połączyć ciasto na dość gęste ciasto. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch, na cieście poukładać obrane dojrzałe gruszki i śliwki dojrzałe bez pestek. W misce po cieście z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę. Kruszonkę rozsypać na owocach, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, ciasto(...)formie dobrze wystudzić - bardzo smaczne, aromatyczne, łatwe i szybkie ciasto ucierane z owocami, smaku dodaje chrupiąca kruszonka cynamonowa........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzesiać na stolnicę zrobić dołek i wbić jajko następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach kostkę masła . Zagnieść ciasto tylko do połączenia składników. Staramy się to zrobić dość szybko ciasto nie lubi długiego wyrabiania. Ciasto formować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 5-6 godzin najlepiej na noc. Dobrze schłodzone ciasto ładnie
Andzia PichciDodać żółtko, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, aż składniki zaczną się łączyć i przypominać kruszonkę. Zagnieść szybko ciasto, uformować je w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 - 60 minut. Formę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik
Opowieści z piekarnikapieczenia, sól oraz otartą skórkę z cytryny mieszamy w misce, dodajemy zimne masło i rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka i tyle śmietany, żeby powstało gładkie, elastyczne ciasto. Szybko zagniatamy i chłodzimy w lodówce około 1 godziny. Zimne ciasto dzielimy na dwie części (1/3 i 2/3). Większym kawałkiem wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, z mniejszego formujemy
Rozpustne gotowanieProste, a jakie smaczne ciasto przeplatane kawą i cynamonem. Aromatyczne i solidne. Zapraszam na szybkie ciasto z kawą i cynamonem. I chociaż wydawało mi się, że nie jestem fanką kawy w cieście, tutaj pasuje ona idealnie. I naprawdę nie warto z niej rezygnować. Ale jeśli boisz się kofeiny, możesz użyć kawy bezkofeinowej. Ja miałam kawę rozpuszczalną w granulkach, może też
dolcevitainmykitchenWitajcie :) Nie macie pomysłu na ciasto ? a mają wpaść niespodziewani goście, oto propozycja pysznego i szybkiego ciasta kakaowego z kremem z kwaśnej śmietany i dżemem winogronowym. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 3 łyżki oleju Składniki
Sama słodycz i szczypta chiliOstatnio była tarta z truskawkami , dziś postanowiliśmy przygotować podobną wersję ciasta, jednak ze względu na to, że truskawki się już skończyły to tarta będzie z malinami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To ciasto od dawna jest jednym z moich ulubionych (od dawna też próbuję go opublikować, jednak cały czas na drodze stają mi inne przepisy;) ). Jest pyszne
Smaki Na Talerzurozpuszczoną mieszaniną. Cukier puder dodawać stopniowo. • Na koniec zagnieść gładkie ciasto cukrowe. • Podzielić na kilka części, dodać barwniki i kakao oraz ponownie zagnieść. • Ciasto szybko wysycha, więc należy trzymać je przykryte mokrą ściereczką. • Z ciasta lepić figurki lub rozwałkować i wycinać foremkami różne kształty. • Gdy ciasto wyschnie dodać kroplę wody i zagnieść
To co kochamfajny przepis, zastąpiłam w nim część mąki pszennej, mąką pełnoziarnistą i zabrałam się za pieczenie. Efekt? Cudowny! Mokre, wilgotne ciasto z pysznymi owocami. Jeśli poszukujecie naprawdę prostego przepisu na szybkie ciasto ze śliwkami to przepis dla Was. Poza tym ma on jeszcze jeden ogromny plus. Wszystkie składniki miesza się widelcem (bez miksera, podobnie jak w muffinkach) więc spokojnie można piec
Kolizje SmakówBardzo smaczne, kruche ciasteczka z kremem. Mocno kawowe, nie za słodkie, ze śmietankowym nadzieniem. Przygotowywanie ich to sama przyjemność, ciasto jest pachnące, miękkie i łatwe w obróbce, a krem szybko się robi i łatwo nakłada. Można je przechowywać w szczelnym pojemniku nawet do kilku tygodni, trzeba tylko pamiętać, żeby stały w chłodnym pomieszczeniu, a zachowają swój smak na długo(...)białej czekolady 6 łyżek serka mascarpone Poza tym: kakao i cukier puder do posypania 1. Czekoladę rozgrzać i lekko schłodzić, wymieszać z mąką, cukrem, żółtkiem, amaretto i mąką, zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić przez 2h w lodówce. 2. Piekarnik nagrzać do 180°C. Rozwałkować ciasto na stolnicy wysypanej lekko mąką, na grubość
Kuchnia Prezydentowejoleju, by ciasto nie przywierało. Nabierać masę i wrzucać na olej, w razie potrzeby pomagać sobie drugą łyżeczką zgarniając ciasto. Kontrolować kolor pączków, odwracać na drugą stronę. Jeśli zbyt szybko ciasto stanie się brązowe, tzn., że temperatura oleju jest za wysoka, należy wówczas zmniejszyć moc grzania palnika. Gotowe pączki wyjmować na papierowy ręcznik, a następnie, jeszcze ciepłe, obsypać cukrem pudrem
zabawa smakiemszklanki mąki 2 łyżki cukru szczypta soli 100 g zimnego masła roślinnego żółtko łyżka lub dwie lodowatej wody Jabłka: 2 jabłka pół szklanki cukru łyżka masła Wykonanie: Składniki ciasta szybko ze sobą łączymy, jak to zwykle bywa przy kruchym cieście :), zawijamy w folie i chowamy do lodówki na ok godzinę. W tym czasie obieramy jabłka, wydrążamy środki, kroimy na ćwiartki
Taste Of My Daynierozłożona daje charakterystyczny nieprzyjemny „mydlany” posmak ługu. Nadmiar kwasu octowego wyparuje podczas pieczenia i gotowe ciasto wcale nie pachnie octem. Reakcja sody z kwasem zachodzi szybko, ciasto takie trzeba od razu po wymieszaniu przełożyć do blachy i wstawiać do nagrzanego piekarnika. Bezglutenowy proszek do pieczenia zawiera oprócz sody dodatek kwaśnego pirofosforanu sodu
głodny alergik