Wiśnie i czekolada to jedno z tych połączeń idealnych, którym naprawdę trudno się oprzeć. Na stronie MC znalazłam przepis na wspaniałe, wilgotne ciasto czekoladowe z wiśniami
babka w formieliście zostają - przynajmniej u mnie. Są pyszne i można je wykorzystać w wielu daniach. Dzisiaj placek bardzo smakowity i mimo długiego opisu, szybki do przygotowania. Świetnie sprawdzi się jako lekki obiad na gorące dni. Polecam! składniki na ciasto 250 g mąki pszennej 115 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 1 łyżeczka soli morskiej 1 jajko 1/4 szklanki (60 ml) zimnej
Stare GaryTakie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na
Ewa w kuchnidługo ale teraz mogę obchodzić imieniny Wojciecha, mojego zięcia. Wszystkiego najlepszego Wojtku. Dawno nie brałam udziału w naszym wydarzeniu cotygodniowym na FB Ciasto na niedzielę ale tym razem dodaję do wydarzenia Słodkości bez pieczenia ten oto deser. Szybki w zrobieniu, nie licząc czasu tężenia galaretek ale to można zrobić wieczorem dnia poprzedniego. Słodki, pyszny deser w pucharku powstał i zapraszam
Moje Małe CzarowanieGłównie uwielbiane przez dzieci, ale również przez dorosłych. Moje ulubione z czekoladową polewą...💜 Bardzo proste i szybkie do zrobienia! Do przygotowania muffinek możecie zachęcić Wasze pociechy, z pewnością będą zachwycone 😊 Składniki: ciasto: mąka 500 g, cukier 350 g, masło 250 g, jajka 4 szt, mleko 250 ml, kakao 3 łyżki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier waniliowy
kulinarne odsłony patiŁatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na końcu także zajadała... Ze wszystkiego mając niesamowitą frajdę. I oto w tym wszystkim chodzi, by pieczenie sprawiało radość, a gotowy produkt smakował, jej posmakował i to nawet bardzo, od razu zniknęło 10 sztuk... :-) Inspiracją był
Smaczne ZdroweProsta w przygotowaniu babka ucierana z dodatkiem wiórków kokosowych. Wilgotna i słodka, o delikatnym kokosowym posmaku. Doskonale sprawdzi się jako babka na Wielkanoc. Poniższe proporcje są
babka w formierulon. Uformować równy wałek i pociąć go na 12 równych plasterków. Formę do muffinek wysmarować tłuszczem ( np. masło). Ułożyć w niej plasterki ciasta i odstawić do wyrośnięcia na minimum godzinę ale można też na noc, żeby rano szybko upiec i cieszyć się nimi do porannej kawy. Piec ok 15 min w 180 stopniach 3.5.3229 The post Drożdżowe bułeczki pomarańczowe
Cooking for EmilyObłędny torcik z pralinkami Rafaello. Smakował nam bardzo, zrobiłam dla syna na urodziny. Ze zdjęć tylko nie jestem zadowolona, bo robiłam na szybko i wyszły, jak wyszły. Tort na pewno powtórzę, bo dawno tak dobrego nie jadłam. Ciasto ciemne, do tego masa z serka mascarpone, śmietany kremówki, wiórek kokosowych i białej czekolady, do tego dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania
kruche babeczkiregionu położonego na granicy Francji i Niemiec o nazwie Lotaryngia. Jest to klasyczna wersja dania, która stanowi podstawę innych bardziej urozmaiconych quiche. Szybkie, smaczne i proste w wykonaniu takie właśnie jest quiche lotaryński. Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 250 g boczku – 250 g gęstej śmietany
I LOVE LIFEPikantna zupa z pieczonych warzyw , mimo iż ma długą listę składników, jest wyjątkowo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dodatkowi imbiru, czosnku i cynamonu doskonale rozgrzewa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkład pasty waniliowej (marki Nielsen-Massey): cukier, woda, ekstrakt waniliowy (20%), ziarna wanilii (2%), zagęstnik naturalny: tragant. Jakie ma zastosowanie? Idealna do ciast, kremów, mas cukierniczych, deserów, sosów, a nawet moich ukochanych domowych lodów waniliowych. Wygodna i szybka w użyciu, a co najważniejsze niezwykle aromatyczna. Dla porównania: 1 łyżka = 1 laska wanilii = 1 łyżka ekstraktu waniliowego Gdzie kupić dobrej
Słodkie okruszkidrugim naczyniu umieścić maślankę, olej, jajko i ekstrakt waniliowy. Składniki wymieszać rózgą lub szybko zmiksować. Do składników mokrych, wsypać suche składniki - szybko wymieszać łyżką - nie miksować. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki kłaść porcję ciasta, do wysokości 1/2 foremki. Na każdą muffinkę ułożyć 3-4 porzeczki i przykryć ciastem, do wysokości max. 3/4 foremki. Na wierzchu ułożyć jeszcze
kolorowotorcikowoSzarlotki to domena jesieni a ponieważ mamy wrzesień to już bliżej jesieni jak dalej zachęcam do upieczenia tego pysznego ciasta. Kaszę tutaj moczy się w wodzie aby nie była potem gorzka. Polecam, robi się szybko a potem smakuje wybornie. Szarlotka z kaszy jaglanej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie