szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:247/2080)

Kruche ciasteczka ze słonym karmelem 230

ciastek 250 g margaryny 330 g mąki pszennej 1 łyżka gęstej śmietany 18%   1/2 tabliczki gorzkiej czekolady   Z zimnej margaryny, mąki i śmietany szybko zarobić ciasto, włożyć na pół godziny do lodówki, następnie rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wycinać kółka i wykładać nimi metalowe foremki co ciastek. Piec 25 minut w temperaturze 170 stopni

Jadło i czytadło
Murzynek orzechowy 170

dwóch ciasto, czyli CIELAK . Znudził mi się standardowy przepis na murzynka więc urozmaiciłam je o nowy składnik, jednocześnie nie dodając tłuszczu. Przepis na murzynka orzechowego jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku! Polecam też inne przepisy na murzynka: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Murzynek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta kokosowa z serkiem mascarpone i galaretką 147

łyżki ksylitolu Wierzch: winogrona 1 galaretka np. pomarańczowa + 1 szklanka wrzącej wody Sposób przygotowania: Spód: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Szybko zagniatamy, ciasto powinno mieć konsystencje mokrego piasku. Gotowe ciasto rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Spód pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Serek mascarpone miksujemy z ksylitolem. Następnie dodajemy rozpuszczoną

Truskawkowa Fiesta
Tarta z jabłkami 154

Boki ciasta wciskamy między formę, a jabłka. Pieczemy w 180°C około 30 minut. Zaraz po upieczeniu na formie ułożyć deskę do krojenia, duży talerz lub paterę i szybko przewrócić ciasto. Zdjąć formę i chwilkę odczekać. Można podawać na ciepło lub zimno. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Ciasto czekoladowo – miętowe 303

Dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy znalazłam ciacho w których dominują właśnie te smaki. Głównym składnikiem kremu jest właśnie rozpuszczona czekolada z nadzieniem miętowym oraz cytrynowa galaretka. Samo przygotowanie ciasta jest szybkie, ale czekałam wieki, aż galaretka zacznie zastygać i ciągle odrywałam się od innych czynności, żeby sprawdzić czy to już ten moment. Całkowicie wynagrodził mi to wygląd ciasta. Po pokrojeniu

Relaxtime
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE FRANCUSKIM 230

Dziś na obiad przygotowałam roladę z mięsa mielonego w cieście francuskim. Szybko się ją przygotowuje a smak... naprawdę dobra :) Taka rolada jest idealna jako danie obiadowe jak i również jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * ok. 500 g mięsa mielonego * pół czerwonej papryki * 5-6 większych pieczarek * 1 mała cebula * sól, pieprz, ulubione przyprawy

Zrób to smacznie
CIASTECZKA ORZECHOWO-CYNAMONOWE 133

wyrabianiu ciasta kruchego) aż do połączenia składników (ja używam do tego celu malaksera, dodaję również całe orzechy włoskie, bez skorupek oczywiście- siekają się podczas mieszania składników). Dodajcie jajo, szybko zagniećcie ciasto. Uformujcie z niego wałek, obwińcie folią spożywczą (lub aluminiową) i włóżcie na 1-2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzejcie do 180 st.  Wyciągnijcie z lodówki wałek ciasta, odwińcie

OliveandThyme
KIEŁBASKI PIECZONE W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM 300

Warto wybrać jak najlepszej jakości kiełbaskę, gdyż jej smak decyduje o jakości dania. Małe kiełbaski owijamy w całości, większe przed zawinięciem należy pokroić na mniejsze kawałki.  Ciasto drożdżowe szybko rośnie, dobrze się wyrabia i nie sprawia żadnych problemów podczas owijania. Po upieczeniu jest mięciutkie i zachowuje świeżość przez kilka kolejnych dni.  Podana w przepisie porcja ciasta wystarczyła

cool and minty
Makosernik czyli ciasto makowo-serowe 235

Składniki [CIASTO KRUCHE]: 20 dag mąki pół kostki masła lub margaryny 10 dag cukru pudru 1 żółtko Wykonanie: Mąkę przesiewamy, siekamy ze schłodzonym masłem i cukrem. Dodajemy żółtko, szybko wyrabiamy ciasto i przechowujemy przez godzinę w lodówce. Następnie rozwałkowujemy ciasto, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układając wzdłuż brzegów ranty z ciasta, Podpiekamy placek do lekkiego zarumienienia i odkładamy

psgotujemy
TARTA Z BURAKAMI I FETĄ 266

250g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko 2 szczypty soli 50 ml zimnej wody        Ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto. Wstawiam do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i układamy na formie do tarty , delikatnie dociskając nakłuwając spód widelcem ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do temp. 190-200 stopni

WYSPA SZCZĘSLIWA
Śmietanowiec 192

żeby utworzyło kulkę, a wszystkie składniki się połączyły. Można też wyrobić ręcznie w tym celu wsypać składniki suche na stolnicę, masło wkroić w mąkę, szybko posiekać. Dodać żółtka, szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażarki na 3 godziny (u mnie ciasto poszło na całą noc, następnego dnia ciasto starłam w malakserze tarczą

moj przepis na
Mikrofalówkowe ciasto z jabłkiem 161

Straszna ochota mnie naszła na ciasto, takie szybkie, co to się robi od niechcenia aby migiem spałaszować... padło na ciastko z mikrofalówki. Wybór okazał się trafny ciastko w pełni zaspokoiło moją nagłą potrzebę słodkości... Ciasto z mikrofalówki z jabłkiem Składniki 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego

Kuchenne aromaty
Tarta orkiszowa z brokułami i indykiem 178

soli Ciasto kruche: 250 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej 100 g zimnego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1. Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, jajko i posiekane masło. Szybko zagnieć ciasto i uformuj kulę.   Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 20 minut. 2.   Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż

Powiedz dietom nie
Ślimaczki z ciasta francuskiego 175

Bardzo smaczna i efektowna przystawka na różne okazje - idealna do barszczyku czerwonego. Wykonanie proste i bardzo szybkie. Składniki: ciasto francuskie szynka konserwowa ser żółty w plastrach Można użyć gotowego ciasta francuskiego. Rozkładamy prostokąt. Na cieście rozkładamy warstwę szynki konserwowej, następnie warstwę sera żółtego. Zawijamy w rulon od szerszego boku do połowy ciasta. To samo robimy z drugiego boku. Staramy się

tojestpyszne.blogspot.com
Kieszonki francuskie z brokułami i fetą 604

Brokuły i ser feta zwijane w cieście francuskim – szybka i smaczna przekąska do pracy, do szkoły, czy też na domową imprezę. Polecam artykuł o właściwościach brokułów oraz o sposobie ich przygotowywania: Brokuły – właściwości, przepisy Składniki Ciasto francuskie 1 opakowanie Jajko 1 żółtko Brokuł 1 brokuł Sól Ser feta 200g Wykonanie: Brokuł podzielić na […] The post Kieszonki francuskie

Kulinarne Przeboje