szynka pieczona - 3513 przepisów (strona:138/235)

Zajączek Wielkanocny 187

samo postąpić z szynką. Wyłożyć na tuńczyka, przyprawić. Z drugiego ciasta francuskiego wyciąć drugą formę zajączka, jednak powiększając go o ok. 0,5-1 cm z każdej strony. Nałożyć na pierwszą część z dodatkami i docisnąć w pustych miejscach widelcem. Jajko roztrzepać. Pędzelkiem rozprowadzić po zajączku. Ze skrawków ciasta zrobić oczko i wąsy. Piec w piekarniku w 180 st. przez

Gotuję Testuję
Super Szybka Pizza na Bułce 170

pomidorowa przykładowe dodatki: salami, szynka mozzarella, ser żółty przyprawy: 2 duże szczypty bazylii suszonej 2 duże szczypty oregano sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Super szybka pizza na bułce https://www.youtube.com/watch?v=4Mq6_DuzMWE Przygotowanie: Do przecieru pomidorowego dodaję bazylię, oregano, sól pieprz i dokładnie mieszam, sos jest gotowy. Teraz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układam pokrojoną bułkę. Nakładam

Uwaga Babcia Gotuje
kolorowa pizza 176

posmarowania ciasta mozarella szynka kolorowe papryki kukurydza oliwki zielone oregano suszone Składniki ciasta wkładam do miski i wyrabiam mikserem ze ślimakami do drożdżowego ciasta około 3-4 minuty. Następnie ciasto przykrywam ściereczką i odstawiam na około 40 minut.  Dzielę na połowę i wałkuję tworząc dwa koła. Umieszczam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smaruję ketchupem i układam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
QUICHE LORRAINE inaczej 209

ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch

Atlas Smaków
Leniwa Pizza z Szynką według Blondynki 225

całym prostokącie porozkładałam plasterki szynki, którą posypałam żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach. Zwinęłam w tak zwaną roladę i pokroiłam na kilkucentymetrowe kawałki, które poukładałam na blaszce. Poukładałam w coś co kształtem przypominało "kwiatek", mi tak w każdym bądź razie przypominało. Blachę z "pizzą" wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piekłam kilkanaście minut, piekłam

Blondynka Gotuje
Pizza z patelni 47270

koncentratu pomidorowego3 łyżki passatypieczarki, szynka, cebula, pomidory, oliwki,  ser starty Wykonanie: ugniatamy ciasto. Ciasto nie powinno być ani za twarde, ani za miękkie. Dzielimy na trzy części.Rozwałkujemy na kształt pizzy.Pasatte  mieszamy z koncentratem - doprawiamy do smaku solą , pieprzem i bazylią.Rozgrzewamy patelnię, dajemy parę kropel oliwy. Kładziemy placek pizzy na średnim ogniu. "Pieczemy" około

Smaki Edyty
Puchate naleśniczki z borówkami 205

serem i szynką. Z pewnością pojawi się kiedyś na moim blogu taki właśnie przepis.Dziś jednak chciałabym przedstawić moją wersję na puchate naleśniczki na wzór amerykańskich pancakes. Są niezwykle puszyste, słodkie i w tempie błyskawicznym znikają z talerza.Potrzebujemy (na kilkanaście naleśników):- 3 jajka- 125 g mąki pszennej- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 150 ml mleka- 2 łyżeczki cukru trzcinowego

W mojej holenderskiej kuchni
SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 260

papryką i cebulą Pyszne, kolorowe danie z grilla, to nic innego jak rozmaite szaszłyki. Kawałki mięsa i warzyw nadziane na przemian na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na  rożnie lub w piekarniku.  Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami(...)szaszłyki z grilla  Oto składniki na szaszłyki wieprzowe na grilla Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 35 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 2 strąki różnokolorowej papryki 4 kotlety wieprzowe z karkówki lub szynki 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki

Moja Książka Kucharska
Francuskie roladki z parówką i serem 172

opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego   np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeżych ulubionych ziół np. nać pietruszki, koperek, bazylia (można je pomieszać). Przygotowanie: Przygotowujemy okrągłą formę np. na tartę o średnicy ok. 28 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy

Moniki Smakołyki
Zdrowe przekąski w podróży. 174

samym piec bułek to warto wybrać takie który mają jak najkrótszy skład.  Dodatki? Dowolne byle nie takie które z naszej kruchej bułeczki zrobią papkę tj. pomidor.  Dodatkowo jadąc autobusem lub lecąc samolotem zrezygnujmy z kiełbasy czy ugotowanego jaja. Nie każdemu ich intensywny zapach będzie się podobał.  Do kanapek warto dodać sałatę, chudą szynkę, paprykę, awokado, kiełki

Czarnawisienka
Zapiekane jajka 747

połówki. Układamy je na szynce żółtkiem do dołu. Pomiędzy jajka kładziemy plasterki pomidorów. Mleko wraz ze śmietaną, dwoma surowymi jajkami, startym żółtym serem mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na zapiekankę. Kajzerki kroimy w cienkie paseczki i lekko rumienimy na suchej patelni, a następnie układamy je na zapiekance. Na całości rozkładamy plasterki masła i pieczemy w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
MALINOWY OMLET "GRZYBEK" 155

upiec na papierze do pieczenia - łatwiej będzie go wyjąć z formy. Krok 4. Gorący "grzybek" wykładamy na deskę, smarujemy dżemem malinowym Łowicz, zwijamy jak roladę, kroimy w plastry i posypujemy cukrem pudrem. Omlet "grzybek" podajemy polany sosem waniliowym, możemy udekorować malinami oraz listkami mięty lub melisy cytrynowej. Omlet "grzybek" możemy wypełnić dowolnym farszem np. jajecznicą, szynką, bakaliami, świeżymi owocami - wedle

Moja Książka Kucharska
Jajka zapiekane w kokilkach z Serem Korycińskim "Swojskim" Czesławy Zarzeckiej 175

średniej grubości oczkach, szynkę drobno kroimy, mieszamy z serem i dodajemy ketchup. Tak przygotowaną masę układamy  na jajkach. Kokilki wstawiłam do wcześniej przygotowanego przez mamę naczynia żaroodpornego z gorącą wodą, wody ma być tylko troszkę tak żeby nie wpłyneła nam do kokilki. Zamykamy naczynie i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do tem. 180 stopni, pieczemy około

Lili w kuchni
Chleb na niedzielę. Choć i na sobotę się nada 177

się chce. Ale chyba tak. Nie mogę być ciągle taka aspołeczna.Chleb, który chcę Wam dzisiaj pokazać, upiekłam w zeszłym tygodniu. Szukałam czegoś szybkiego i prostego, i wertując książkę Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger oraz Marie-Theres Wiener wpadł mi w oko chleb na niedzielę. Tak się właśnie ładnie nazywa. Miód, rodzynki... Musiało wyjść dobrze. Ruszyłam więc pełna zapału(...)jest naprawdę wspaniały. Chleb jest mięciutki, cudownie pachnie miodem. Dość słodki - do dżemu w sam raz. Ale mi na przykład z żółtym serem też bardzo smakował. A nawet z szynką nie jest zły. Jeśli więc nie macie nic przeciwko słodkawemu pieczywu - spróbujcie upiec sobie właśnie ten chleb na sobotnie śniadanie. Albo niedzielne - wedle odgórnych zaleceń.Chleb z miodem i rodzynkamiSkładniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tartaletki z warzywami i szynką 176

Wszystkie warzywa i szynkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, u mnie masło klarowane. Doprawiamy do smaku. Ciasto dzielę na nieduże kwadraty i wykładam nimi foremki na muffinki, delikatnie dociskam ciasto do foremki, będą trzymać kształt. Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny, posypuję tartym serem. Piekę w temp. 200C grzaniem

Zasmakuj Kuchni
pieczony boczek z majerankiem i czosnkiem 158

ściąga a zostaje nam rewelacyjny posmak. Tak naszykowany boczek wkładam do rękawa do pieczenia, do którego wlewam odrobinę oleju, by nie przywarł. Piekę w zależności od wagi. Jeśli mam kawał mięsa 2 kg, to piekę 2 godzinki w 180 stopniach. Jak już boczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach(...)smak boczku? Niebo  gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Smacznego :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
pieczony boczek z majerankiem i cebulą 211

ściąga a zostaje nam rewelacyjny posmak. Tak naszykowany boczek wkładam do rękawa do pieczenia, do którego wlewam odrobinę oleju, by nie przywarł. Piekę w zależności od wagi. Jeśli mam kawał mięsa 2 kg, to piekę 2 godzinki w 180 stopniach. Jak już boczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach(...)smak boczku? Niebo  gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Na wielkanocnym stole jak znalazł! Smacznego :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Szaszłyki z chleba tostowego 240

połowę kromek wyłożyć szynkę i ser żółty. Na kilku kromkach położyć po plasterku pomidora. Całość posypać natką pietruszki. Posypać pieprzem.  Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach). Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec. Piec

Gotuję Testuję
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 176

suszonymi grzybami http://www.jusiagotuje.pl/ Filety śledziowe w marynacie na słodko http://www.obiadgotowy.pl/ Najprostsze śledzie http://smakuje.blox.pl/ Śledzie z cebulką z koperkiem i słonecznikiem http://www.kuchniokracja.hanami.pl/ Roladki z kruchej szynki http://szczypta.com/ Rolada z indyka https://mydishesandsweets.wordpress.com/ Pierożki drożdżowe z kapustą https://yummycookingwithilka.blogspot.com/ Pasztet z fasoli http://www.zchatynakoncuwsi.pl/ Tatar ze śledzia http://www.kuchniadoroty.pl/ Śledzie po kaszubsku http://nietylkopasta.pl/ Sernik piernikowy(...)www.poezja-smaku.pl/ Piernikowe ciasto z mandarynkami https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/ Piernikowe kulki z daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński z rodzynkami Keks mojej mamy – żurawina, rodzynki, orzechy

Kuchnia Bazylii
Minifritaty z komosą ryżową 157

paprykę oraz szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę 3. Ser ścieramy na drobnych oczkach.  5. Po ugotowaniu komosy wszystkie składniki łączymy i mieszamy ze sobą doprawiając solą świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą kurkumy.  6. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Klasyczną formę do muffinek smarujemy odrobiną tłuszczu. Wykładamy przygotowaną masę lekko wygładzając wierzch.  7. Pieczemy

vaniliowoczekoladowa
Pieczeń do chleba 152

mięsa wieprzowego (najlepiej szynka) 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz 2 łyżeczki maspolanki 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć i osuszyć. 2. Natrzeć papryką, solą, pieprzem i maspolanką. Odstawić na co najmniej 2h do lodówki. 3. Natarte przyprawami mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dnie którego dodać olej. 4. Przygotowane mięso piec pod przykryciem

A Ty Smakuj Mnie

Proponowane wyszukiwania