Kupiłam dziś kilogram szczęścia. Znaczy się truskawek. Zwał jak zwał :D Jeśli nie masz pomysłu na szybki deser to zawsze sprawdzi się ciasto francuskie. Mam ostatnio fazę na rabarbar stąd sporo go w mojej kuchni. Oprócz tych ciasteczek mam dla Was jeszcze jeden, fantastyczny przepis z nim w roli głównej. Ale o tym następnym razem. A wracając do tych ciastek
My simple kitchenpiekłam ani chleba, ani bułeczek, a takie akcje to fajna sprawa, jest jakaś mobilizacja ..No i znalazłam fajny przepis na chleb nocny , bardzo prosty i szybki do zrobienia.Wieczorem zagniata się ciasto, wykłada do blaszki i wstawia do lodówki..a rano wyciągamy blaszkę z lodówki, nagrzewamy piekarnik , wstawiamy blaszkę i chlebek już się piecze..Ja zaczęłam robić, i ciasto było
Moje domowe kucharzenieSzybkie w przygotowaniu, pachnące cynamonem ciasto na bazie świeżych gruszek, chrupiących delikatnie słonych orzeszków, które idealnie komponują się ze słodką, mleczną czekoladą to moja propozycja na owocowe, sezonowe ciasto. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 130g masła 1 jajko całe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Dodatkowo: 500g gruszek (waga po obraniu) 250g batonu snickers
Szalona Kuchnia Ewelinyrozgrzać tłuszcz. Optymalna temperatura tłuszczu do smażenia pączków to 175°C. Najłatwiej kontrolować ją za pomocą termometru cukierniczego, ale można poradzić sobie bez niego - należy wrzucić kawałek ciasta na rozgrzany tłuszcz - jeżeli szybko wypłynie na powierzchnię i zarumieni się w ciągu 45 sekund do 1 minuty, to znak, że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Pączki wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną
Opowieści z piekarnikaPrzepyszne pierogi dziś mam do pokazania. Zniknęły szybko z naszych talerzy więc mniemam że i z Waszych znikną dość szybko a brzuchy będą zadowolone. Ciasto robi się szybciutko, farsz jest słodki a dzięki temu że polałam pierogi z masłem szałwiowym smakują obłędnie. Polecam gorąco. Pierogi z serem i rodzynkami z masłem szałwiowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielanguage:EN-US;} Składniki: 150 g margaryny 50 g cukru 3 żółtka 280 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieścić w misce, szybko zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Formę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć ciastem, schłodzić w lodówce przez 60 minut. Piec w 180 stopniach do lekkiego zarumienienia. Wystudzić. Masa makowa
kulinarnyswiatdomiProsty i szybki przepis na ciastka z ciasta francuskiego z szynką i serem. Przekąska idealna na imprezy, sylwestra.. na co dzień. Takie paszteciki z ciasta francuskiego przygotujesz w kilka minut. W wersji na słodko gorąco polecam również czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego
AniaGotuje.plmigdałów + migdały Do miski przesiej mąkę oraz cukier puder, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, masło pokrojone na mniejsze kawałki, ekstrakt migdałowy oraz jajko. Całość zagnieć szybko, tak aby powstało gładkie ciasto. Uformuj z niego kulkę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni
365 dni dookoła kuchniSzybkie , smaczne roladki z gotowego ciasta na pizzę. Doskonałe jako przystawka na imprezę lub po prostu smaczna kolacja. SKŁADNIKI 2 gotowe płaty ciasta do pizzy 30 dag.mięsa mielonego , np. drobiowe 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu szczypta majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 cebula 2-3 pomidory 15 dag sera żółtego WYKONANIE Cebulę
W kuchennym oknie Ewydzisiaj dla Was jedną z przepysznych przekąsek. Taką, której ciężko się pozbyć z listy ulubionych. Nie dość, że wspomagamy się gotowym francuskim ciastem, więc robi się ją szybko, to jeszcze zestawienie smaków gwarantuje sukces. Nie wierzcie mi na słowo, tylko wypróbujcie! Czytaj więcej
PichceniomaniaProsty przepis na mini pizze z ciasta francuskiego. Super pomysł na szybką przekąskę. Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 12 minut temperatura 180 stopni Ilość porcji: 19 mini pizz średnicy
AniaGotuje.plminut. Jeśli zrobimy to dłużej zetnie nam się żółtko, stąd warto pilnować tego czasu. Uwaga! Suflet należy spożyć bezpośrednio po wyjęciu z pieca – wychłodzenie spowoduje również bardzo szybką utratę smaku i opadnięcie ciasta. Koszt: 3,50 zł porcja Przygotowanie: maksymalnie 25 minut Suflet z jajka Suflet z jajka Suflet z jajka Chcesz wiedzieć coś więcej na temat sufletów? Sprawdź tutaj
Kuchennyviral.plugniatamy jak na puree. -- Wszystkie przygotowane produkty wkładamy do miski z mąką i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu ciasto dzielimy na części i po kolei wyrabiamy każdy kawałek. Ciasto będzie mokre i musimy szybko wałkować, wycinać i gotować. Do wycinania mini kopytek polecam kółko do cięcia pizzy. Po wycięciu całość należy przesypać mąką i przesunąć całość w różne strony, wówczas
chleba naszegomleko kokosowe. Jajko połączyć (widelcem) z mlekiem kokosowym, a następnie powoli rozmieszać z resztą składników - aż powstanie się jednolita masa. Na patelni rozgrzać olej i szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy placek smażyć (na dużym ogniu) przez około 1 minuty z jednej strony, po czym przewrócić i smażyć do zrumienienia się. Gotowe naleśniki ułożyć na talerzach, polać
Di gotujerozgrzać tłuszcz. Optymalna temperatura tłuszczu do smażenia pączków to 175°C. Najłatwiej kontrolować ją za pomocą termometru cukierniczego, ale można poradzić sobie bez niego - należy wrzucić kawałek ciasta na rozgrzany tłuszcz - jeżeli szybko wypłynie na powierzchnię i zarumieni się w ciągu 45 sekund do 1 minuty, to znak, że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Pączki wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną
Opowieści z piekarnika