kobiet! Szczególnie, że my zawsze się odchudzamy! Składniki :* 4 całe i większe liście sałaty lodowej* domowy jogurt naturalny * 2 ząbki czosnku* łyżeczka koperku* różowa sól himalajska Sante , pieprz czarny mielony* gotowana pierś z kurczaka lub ulubiona chuda szynka* przyprawa kebab* pomidor* ogórek* czerwona papryka konserwowa Przygotowanie :Na suchej patelni teflonowej podpiec kurczaka lub szynkę z przyprawą
Magiczne Życie MartyDziś zupełnie prosto i dla odmiany wytrawnie. Jak wiemy, niektóre potrawy na Święta( jak pierogi, paszteciki) wymagają czasu… Są jednak przystawki, które możemy przygotować w mgnieniu
Domowe ciastaJuż kilka razy dodawałem posty, w których były nietypowe dania z piekarnika. Dzisiaj kotlety z mielonej szynki wieprzowej, z nietypowymi dodatkami. Skład: 500 g mielonej szynki
chleba naszego(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy
Domowy Smak Jedzenia* składniki: 1 główka brokuła 8 jajek 300 g szynki 400 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek majonez sól, pieprz wykonanie: Brokuł dzielimy na mniejsze
Domowy Smak JedzeniaZdrowa, dietetyczna, domowa wędlina z piersi z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gotowana na parze. Wędlina szybka i łatwa do przygotowania. Piersi nadziewamy suszonymi pomidorami
Moja DelicjaSzkoda że nie czujecie tego zapachu ! Składniki : 2,5 kg świeżego mięsa wieprzowego ( łopatka,szynka surowa, karkówka) 40 dkg świeżej słoniny 4 - 5 dkg peklosoli ( możemy
Przepisy i porady kulinarnemielenia mięsa, która umożliwi nadziewanie mięsa do jelit) oraz jelita wieprzowe lub baranie, w których będziemy umieszczać mięso. Wszystko to można znaleźć na stronie DobraKielbasa.pl , miejscu stworzonym dla miłośników domowych mięsnych wyrobów. Oprócz sklepu, strona zawiera przepisy i wskazówki jak przygotować różne rodzaje kiełbas, wędlin i inne mięsne wyroby. Jeśli decydujemy się na samodzielne przygotowanie kiełbasy, bardzo ważny jest wybór(...)mniej boczku/podgardla. Kiedyś przygotowywałam kiełbasę z łopatki wołowej (z odciętym tłuszczem), szynki wieprzowej i niewielkiego kawałka podgardla. Kiełbasa wyszła bardzo mięsna – ja taką lubię; ale dla lubiących tłuste kiełbasy mogłaby być zbyt sucha. Taka kiełbasa jest poza tym dosyć droga, a przecież zazwyczaj jeśli decydujemy się na domowe wyroby, chcemy by były nie tylko zdrowe, ale i tańsze niż
OstryKęsmielenia mięsa, która umożliwi nadziewanie mięsa do jelit) oraz jelita wieprzowe lub baranie, w których będziemy umieszczać mięso. Wszystko to można znaleźć na stronie DobraKielbasa.pl, miejscu stworzonym dla miłośników domowych mięsnych wyrobów. Oprócz sklepu, strona zawiera przepisy i wskazówki jak przygotować różne rodzaje kiełbas, wędlin i inne mięsne wyroby. Jeśli decydujemy się na samodzielne przygotowanie kiełbasy, bardzo ważny jest wybór(...)mniej boczku/podgardla. Kiedyś przygotowywałam kiełbasę z łopatki wołowej (z odciętym tłuszczem), szynki wieprzowej i niewielkiego kawałka podgardla. Kiełbasa wyszła bardzo mięsna – ja taką lubię; ale dla lubiących tłuste kiełbasy mogłaby być zbyt sucha. Taka kiełbasa jest poza tym dosyć droga, a przecież zazwyczaj jeśli decydujemy się na domowe wyroby, chcemy by były nie tylko zdrowe, ale i tańsze niż
OstryKęsmasłem i w zasadzie nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Oczywiście na bogato przygotowuję je z pyszną szynką i rukolą i jest to doskonałe śniadanie , ale na szybko w zupełności wystarczy masło. Pomysł na śniadanie to dla mnie przede wszystkim domowe pieczywo, które właściwie z wszystkim smakuje wybornie. Śniadanie dla dzieci , a szczególnie niejadków to nie lada wyczyn. Trzeba
MamaOskarkaDzisiaj specjalnie coś dla lubiących potrawy typu fast food! Domowy hamburger z grillowanym mięsem, świeżymi warzywami i niskokalorycznymi sosami. :) Potrzebne będą (porcja na 4 hamburgery): - pól kilo mięsa wołowego lub wieprzowego z szynki; - 4 ciemne, pełnoziarniste bułki; - liście sałaty; - 4 pomidory; - 1 czerwona cebula; - 2 ząbki czosnku; - 1 mały ogórek; - 1 mały jogurt; - garść natki z pietruszki; - łyżeczka oleju kokosowego
MintTasteDomowe wędliny są najlepsze. Warto poświęcić trochę czasu i je przygotować. Ja od czasu do czasu tak robię. Przynajmniej wiem co jem. Taką szynkę polecam. Wychodzi krucha, soczysta i bardzo aromatyczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Można ją przygotować na świąteczny stół. Do jej przygotowania użyłam kolorowego ziarnistego pieprzu od RAFEX . Zapraszam:) Składniki: Marynata: półtora litra wody
IzabelawkuchniTradycyjna Polska potrawa jednogarnkowa - aromatyczny bigos staropolski, najlepszy z domowej kiszonej kapusty. Najsmaczniejszy po kilku dniach i odgrzewaniach, gdy nabierze odpowiedniego smaku. Składniki:1 kg kiszonej kapusty700 g wędliny (kiełbasa, boczek, szynka itp.)300 g łopatki wieprzowej10 suszonych borowików2 cebule10 suszonych śliwek2 liście laurowekilka ziaren ziela angielskiego i jałowca40 ml czerwonego winasól, pieprz, cukierKiszoną kapustę pokroić, włożyć do dużego
wyzwania kuchenne1 duży filet z indyka (1,3 kg), 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju, garść liści szpinaku, 100 g sera żółtego (np. mozzarelli), 80 g szynki
Świat Domowej KuchniZnowu kotlety, tym razem z mięsa mielonego z dodatkiem kaszy. Pyszne! Polecam! Składniki: 400 g mięsa mielonego (najlepiej chudego od szynki) 100 g kaszy jęczmiennej (użyłam
Kuchnia domowa Ani