szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:242/2080)

CIasto z jabłkami i masą truskawkową według Siostry Anastazji 712

Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na pieczenie, dlatego najczęściej piekę teraz szybkie łatwe ciasta. Jednak niedawno pokusiłam i przygotowałam takie warstwowe, pyszne ciasto według przepisu Siostry Anastazji. Ciasto wyszło naprawdę baaaardzo pyszne! Kruche ciasto z jabłkami, mus truskawkowy, beza a wszystko to przeplatane masą śmietanową. Mówię Wam pychota!   Ciasto jabłkowe:   300g mąki pszennej,  50g masła

Z miłości do słodkości
Sernik z brzoskwiniami 68

owoce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder oraz masło, posiekać dokładnie nożem. Następnie wlać żółtka i całość szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, obie włożyć do zamrażarki na 2 godziny. Masa serowa: Ser biały zmielić co najmniej dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Masło ubić z cukrem

niecodziennikpary
Tarta z rabarbarem i migdałami 78

jajko 2 łyżki miodu Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, sól, cukier i dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Posiekać, a następnie dodać 2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieść ciasto, gdyby nie chciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 268

temperaturze pokojowej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Ok 6 łyżek płatków migdałów Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść i dość szybko zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować na wielkość blaszki pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej delikatnie podsypując mąką, lub wykleić ciastem blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jest szybciej- ale po upieczeniu ciasto ma nierówny(...)rana w uchylonym. Wysuszoną bezę ostrożnie i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia tuż przed nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy mrożone maliny. Mieszamy dokładnie i jak tylko zacznie gęstnieć (u mnie było to bardzo szybko)- wylewamy na pieczony kruchy spód. Wstawiamy do lodówki i przygotowujemy krem. Krem: Śmietankę ubijamy ze śmietanfixami, dodajemy serek mascarpone

Kuchnia w czekoladzie
Sernik kalifornijski wg siostry Anastazji 121

śliwek kalifornijskich Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone na małe kawałki (lub starte na tarce) masło. Siekamy nożem. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy do ciasta i szybko zagniatamy. W razie potrzeby dodajemy gęstą śmietanę (najlepiej stopniowo dodawać po 1 łyżce, gdyż może nie będzie potrzeby dodawać całej śmietany). Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy

Smaki Na Talerzu
Rogaliki drożdżowe z makiem. Przepis krok po kroku 210

drożdżowe do rogalików jest optymalne, więc nie będzie sprawiało problemów. Będzie elastyczne i łatwe do formowania. Przy okazji „zdradzamy” nasz patent na szybkie wyrastanie ciasta. Zamiast czekać, aż ciasto podwoi swoją objętość, wstawiamy je na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 30°C. Ciasto jest pulchne i wyrośnięte

kuron.com.pl
Tarta z rabarbarem i migdałami 127

jajko 2 łyżki miodu Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, sól, cukier i dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Posiekać, a następnie dodać 2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieść ciasto, gdyby nie chciało się zlepić dodać jeszcze nieco wody. Uformowane ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Nadzienie : płatki migdałowe zmielić w blenderze, wymieszać z mascarpone

Pieguskowa Kuchnia
Szybkie drozdzowe rogaliki 153

musi być zimna, ale nie może być też gorąca. Do zaczynu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wlewamy margarynę. Mieszamy drewnianą łyżką i wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto bardzo szybko, najlepiej ręką lub za pomocą robota. Powinno mieć nieco luźną konsystencje. Przykrywamy i odstawiamy na 1 - 1,5 h do lodówki, aby ciasto odpoczęło, urosło oraz nieco stężało. Tuż przed

Kuchnia od dwojga
Placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 170

cukier puder do oprószenia gotowego ciasta Do mąki dodajemy pokrojone w kostkę masło lub margarynę, śmietanę, smalec, cukier puder, żółtka, jajko i proszek do pieczenia. Składniki siekamy i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 części (1/3 ciasta na wierzch i 2/3 na spód). Wkładamy do lodówki na czas przygotowywania jabłek. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach

Trzeci talerz
Kruche pierożki z jabłkiem i cynamonem 111

włoskie 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i siekamy nożem ciasto.Kiedy masło będzie już dokładnie posiekane z m ą k ą , to należy ciasto zagnieść szybko r ę kami. Następnie wkładamy go do lodówki na 30 min. Jabłka obieramy i kroimy w male kwadraty, mieszamy je z cynamonem.Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółeczka.Na każde

kulinarne odsłony pati
Ciasto orzechowe z bezą. 143

redukcji to zapraszam! ;-) SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 200 g masła - 200 g mąki owsianej - 200 g mąki pszennej - 3 żółtka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru szybko zagnieć ciasto i schłodź w lodówce przez 30 minut MASA ORZECHOWA: - 2,5 szklanki orzechów włoskich sparzonych wrzątkiem - 350 ml dżemu gruszkowego lub dyniowego - 80 g cukru pudru - 1 żółtko

SMYKWKUCHNI
Szarlotka z budyniem 128

łyżki bułki tartej Suche składniki ciasta mieszamy razem, dodajemy pokrojone w kawałki masło i rozcieramy w dłoniach aż ze składników powstanie kruszonka. Następnie dodajmy jajko i żółtko i szybko zagniatamy ciasto (ciasto kruche im dłużej zagniatane, tym twardsze).  Pół litra mleka zagotowujemy z masłem i z cukrem, a pozostałe mleko dokładnie mieszamy z budyniami i żółtkami. Do gotującego się

Czary - gary w kuchni
Sernik z węgierkami 171

Śliwki Cukier puder Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z cukrem proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, Połączyć ze śmietaną ,wbić jajko, dodać masło i zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić ciastem blaszkę wyłożoną pergaminem, oprószyć kakao, wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i zapiec 10 minut. Masa: Twaróg zmielić, zmiksować z żółtkami ,aromatem cytrynowym,masłem i cukrami

Wanilia i Kardamon
Weekendowe śniadanie w łóżku! 146

białka -6 łyżek śmietany 36% - 3 łyżki cukru pudru NA CIASTO: - 150 g mąki - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany - 75 g masła - płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: - Ciasto zagnieść szybkim ruchem ręki i wylep nim foremki (dość cienko) - białko roztrzep trzepaczką do białości, dodaj serek Arla Apetina, śmietanę i cukier - na wylepionych ciastem foremkach, ułóż truskawki, zalej masą - wstaw

SMYKWKUCHNI
Pleśniak ze śliwkami 120

łyżki cukru do ciasta 1 szklanka cukru do białek ok. 500 g śliwek Wykonanie: Mąkę i proszek siekamy z masłem.  Dodajemy żółtka i 3 łyżki cukru.  Szybko zagniatamy ciasto.  Można też wrzucić wszystkie te składniki do misy robota i wyrobić kruche ciasto (moje miało konsystencję mokrego piasku).  Masę podzielić na dwie części.  Jedną połowę wyłożyć

Sto kolorów kuchni