Kokosowe naleśniki z miodem lub syropem klonowym (deser z Bangkoku)

Kokosowe naleśniki z miodem lub syropem klonowym (deser z Bangkoku)

Kokosowe naleśniki z miodem lub syropem klonowym (deser z Bangkoku)

Takie naleśniki można kupić u wielu przydrożnych sprzedawców w Bangkoku i choć syrop klonowy nie jest typowym tajskim składnikiem, to w Tajlandii jest tak samo uwielbiany jak na całym świecie. Tak twierdzą autorzy bloga Kuchnia azjatycka . Naleśniki są przepyszne, takie lekkie i mocno kokosowe. Ich słodycz idealnie przełamuje nuta limonki. Rewelacja! Zamiast syropu klonowego możecie użyć dobrej jakości miodu. Polecam! (około 8 sztuk o średnicy 20 cm) 75g mąki pszennej 4 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki cukru 50g wiórkó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.