Składniki: pół opakowania makaronu gwiazdki 20 dag sera żółtego w kostce pół małej kapusty pekińskiej 4-5 ogórków konserwowych 20 dag szynki 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4-5 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Pokroić w kostkę: ser, szynkę, ogórki, cebulę. Kapustę pekińską cieniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać kukurydzę i majonez. Doprawić
Olga Piecze i Gotujesmak naleśnika też znacznie różni się od naszego poprzednika. Ciężko powiedzieć, czy jest smaczniejszy, ale na pewno jest inny. Wszystko zależy od Twojego humoru i ochoty. Masz smaka na szynkę, szparagi i naleśniki? Spróbuj to połączyć! Najważniejsze jest usmażenie naleśnika. Zwróć uwagę, aby składniki i ich gramatura była taka sama, bo łatwo sprawić, aby naleśnik był zbyt „gumowy” lub zbyt(...)całkowity: 40 Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 20 minut Składniki jajka - 2 śmietana 18% - 28g (2 łyżki) łupina babki jajowatej - 10g (2 łyżeczki) olej kokosowy - 14g (1 łyżka) szynka wiejska - 50g szparagi białe - 100g (4 sztuki) pieprz sól himalajska/morska Instrukcje Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.Przygotuj naleśnik: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, sól, pieprz i łupinę babki jajowatej. Naleśnika smaż
Keto PrzepisyJeśli kupiliście pędy bambusa, to proponujemy wykorzystać je do takiej sałatki. Składniki 1 puszka pędów bambusa ( 140 g po odcieku ) 4 jajka 1 puszka ananasów 250 g szynki konserwowej puszka kukurydzy 5 łyżek majonezu 2 średnie ogórki konserwowe sól pieprz Przygotowanie Kukurydzę, pędy bambusa osączyłem z zalewy. Jajka ugotowałem na twardo. Ananasy i szynkę pokroiłem w słupki
R'n'G KitchenSkładniki : Tortilla Szynka Ogórek Papryka Sałata lodowa lub kapusta pekińska Serek biały (np. czosnkowym, łososiowy lub szczypiorkowy) Wykonanie : Placki tortilli smarujemy serkiem. Na serek nakładamy sałatę, następnie szynkę, paprykę i ogórka. Zwijamy mocno w rulonik. Następnie owijamy w folię aluminiową i jeszcze mocno dociśnąć żeby potem zawijaski nam się nie rozpadały. Wkładamy do lodówki na min. 30 min. (w lodówce
Olga Piecze i Gotujemożna. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: na 6 porcji 550 g filet z gęsi bez skóry ( 2 ) 95 g suszone śliwki (miękkie) 150 g marchew 2 szalotki 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej 1 małe jajko Sól Pieprz majeranek Bulion warzywny Wykonanie: Z filetów odcinamy polędwiczki. Drobno je siekamy, razem ze śliwkami ( można użyć blendera ). Do masy dodajemy jajko. Przyprawiamy solą(...)przez folię. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron a od strony wewnętrznej dodatkowo majerankiem. Wykładamy masę ze śliwkami i rozsmarowujemy na całej powierzchni. Zwijamy w roladkę, razem z szynką szwarcwaldzką. Spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią na chwilę skórę z gęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki
Smaki EwyILOŚĆ: dużo Ciasteczka francuskie z dodatkami 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 cebulka 1 pomidor 30 dag sera żółtego natka pietruszki pieprz dowolna szynka (kilka plastrów) Ciasto francuskie pociąć na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić i lekko podsmażyć na patelni, chwilę potem dodać pokrojonego fileta i także lekko podsmażyć. Przełożyć na ręczniczek papierowy w celu pozbycia się(...)tłuszczu. Pomidora i szynkę pokroić na mniejsze kawałki.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć na pokrojone ciasta francuskie. Posypać startym serem, pieprzem i natką pietruszki. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25-30 minut. Zasmakuje każdemu. Polecam. TYLKO TERAZ: 10% na produkty Ambition dla Twoich czytelników na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar
Gotuję TestujęMożna połączyć pstrąga z mięsem, Zapewniamy sprawdza się. Składniki 6 plastrów szynki prosciutto kostka zimnego masła 12 listków świeżej szałwii 6 filetów pstrąga 2 łyżki oliwy 100 ml białego wina sok z jednej cytryny Przygotowanie Na plastrach szynki rozłożyłem po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąłem w roladkę
R'n'G Kitchenskóry 500 ml passaty pomidorowej z butelki lub z kartonu sól i pieprz do smaku tarty parmezan makaron u mnie penne sporo świeżej bazylii, trochę tymianku kawalek włoskiej szynki pokrojonej w kostkę malutka cebula trochę czosnku olej kokosowy tłoczony na zimno do smażenia olej z ostropestu plamistego tarty parmezan Najpierw ugotuj makaron al dente. Międzyczasie na oleju kokosowym podsmaż(...)cebulkę i czosnek. Dodaj szynkę i cukinię. Duś. Dosmacz solą i pieprzem. Po chwili zalej pomidorami i gotuj na malutkim ogniu ,pod przykryciem około minimum pół godziny. Dodaj tez świeżych ziół. Sos gotowy. Do ugotowanego makaronu wlej sos. Dodaj tarty parmezan. Wymieszaj i wyłóż na dużą blachę posmarowaną wcześniej olejem kokosowym. Posyp serem. Zapiekaj około pół godziny. Przed podaniem każdą
Z Kuchni Do Kuchniszpinakiem. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Składniki świetnie się ze sobą komponują, dlatego nie trzeba do niej dodawać żadnego dressingu, ani przypraw. pół opakowania szpinaku baby pół opakowania szynki szwarcwaldzkiej ok. 100 g nasion słonecznika 15 pomidorków koktajlowych (lub 1 duży pokrojony pomidor) 15-20 oliwek 1 łyżka zalewy z oliwek odrobina oleju/ oliwy z oliwek Rozgrzewamy suchą patelnię(...)prażymy na niej nasiona słonecznika. Jeśli zaczną intensywnie strzelać trzeba zmniejszyć gaz. Gdy nasionka się zarumienią przesypujemy je do miski. Na patelnię po słoneczniku wrzucamy pokrojone w kawałki plastry szynki szwarcwaldzkiej (najlepiej przed krojeniem rozdzielić plastry, by się nie skleiły) i zarumieniamy je. Oliwki i pomidorki kroimy na połówki. Wszystkie składniki mieszamy w misce i skrapiamy lekko oliwą i dodajemy
Dieta bez mlekaWielbiciele potraw z kartofli powinni wypróbować. Składniki 750 g ziemniaków 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pół pęczka dymki ze szczypiorkiem 200 g gotowanej szynki 3 łyżki oleju półtora łyżki mąki 2 jajka sól biały pieprz ewentualnie tarty parmezan do posypania Przygotowanie Ziemniaki obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekałem. Dymkę(...)szczypiorkiem pokroiłem w cienkie krążki. Szynkę pokroiłem w paski, lekko podsmażyłem na łyżce oleju. Wszystkie składniki wymieszałem w misce z mąką, jajkami, solą i białym pieprzem.W głębokiej patelni rozgrzałem 2 łyżkami oleju, włożyłem masę ziemniaczaną , wyrównałem łopatką. Placek smażyłem pod przykryciem ok. 15 minut, aż spód się zrumienił.. Dobrze ścięty placek odwróciłem na druga stronę, zsuwając go delikatnie
R'n'G Kitchenśrednio rozgrzanej patelni, a odwracamy gdy zobaczymy pęcherzyki powietrza. Posypujemy cukrem pudrem. FARSZ NA NALEŚNIKI NA SŁONO 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 malutka czerwona papryka 3 plastry szynki lub boczek wędzony cząber sól pieprz ostra papryka-opcjonalnie olej do pieczenia SOS DO PLACKÓW 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu jabłkowego lub soku(...)cytryny pieprz sól Na rozgrzaną patelnię wlać olej wrzucić cebulę i poddusić dodać boczek lub szynkę, czosnek i paprykę -wszystko pokrojone w kostkę. W czasie gdy wszystko się dusi robimy sos. Wystarczy wszystkie składniki połączyć a czosnek przecisnąć przez praskę. Dokładnie wymieszać.Na placuszki kładziemy farsz i polewamy sosem. Posypać ulubionymi ziołami
harrisakalafiora jest dużo zdrowsza i zdecydowanie mniej ciężkostrawna niż typowa pizza na cieście z mąki, dlatego warto ją wypróbować. Składniki : - 1 duży kalafior - ser zółty - 1 jajko - rukola - szynka - pomidory - cebula - pieczarki - pieprz ziołowy Przygotowanie : 1. Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Ugotowany kalafior blendujemy bądź rozdrabniamy w rozdrabniaczu do warzyw - można(...)wykładamy ciasto formując okręg. 6. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 °C przez około 20 minut. 5. Myjemy rukolę i pieczarki. 6. Kroimy pomidory, pieczarki, cebulę, szynkę i ucieramy ser na tarce. 7. Po 20 minutach pieczenia wykładamy ciasto i nakładamy składniki. 8. Wkładamy znów do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 °C przez około
Kuchenne innowacjebiałko 4g, tłuszcz: 14g 0,4WW i 1,4WBT FASZEROWANE PIECZARKI PORTOBELLO Z PATELNI (2 porcje) 4 duże pieczarki portobello 1/2 kulki mozzarelli kilka listków bazylii 2 plasterki szynki parmeńskiej sól i pieprz do smaku Pieczarki oczyścić i wyciąć im nogi tuż przy kapeluszu. Duże kapelusze pieczarek oprószyć delikatnie solą i pieprzem od wewnątrz. Do dwóch włożyć po plastrze szynki
DietologWyszło mega pysznie, nawet lepiej, niż się tego spodziewaliśmy. Składniki 100 g kaszy bulgur 1 mała puszka soczewicy 1 mała puszka kukurydzy 100 g sera feta 150 g drobiowej szynki konserwowej 4 pomidory suszone z zalewy 10 czarnych oliwek 50-60 ml oleju z orzechów włoskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do sałatek Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Soczewicę płuczemy, osączamy z wody. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w kostkę. Pomidory kroimy na paski. Oliwki kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Oliwę miksujemy z posiekaną natką i przyprawą. Polewamy kaszę i zapiekamy 25 min w temperaturze
R'n'G KitchenSkładniki: 600 g szynki bez kości pokrojonej na porcje Marynata: 3 łyżki oleju suszony majeranek szczypta chilli słodka mielona papryka pieprz Do sosu: 2 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz liść laurowy ziele angielskie kminek 2 łyżki musztardy chrzanowej 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki koncentratu pomidorowego bulion mąka, zimna woda i śmietana do zagęszczenia Sposób wykonania: 1. Składniki(...)marynaty wymieszać. Pokrojoną szynkę posmarować marynatą, schłodzić w lodówce przez przynajmniej 1 godzinę. 2. Po tym czasie mięso obsmażyć na patelni z obu stron. W międzyczasie obraną cebulę i czosnek zrumienić na oleju w rondlu, zalać gorącym bulionem, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Do gorącego bulionu przełożyć mięso z patelni. Całość gotować na małym ogniu, aż mięso zmięknie
Kuchnia domowa Ani