Delikatny i niezbyt słodki torcik kokosowy to deser, który mogą jeść nawet osoby będące na diecie bezglutenowej. Ciasto nie zawiera mąki pszennej. Wykonane jest z samych
Kuchcik gotujePizzetki to jeden ze sposobów na wykorzystanie ciasta do pizzy. Takich sposobów jest oczywiście dużo więcej. Pizzetki z cukinią i żółtym serem Pizza jest jednym z tych szybkich dań, które w naszej kuchni zagościły na dobre. Nie ma chyba takiego domu gdzie się nie robi pizzy. Tak samo ma się ta kwestia jeśli chodzi o restauracje czy puby. Praktycznie wszędzie
mecooksPaszteciki ze szpinakiem świetnie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do barszczu lub drugie śniadanie do pracy. Takie pasztecki można zajadać na ciepło lub na zimno, w
greengoodiesPierś z indyka jest bardzo delikatnym w smaku mięsem, dobierając odpowiednie przyprawy i dodatki możemy z niej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje się
Kuchnia Pełna PasjiPewnie większość z Was wypróbowała już przepis na śnieżny puch a ja przyznaję, że zrobiłam to ciasto po raz pierwszy (choć z pewnością nie ostatni). Wbrew
babka w formieKiedy dostałam od koleżanki przepis na sypaną drożdżówkę trochę nie dowierzałam, że może się udać. Ale koleżanka powiedziała - Zrób! - więc zrobiłam i od tamtej pory
babka w formieInspiracją do przygotowania tego torciku był przepis znaleziony w książce Wszystkie smaki Skandynawii . Ponieważ bardzo lubię rabarbar, a połączenie go z migdałami i białą czekoladą w
babka w formieDzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę
Kuchnia Pełna PasjiTen przepis na babkę jest chyba najprostszy na świecie, w końcu wystarczy wszystko tylko wymieszać :) Do tego za każdym razem może nam wyjść nieco inny smak
Smakowy RajOstatnio jakoś focimy tylko ciasta, które pieczemy:) Może to i lepiej...ciasta są ok:) Dzisiaj też bardzo dobre drożdżowe;) Składniki; 10 dkg drożdży, 1 cukier waniliowy
Anioły w kuchniDzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie
Kuchnia Pełna PasjiKiedy siedzimy długie godziny w pracy, czy szkole, czas zdaję się płynąć niesamowicie wolno. Towarzyszy nam często przy tym okropny głód;-) Założę się, że u znacznej
Kuchnia Pełna PasjiCos na ząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula
Kuchnia Pełna PasjiSałatka nieco odmienna od tradycyjnych. Zachwyca swoim smakiem!:) Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej firmy Vifon, 1/2 puszki kukurydzy, ogórek konserwowy\ świeży, 1 pomidor, 1 papryka, ser
Kuchnia Pełna Pasjikilka słoiczków powideł, które pokażę Wam niebawem. Może zdążycie łapiąc ostatnie śliwki też przygotować odrobinę powideł na zimowe wieczory.) To ciasto jest z myślą właśnie o zabieganych. Trzeba tylko dać mu czas na wyrastanie. Dzień wcześniej szybko zagnieść, wstawić do lodówki, a reszta robi się sama. Nie trzeba pilnować, zbijać. Wystarczy wyjąć około 2 godzin przed pieczeniem, aby ogrzało się(...)cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 70 g miękkiego masła kruszonka: 50 g miękkiego masła 4 łyżki cukru 3/4 szklanki mąki Wszystkie składniki kruszonki rozetrzeć razem palcami. Powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki. Przygotować rozczyn: do dużej miski wsypać 2 łyżki cukru, dodać drożdże i rozetrzeć lekko. Po chwili powinny rozpuścić się. Wlać połowę wody
Codzienna kuchnia niecodzienna