jajka ½ łyżeczki oleju 7 g ketchupu ( 1 łyżeczka ) ½ cebuli ½ opakowania małego jogurtu 1-2 ząbki czosnku Sól(...)solą, oregano i pieprzem. Masą smarujemy tortillę. Następnie układamy na niej drugi placek. Ketchup rozprowadzamy na tortilli. Posypujemy połową startego lub drobno pokrojonego sera. W dalszej kolejności wykładamy pokrojoną szynkę, cebulę, pieczarki i pomidor. Doprawiamy oregano. Na koniec posypujemy pozostałym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 o C przez około 15-20 minut aż ser się rozpuści
Smaki EwyMarzano lub Perina, u mnie znalazły się pomidory z puszki ser caciocavallo lub dla wersji delikatniejszej – ricotta- lub każdy inny jaki lubicie pieprz czarny i oregano, oliwa z oliwek, szynka włoska w plastrach cebula czosnek – ok. 2 ząbki coś zielonego np.bazylia papryka jaką chcecie mozzarella W misce zalać mąkę wodą i za pomocą rąk zacząć rozpuszczać w niej drożdże. Międzyczasie(...)osiągnie maksymalną temperaturę, dać mu się jeszcze nagrzewać około 10 minut "na pusto". "Podziubać" ciasto widelcem, lekko posmarować oliwą z oliwek i nałożyć pomidory. Dosmaczyć solą, pieprzem, oregano. Dołożyć szynki ,cebulę, czosnek, posypać serem. Piec w piekarniku do momentu ,kiedy ciasto nam ładnie podrośnie i zezłoci się. Podawać na ciepło lub nawet na zimno. Przed podaniem posypać natką pietruszki
Z Kuchni Do Kuchniwww.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -pół główki kalafiora -po 1/3 papryki czerwonej i zielonej -pół główki cebuli sałatkowej -jeden ogórek sałatkowy -6 plasterków szynki konserwowej -sos sałatkowy koperkowo-ziołowy -jedna łyżka majonezu -sól, pieprz do smaku Różyczki kalafiora gotujemy krótko ( 2-3 minuty ), odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Papryki, ogórek, cebule i szynkę kroimy
Kulinarne przemysleniakoperkiem w sosie czosnkowym sprawdzi się na każdą okazję. Jest pyszna i uniwersalna, dlatego powinna zasmakować każdemu. Składniki: opakowanie makaronu tortellini (dałam z nadzieniem szpinakowym) ogórek długi 200 g szynki konserwowej bądź schabu pieczonego puszka kukurydzy mały pęczek kopru 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji(...)opakowaniu. Szynkę kroimy w kostkę, ogórka obieramy i również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, koperek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Majonez mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Sosem zalewamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. sałatka z tortellini, ogórkiem i koperkiem Artykuł Sałatka z tortellini, ogórkiem i koperkiem
e-PrzepisyKulinarneSKŁADNIKI ciasto francuskie 150 g szynki 50 g wątróbki świeże oregano 1 jajko sól pieprz 1 łyżka koniaku ser żółty szczypiorek masło do smażenia Wycinamy w cieście francuskim kształty przekąsek jakie chcemy otrzymać i taki sam kawałek ciasta, tyle, że z wyciętą dziurą kładziemy na wierzchu. smarujemy jajkiem i zapiekamy w piekarniku. Robimy farsz z pokrojonej w kosteczkę szynki, opieczonej
harrisaDanie z kuchni hiszpańskiej Składniki główka sałaty 2 gałązki selera naciowego 2 cebule 2 jajka 50 g szynki 3 filety anchois 100 g kiełbasy wiejskiej sos winegret sól pieprz majonez Przygotowanie Sałatę dokładnie umyłem , dokładnie osączyłem, porwałem palcami na drobne kawałki. Gałązki selera oczyściłem, pokroiłem na nieduże kawałki. Cebule obrałem , pokroiłem w krążki. Wszystkie składniki wymieszałem(...)niewielką ilością sosu winegret, ułożyłem dekoracyjnie na półmisku. Szynkę pokroiłem w drobną kostkę, anchois podzieliłem na cząstki , kiełbasę obrałem ze skórki, posiekałem ( można zmielić ). Wszystkie składniki wymieszałem , ułożyłem na sałacie. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem na ósemki. Ułożyłem na sałatce. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Skropiłem sosem winegret. Podałem z majonezem
R'n'G Kitchenzobaczymy ;) Trzymajcie kciuki, choćby za jaką nagrodę pocieszenia :D Składniki na ok 6 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie pasztetu np. Profi z drobiem i czosnkiem Plastry szynki (tyle ile rogalików) Plastry sera mozzarella (tyle ile rogalików) ok ½ papryki czerwonej Dodatkowo: 1 małe jajko kminek Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dość grubo pasztetem. Dzielimy na trójkąty(...)każdy trójkąt nakładamy plaster szynki, sera mozzarella oraz paseczki papryki. Zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Fajnie smakują także z filiżanką czerwonego barszczu
Kuchnia w czekoladziestarciu na tarce 200 g) szpinak świeży 2 garście(posiekać drobno) jaja 4 szt sól morska do smaku pieprz ziołowy do smaku czosnek 4 ząbki do smaku Dodatkowo: szynka konserwowa ( plastry tyle by zakryć) makrela dzwonka w oleju 190 g SEKO na fali smaku serek topiony ze szczypiorkiem 1 opakowanie Wykonanie: Patisona myjemy i ścieramy na tarce razem(...)mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasz farsz. Pieczemy w 180 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu, wystudzeniu smarujemy serkiem topionym ze szczypiorkiem na to makrela i szynka konserwowa. Zwijamy w rulonik i zawijamy w folie spożywczą i na jakąś godzinkę do lodówki by przeszła smakami. Podajemy jako przystawkę. Ps.Polecam produkty SEKO na fali smaku bardzo smaczne
Różowa kuchniagroszkiem i marchewką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 25 cm Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mrożonej marchwi z groszkiem Poltino 150 szynki konserwowej 2 jajka 200 g śmietany 18% 1 kula mozzarelli 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz mleko do malowania ciasta Wykonanie: Zamrożone warzywa wrzucamy na wrząca wodę, gotujemy przez(...)Ciasto wyjmujemy z lodówki, formę smarujemy olejem i wykładamy nią ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem. Resztę ciasta chowamy do lodówki. W misce mieszamy jogurt, śmietanę, przyprawy i pokrojoną w kostkę szynkę. Odcedzoną marchewkę z groszkiem wykładamy na ciasto. Następnie wylewamy na nią zawartość miski. Mozzarellę ścieramy na grubej tarce, układamy na wierzchu tarty. Resztę ciasta wyjmujemy z lodówki i wykrawamy
Kulinarne przygody GatitySUROWIEC I ROZDRABNIANIE BEZ KLASYFIKACJI -łopatka 7 kg 10 mm sitko -karkówka 3 kg szarpak sitko -szynka 3 kg krojona w kostkę 1 cm-2 cm PRZYPRAWY -peklsól 18 g/kg -czosnek 5 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -gorczyca ziarno 3 g/kg -mieszanka przypraw (podlaska świeżynka) 2 g/kg w skład wchodzi :gorczyca,jałowiec,lubczyk,cebula,pieprz czarny,kolendra,liść laurowy,ziele(...)angielskie Przyprawa kupiona w :http://sklep.runobio.pl/swiezynka-150g-p-238.html WYKONANIE Łopatkę i karkówkę kroimy w kostkę 4x4 cm szynkę w w kostkę 1-2 cm i peklujemy zgodnie z gramaturą mięsa. Czas peklowania 48 h. Następnie łopatkę i karkówkę rozdrabniamy na sitkach łączymy cały surowiec i przyprawiamy wszystkimi przyprawami dodając 300 mil wody, dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 24 h do lodówki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.mleka 0,5% 2 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki mąki owsianej Szczypta soli Farsz 100 g kurek 1 łyżeczka oliwy ½ cebuli 10 g parmezanu 1 plaster szynki szwarcwaldzkiej Sól pieprz Wykonanie: Z podanych składników na ciasto przygotowujemy jednolitą masę na placki ( 2 szt ). Dzielimy na połowę i smażymy dwa placki bez tłuszczu. Na patelnię wlewamy 1 łyżeczkę oliwy. Dodajemy oczyszczone(...)posiekane kurki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez chwilę pod przykryciem. Następnie dodajemy cebulę i razem wszystko smażymy. Farsz wykładamy na placek. Kroimy szynkę na kawałki i razem z parmezanem dodajemy na placka. Składamy i SMACZNEGO. Wartość kaloryczna : 233 kcl w porcji (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewy