wiedzą podzielę się z Wami: -nieuzywane w danej chwili ciasto trzeba szczelnie owinąć folią spożywczą -nie powinno się podsypywać mąką, ponieważ ciasto stanie się twarde - zamiast podsypywać mąką lepiej rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia jeśli zacznie się ono przyklejać do stolnicy/wałka -pierogi nie powinny zbyt długo leżeć, ponieważ szybko wysychają i pękają - trzeba gotować
chili & sugarsobie nie lubię . Wczorajszy dzień minął bardzo szybko... Dziękuję też Wam wszystkim za wsparcie, dobrze wiedzieć, że są tu też osoby, które "czytają pomiędzy wierszami", są empatyczne i nie napiszą tylko głupiego "pycha :)". Teraz jakoś muszę się pozbierać i iść do ludzi. Dzisiaj idziemy z klasą na "Miasto 44", nie wiem czy dam radę oglądać ten film po ostatnich wydarzeniach
breakfast of dreamsjest to, że robi się go bardzo szybko. My przygotowaliśmy ten krem z myślą o lodach. Ot tak po prostu zachciało nam się cytrynowych lodów :) Więc teraz lemon curd, a przepis na lody za jakieś dwa dni. A warto się z tymi lodami zapoznać, bo są ekstremalnie proste! Prościej naprawdę się nie da. Bez specjalnej maszyny do lodów. Po prostu
Marder&Marder ManufactureDziś zapraszam na przepis na surówkę obiadową z kapusty włoskiej i nowalijek. Na straganach i ogródkach mnóstwo świeżych, zdrowych i co najważniejsze smacznych warzyw. Dlatego
Słodkie okruszkiTradycyjny, brytyjski przepis na pożywne i szybkie śniadanie. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka słonecznika 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka płatków migdałowych Wykonanie: Płatki owsiane zalać wrzącym mlekiem, zamieszać, wlać do szerokiego termosu, zamknąć i odstawić na noc. Rano otworzyć termos, posolić danie do smaku lub doprawić cukrem do smaku
Tradycyjna KuchniaNie masz czasu i pomysłów na śniadanie ? Oto moja szybka odpowiedź. Sezon truskawkowy + samo zdrowie . N ie wiesz o czym mówię? Przeczytaj i wypróbuj przepis poniżej
Jem więc JestemSezon na szparagi w pełni, więc pora skorzystać z tych sezonowych warzyw. Białe szparagi jadłam po raz pierwszy. Smak ciężko określić, najlepiej przekonać się samemu. W
Truskawkowa FiestaLubicie pyzy z mięsem ? Ja bardzo ale nie często je robię. A te powstały, że tak powiem z przymusu. Miałam udusić łopatkę do chleba ale okazało
Ewa w kuchniWeekend majowy, a więc ogniska, grille, wspólne spacery, wycieczki... Ale, gdy pogoda nie dopisuje lub po prostu wolimy spędzić ten czas w domu, wraz z najbliższymi
Słodkie okruszkiPrzepis ten umieszczam na blogu specjalnie dla Adama Ł. Kopytka są świetnym sposobem na wykorzystanie ziemniaków, które zostały nam z poprzedniego obiadu, a przy tym zrobienie
Mama GotujeAromatyczny sos brzoskwiniowo-czereśniowy i lekko słodkie kawałki piersi z kurczaka. Jeżeli lubicie połączenie mięsa z kurczaka i owoców - to poniższe danie na pewno
UgotowaćPerfekcyjna zupa ... grzybowa, lekko słodka i bardzo sycąca. Możecie podać ją, np. z makaronem lub grzankami. Wbrew pozorom poniższą zupę przygotujecie w niecałe 30 minut, dlatego
UgotowaćDziś będzie prosto, szybko, smacznie i zdrowo a do tego śniadaniowo, gdyż proponujemy jajecznicę . Troszkę inną niż zwykła, gdyż z dodatkiem pora i białych szparagów. Szparagi są lekkostrawne i niskokaloryczne, zawierają do tego dużo witamin i składników mineralnych, w związku z czym są jak najbardziej "fit". Tym prostym daniem rozpoczynamy sezon szparagowy. Polecamy!! Jajecznica ze szparagami Składniki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSylwester już tuż tuż, trzeba więc pomyśleć o dekoracjach, alkoholu, no i oczywiście o jedzeniu. Najlepsze sylwestrowe jedzenie to takie "na jeden kęs". Nikt nie chce
My Culinary ArtZebrałam wszystkie swoje dania ze szparagami bo sezon na te warzywa zaczął się w tym roku wcześniej niż zwykle. Nie ma tego dużo ani nie są jakieś wymyślne bo długo nie mogłam się do nich przekonać. Dziś już wiem, że mają ciekawy smak i można z nich zrobić szybko coś dobrego. No i zdecydowanie bardziej lubię zielone. Szparagi
Smaczna Pyza