Świąteczna wędlina - pieczona szynka w rękawie 203ulubionego chrzanu. Na pewno powtórzę przepis. Może na Boże Narodzenie? :) Poczyniłam kilka zmian i tak podaję przepis, a po oryginał zapraszam do autorki :) Dziękuję za recepturę na tą wspaniałą szyneczkę! Świąteczna wędlina - pieczona szynka w rękawie na podstawie przepisu od Myszy 1,5 kg mięsa od szynki wieprzowej marynata: 1,5 litra wody 5 ząbków czosnku (w całości
Posadzone i zjedzone
Sałatka z szynką, serem feta i... 192metody i wtedy nie eksperymentuje. Dzisiaj pyszna sałatka na bazie kaszy jaglanej, idealna do pracy do lunch boxa, na kolację, na obiad i fajna propozycja dla dzieci , które lubią szyneczkę w sałatkach. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki ugotowanej w osolonej wodzie kaszy jaglanej - 4 grube plastry szynki wędzonej - 1/2 puszki kukurydzy -1/2 puszki grodzku konserwowego - 1/2 opakowania sera fety
SMYKWKUCHNI
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 247naszej szynce pikantnego smaku. I najważniejsze, konserwuje mięso. Myślę, że te argumenty przekonają Was, żeby zrobić domową wędlinę w postaci pysznej i pięknie zaróżowionej szyneczki. Zapraszam do przepisu i .... życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysi
Szynka na trzy sposoby pieczona w woreczku 324trzy różne sposoby. Jeden to jako wędlina na chleb, drugi wersja imprezowa, trzeci na obiadek. Proste w wykonaniu, a sukces murowany, smak super. Jak samemu się zrobi taką szyneczkę to zawsze wiemy co jemy Moja szynka miała skórę z tłuszczykiem, którą odcięłam, ale wykorzystałam ją później. Całą szynkę mocno obwiązać sznurkiem. Jeśli macie kulkę szynki to nie trzeba wiązać. Zaczynamy
Kuchnia Pokoleń
Szynka w sosie teriyaki 198Pysznego mięsa zawsze chętnie spróbuję i nie pogardzę. Ta szyneczka może być podana do obiadu albo jako wędlina na chleb. Aromatyczna, soczysta, krucha godna polecenia. Szynka w sosie teriyaki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Szynka pieczona 188dziurawić szynkę miejsce koło miejsca i masowacć, żeby mięso wchłonęło marynatę do środka W trakcie marynowania wyjąć mięso z lodówki przynajmniej raz i przełożyć na drugą stronę Szyneczka powinna się marynować pod przykryciem przynajmniej dwanaście godzin Na drugi dzień obsmażyć szynkę z każdej strony, na dobrze rozgrzanej patelni, (na którą wcześniej wlewamy maksymalnie łyżkę oleju, u mnie smalec) przez
Proste Potrawy
Szynka, miodowo-musztardowa z czosnkiem niedżwiedzim 215oczywiście nie ożyła , ale jej barwy znacznie się ożywiły " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szyneczka jest obłędna , krucha i soczysta zarazem , a sosik musztardowo – miodowy ..ach poezja " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam
Ogrodnik w podróży
Suszona pierś z kaczki. Duck Prosciutto 269kaczki ponad 2 tygodnie. Po tym czasie była idealna do konsumpcji! Wędlinę podajemy pokrojoną w bardzo cienkie plasterki np. z różnymi gatunkami serów i czerwonym winem. Taka kacza szyneczka może też być pysznym dodatkiem do sałatki. Smacznego! The post Suszona pierś z kaczki. Duck Prosciutto appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos chrzanowy 224chrzan. Dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i odstawić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły. Taki sos można podać do jajek, domowej szyneczki czy też pieczonej białej kiełbasy. SOS CHRZANOWY NA CIEPŁO składniki: 1 czubata łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka bulionu mięsnego 1/2 szklanki śmietanki 30 % 3 łyżki tartego chrzanu
Monia miesza i gotuje
Parmeński filet z kurczaka 229Parmeński filet z kurczaka Parmeński , czyli otulony szyneczką , właśnie parmeńską " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Trudno czasem wymyślić kompaktową nazwę
Ogrodnik w podróży
Schab ze śliwką z szynkowaru 192czasochłonne, najdłużej schodzi marynowanie mięsa i późniejsze chłodzenie, ale naprawdę warto. Mamy satysfakcję z wyrobu własnej wędliny, a przy tym odżywiamy się o wiele zdrowiej. Dzieci przepadają za taką szyneczką domowej roboty. Serdecznie zapraszam do produkcji własnych wędlin z ulubionymi dodatkami. U nas dzisiaj króluje przepyszny schab ze śliwką. 1 kg schabu kilka suszonych śliwek 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kanapkowa karkówka. 187wędlin. Te najbardziej popularne mają nie wiele mięsa w sobie. Te bogate w mięso są bardzo drogie, no cóż jakość kosztuje. Dlatego będę Was przekonywać, że warto samemu zrobić szyneczkę, czy upiec pyszne mięsko. SKŁADNIKI: 1.6 kg. karkówki po łyżce stołowej:majeranku, lubczyku po łyżeczce:sól, pieprz grubo mielony, papryka słodka, ostra 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki oliwy
Kuchnia Beaty
Jajka na szynce 174niedzielnych dań. Jajka na szynce. Nie są to typowe sadzone, nie są tez jajka rozlewające się, bo córka nie lubi, to ścięty omlet na dnie którego jest pyszna rumiana szyneczka z cebulką. Ale jak ktoś woli jajka mniej ścięte to można i takie zrobić, po prostu krócej smażyć i nie pozwolić rozlać się przy wybijaniu. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ziołowa wołowina suszona z pończochy. Ligawa pończoszanka 239wieprzowe polędwiczki i właśnie taka wołowina jaką pokazuję dzisiaj. Ja przyznaję - za surowymi wędlinami nie przepadam i małe znaczenie ma czy pochodzą z mojej kuchni czy są to zagraniczne szyneczki. Robię je dla Żarłoczka, który się nimi po prostu delektuje. Cieniutko "strugana" wołowina zdobyła w minione święta jego serce i rozpływał się w zachwytach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Quiche z boczkiem i pieczarkami-inaczej tarta na słono 306oleju,pod koniec dodajemy pokrojoną w plasterki porę i jeszcze chwilę przesmażamy ,odkładamy do miski,następnie kroimy w kosteczkę boczek i przesmażamy i dajemy do pieczarek,szyneczkę kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek i boczku,ser tarkujemy na tarce,ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty,nakłuwamy widelcem,na to dajemy nasz farsz,zalewamy zmiksowanymi
Swojskie jedzonko