Szybka, smaczna i zdrowa - taka powinna być idealna sałatka. Pasiasta sałatka z cukinii spełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Sałatka
Cztery FajeryUwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa. Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie
Ze smakiem bez glutenuIdealna alternatywa dla osób które lubią makowiec ale nie przepadają za wersją z kruchym ciastem. Można użyć zarówno maku z puszki jak i masy makowej własnoręcznie
Ze smakiem bez glutenuZdrowy krem daktylowy, bez dodatku cukru i tłuszczu zwierzęcego. Rewelacyjny dodatek do deserów, ciast, wafli, a nawet zwykłej owsianki. Sam również cudownie smakuje i nawet zjedzenie
Kuchcik gotujeniego spoglądam! Skoro taki pomocnik został mi sprezentowany trzeba było zabrać się do roboty! Na pierwszy ogień poszło ciasto drożdżowe. Co do rogalików, są pyszne! Robiłam je praktycznie dzień po dniu, bo w takim tempie zniknęły! Mięciutkie i puchate w środku, szybkie i bezproblemowe, idealne z masełkiem - wspaniale będą pasowały zarówno do dżemów, jak i do wędlin czy serów. Składniki(...)rzepakowego, 1 jajko - w temp. pokojowej, 240 ml mleka - w temp. pokojowej, 55 g miękkiego masła jajko, łyżka mleka, mak Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić gładkie, miękkie ciasto - wyrabiałam mikserem ok. 7 minut. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, u mnie zajęło to około półtorej godziny. Po tym czasie ciasto należy odgazować i wyłożyć
Plate of JoyPora na coś zdrowego Lekka i szybka sałatka z rukolą, prosciutto, pomidorkami, parmezanem i posypana prażonymi ziarnami słonecznika… Prosta i bardzo smaczna.Składniki:około 70
Oryginalny smakAromatyczny, lekko słodki, odrobinę pikantny... pasuje do ciast, ciasteczek, herbaty, kawy, a nawet mięsa... przyspiesza przemianę materii, poprawia proces trawienia, reguluje pracę nerek... CYNAMON, bo oczywiście
peanutbuttermonsterchrupiącą skórką. U mnie z dość jasną skórką, ale chlebek w środku wypieczony :) Z dziurami, z dodatkiem ziaren: słonecznika, dyni, sezamu i siemienia lnianego. Bardzo prosty w wykonaniu, szybki i bez zagniatania. Składniki wystarczy wymieszać łyżką. To mój pierwszy wypiek bezglutenowy i chyba nie ostatni :) Składniki na 1 bochenek: 500 g mąki bezglutenowej* 3 łyżki siemienia lnianego(...)czasie ciasto ponownie wymieszać. Keksówkę o wymiarach dolnych 8 x 27 cm wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką bezglutenową. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Przykryć kuchennym ręczniczkiem, pozostawić w cieple na 20 - 25 minut, do powiększenia objętości. Chleb rośnie bardzo szybko i nie powinien podwoić objętości, zbyt długie rośnięcie mu nie sprzyja. Piec w temperaturze 230 *C przez 50 - 60 minut. Wyjąć
Proste Potrawyblogu nie może zabraknąć przepisu na ciasto marchewkowe. Gdy pierwszy raz je zrobiłam, nie sądziłam, że ciasto z marchewką może być tak pyszne. Z orzechami, rodzynkami, polewą czekoladową - po prostu rewelacja. A do tego jest banalnie proste i szybkie. Składniki: 4 jaja, 2 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, 1,25 szklanki oleju, 2 szklanki startej marchewki, 2 łyżeczki(...)sodą i cynamonem oraz olej. Na koniec dodać startą marchewkę, orzechy, rodzynki i dokładnie wymieszać. Ja dodałam jeszcze skórkę pomarańczową. Brytfannę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. P o wystygnięciu polać po wierzchu polewą czekoladową
Moja kraina smakówRurki francuskie z kremem cytrynowym i migdałami Nie macie pomysłu na smaczny i szybki deser dla siebie, znajomych lub dzieci??? Z przepisem na rurki francuskie z kremem wychodzę wam na przeciw Zabrzmiało jak całkiem niezły slogan reklamowy A tak na poważnie to rurki chciałam zrobić już wielokrotnie, ale nie udało mi się jeszcze kupić foremek, dzięki którym wykonanie takich rurek(...)byłoby możliwe. Niezmiernie się ucieszyłam, gdy zobaczyłam w jakimś programie kulinarnym, że rurki z ciasta francuskiego przetrwają na zwiniętym papierze do pieczenia W lodówce nadal miałam lemon curd, który posłużył za nadzienie cytrynowe, ale jeżeli nie macie go pod ręką możecie wykorzystać do tego celu po prostu bitą śmietanę. Orzeszki podprażyłam na patelni i gotowe Rurki wyszły przepyszne. Zrobiłam dużo
RelaxtimeOstatnio chodziły za mną jagodzianki, ale postanowiłam zrobić drożdżowe bułeczki z jagodami i kruszonką.To był strzał w dziesiątkę, są pyszne, mięciutkie i szybko znikają ze
Ana Mari's worldjednak przepis znów na ciacho – zwane również pod nazwą Pleśniak ( pewnie słyszeliście? ). Pyszne, kruche ciasto pokryte soczystymi śliwkami i lekką pianką z chrupiącą kruszonką z całą pewnością zachwyci każdego łasucha! Jest łatwe, pyszne, no i przede wszystkim szybkie! Niebo w gębie! SKŁADNIKI: ( 24×26) * jajka L – 3 szt * masło min.82% – 200 g * cukier – 1 szkl(...)kisiel cytrynowy- 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA Żółtka miksujemy z miękkim masłem, 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, chwilę miksujemy, a następnie wyrabiamy ciasto ręcznie. Dzielimy na 2 części – jedną rozwałkowujemy i wylepiamy nią blachę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą wkładamy do mrożenia. Ciasto delikatnie nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika
Ostra na Słodkoręce! :) Mamy przepis na idealną, przepyszną pizzę domową zarówno na zwykłym jak i na bezglutenowym cieście! Kawałek trzymany w ręce nie opada, trzyma się tak jak ten Magdy Gessler, ale za długo zachwycać się tym widokiem nie można, gdyż ma on tendencję do szybkiego znikania. Jako, że 2 z 3 facetów w domu może jeść "normalnie" to z podanych(...)składników robimy zawsze dwie, bardzo bogate w farsz blachy - jedną bezglutenową, a drugą "ludzką" (nasze domowe nazewnictwo wszystkiego co "zakazane" aby oswoić nietolerancję) :) Uciekają równie szybko, smakują równie dobrze - po prostu idą łeb w łeb. Tak więc Panie i Panowie, zapraszamy na Pizzę domową w wersji "ludzkiej" i bezglutenowej . SKŁADNIKI NA FARSZ: - duży ser żółty (400g) - opakowanie pieczarek, - papryka
Wypisz Wymalujszybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw. lunch boxes, czyli „zapudłowanej”. Lunch box to coś jak japońskie Bento. Małe kawałki brownie łatwo można było ułożyć w pojemniku i konsumować w każdych warunkach. Podobno oryginalny XIX wieczny brownie miał w swojej recepturze orzechy włoskie i glazurę z moreli. Brownie zasadniczo nie jest ciastem. To wyrób cukierniczy
Jem więc Jestem