szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:566/2080)

Ciasteczka z ciasta francuskiego. 145

prostszego w pieczeniu niż ciasteczka z ciasta francuskiego. Do tego są szybkie do przygotowania. Więc gdy dostaniesz telefon od gości, że tego samego dnia Cię odwiedzą, nie martw się, że nic nie masz do kawy. Wystarczy mieć w lodówce w zapasie gotowe ciasto francuskie i jakiekolwiek owoce. Goście będą na pewno zadowoleni ze słodkiego poczęstunku. Dziś pokażę jak zrobić takie

W kuchni u Moniki
Ciasto jajko sadzone na biszkoptach 73

Jajko sadzone to zaskakujące ciasto bez pieczenia na wielkanocny stół. Efektowny wygląd zawdzięcza sernikowi na zimno z mascarpone, rolę żółtek pełnią brzoskwinie. Całość zalana jest przeźroczystą galaretką. Porcja ciasta do złudzenia przypomina jajko sadzone. Jest pyszne, lekkie jak ptasie mleczko i oczywiście szybkie do zrobienia. Składniki: Podane składniki są na dużą blachę. Szklanka to pojemność 250ml. Masa serowa(...)łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie możesz zastąpić kroplami aromatu cytrynowego) Wierzch ciasta: brzoskwinie lub morele z puszki (2 puszki około 800g owoców po odsączeniu) 2 galaretki winogronowe (przeźroczyste) 700 ml wrzątku Sposób wykonania ciasta jajko sadzone. Ciasto popularne jest na wielu blogach kulinarnych. Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składa się z kilku składników. Uda się każdemu :-). Święta Wielkanocne

Ania gotuje
Beztłuszczowe bułeczki z białego sera 143

Szybkie w wykonaniu twarogowe bułeczki, które nie zawierają żadnego masła, margaryny czy też oleju. Jeśli mamy więc w domu biały ser, który chcielibyśmy wykorzystać w trochę inny sposób, niż nadzienie do naleśników czy też dodatek do chleba, to koniecznie musimy wypróbować te smaczne bułeczki! SKŁADNIKI: (na 13 średnich bułeczek) - 400 gram twarogu półtłustego - 2,5 szklanki mąki pszennej - 2 jajka(...)dokładnie mieszam twaróg, wbijam do niego 2 jajka. Łączę ze sobą, dodając cukier trzcinowy, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Stopniowo dosypuję mąkę, starannie mieszając. Pod koniec wyrabiam ciasto dłońmi, sprawdzając przy okazji jego konsystencję. Nie może być zbyt gęsta - ma być taka, aby dało się uformować lekkie bułeczki :-) Tworzę małe bułeczki, wykładam na blaszkę, posypuję niewielką ilością cukru

Wielopokoleniowo
Bułeczki cynamonowe 151

Bułeczki cynamonowe Bułeczki cynamonowe to pierwszy z wypróbowanych przepisów z książki "Pieczywo siostry Marii", którą sprezentował mi Mikołaj :) Szybkie w przygotowaniu - wystarczy zarobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia, potem uformować bułeczki. Smakowity wypiek np. na weekendowe śniadanie. Zdecydowanie najlepiej smakują w dniu pieczenia, potem czerstwieją, choć na drugi dzień lekkie podgrzanie w mikrofali pomaga odzyskać im świeżość. Przepis lekko zmodyfikowałam, gdyż

Moje Qulinaria
Naleśniki 84

naleśników lub ma zły przepis na ciasto, bo przywierają one do patelni i nie da się ich nawet przewrócić na drugą stronę (znam ten ból). Mogę w tym miejscu rozwiać Wasze wątpliwości! Na 95% to nie jest kwestia ciasta tylko złej patelni. Dobra patelnia z nieprzywierającą powierzchnią da sobie radę naprawdę z każdym ciastem. Długo zwlekałam z zakupem droższej patelni(...)ciasta, tak by nie mieć problemów z jego smażeniem – w zależności od tego czy jest za rzadkie czy za gęste należy dodać odpowiednio więcej mąki lub wody; Ciasto powinno „odpocząć” przed przygotowaniem przynajmniej parę minut, a najlepiej 30 minut – dzięki temu naleśniki będą miały lepszą strukturę; Nakładanie ciasta na naleśniki na patelnię wymaga wprawy, ale szybko

rabarbarowo
RAFAELLO Z MALINAMI NA BISZKOPCIE 125

miksujemy na sztywno.. Ubitą śmietankę wykładamy na ciasto i ładnie wyrównujemy  . Wiórki kokosowe podprażamy na suchej patelni, trzeba pilnować i mieszać bo szybko mogą się przypalić. Studzimy i posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawiamy  do lodówki na kilka godzin-najlepiej na noc :) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Babka biszkoptowa 366

Szybka i smaczna babeczka biszkoptowa Nadmieniam że to jest przepis na małą foremkę średnica: 16,0 cm. Bo są 20 i 24 cm. Więc jeżeli ktoś ma większą formę to trzeba zwiększyć proporcje składników., czyli na 24 cm, będzie to 6 jajek i po 6 łyżek cukru i mąki. Babka biszkoptowa  SKŁADNIKI: jajka duże - 4 szt mąka - 4 łyżki(...)sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.  Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy, włożyć do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Ciasto ucierane z rabarbarem 76

Czas czytania: 2 min Ciasto ucierane z rabarbarem, jedno z moich ulubionych wiosennych ciast, każdej wiosny z niecierpliwością czekam na pierwsze soczyste łodygi rabarbaru. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze jest bardzo, bardzo smaczne. Puszyste i wilgotne ze wspaniałym smakiem rabarbaru, który idealnie komponuje się z imbirem i ta wspaniała imbirowa kruszonka zapieczona na wierzchu

SprawdzonaKuchnia.pl
Kremowy sernik z marakują 124

oprószenia Sposób przygotowania: Foremkę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Mąkę krupczatkę wymieszać z cukrem pudrem,  proszkiem do pieczenia, dodać jajka oraz żółtko i posiekane zimne masło, całość szybko zagnieść w jednolite kruche ciasto. Przełożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem, włożyć do lodówki na czas robienia masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło przełożyć

Wanilia i Kardamon
Crumble ze śliwkami 144

Ostatnio miałam straszną ochotę na coś słodkiego. W lodówce miałam pozostałe po serniczku dyniowym surowe schłodzone ciasto kakaowe, które użyłam do szybkiego deseru. Lubicie owoce pod kruszonką? Najlepiej smakują gorące jeszcze z lodami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Crumble ze śliwkami 144

Ostatnio miałam straszną ochotę na coś słodkiego. W lodówce miałam pozostałe po serniczku dyniowym surowe schłodzone ciasto kakaowe, które użyłam do szybkiego deseru. Lubicie owoce pod kruszonką? Najlepiej smakują gorące jeszcze z lodami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Królewska szarlotka 190

piecze się szarlotki, jabłeczniki. Moi rodzice nie wyobrażają sobie, żeby na stole nie zagościło pyszne ciasto z jabłkami. Dziś proponuję wam i moim rodzicom pyszną królewską szarlotkę. Ciasto to przygotowuje się dosyć szybko i nie zabiera zbyt dużo cennego czasu podczas przygotowań do najważniejszej kolacji w roku. Królewska szarlotka jest to tak naprawdę idealne połączenie: kwaśne jabłka, mięciutki biszkopt

Ciasta z tradycjami
Francuskie poduszeczki 227

Banalne w przygotowaniu, a smak ma niebiański... Ostrzegam! Jeżeli zamierzacie je postawić na stole z przekąskami na imprezie, to lepiej od razu przygotujcie więcej porcji, bo bardzo szybko zaczną znikać! Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 80 g szynki lun innej wędliny 100 g żółtego sera szalotka łyżka posiekanego szczypiorku (opcjonalnie) jajko  mały kubeczek  kwaśnej śmietany 18% sól i pieprz

Piąty grzech główny
Dyniowe scones z rodzynkami 121

Scones to pyszne i szybkie bułeczki, które wypieka się bez użycia drożdży, ale za to na proszku do pieczenia. Dla mnie odrobinę przypominają niezbyt słodkie, lecz smaczne ciastko - lekko kruche z zewnątrz i mięciutkie w środku. W Wielkiej Brytanii oraz Szkocji istnieje ich wiele rodzai, ale ja chciałam Wam zaprezentować scones z dodatkiem puree dyniowego, które przyznam, że smakują obłędnie(...)kawałki zimnego masła. Całość wyrobić jedynie do połączenia się składników. W drugiej misce wymieszać jajka, puree dyniowe, mleko oraz rodzynki. Do mokrych składników wsypać suche i wszystko szybko połączyć. (Powstanie gęste, klejące ciasto, ale nie wolno dosypywać więcej mąki!) Stolnicę porządnie posypać mąką pszenną i wyłożyć na nią ciasto, które także należy solidnie oprószyć mąką.  Ciasto rozwałkować na grubość

Di gotuje
Torcik z wiśniowym ptasim mleczkiem 111

Bardzo szybki w przygotowaniu torcik z wiśniową nutą. Pomysł na wykorzystanie słodkiego ptasiego mleczka z galaretką! Tortownica o średnicy 20 cm: Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 300 g ptasiego mleczka(...)masa jest już gęsta kolejno dodajemy żółtka. Ubijamy tylko do połączenia. Mąki oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami dosypujemy do masy. Mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiego ciasta. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 15-20 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy i kroimy na dwa blaty. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody. Odstawiamy do napęcznienia

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania