szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:209/2080)

Ciasto czekoladowo-marchewkowe 676

Bardzo proste ciasto czekoladowo-marchewkowe, które wykonasz w kilka chwil, bez użycia miksera. Ciasto może posłużyć jako baza, by dodawać do niego wszelakie owoce, także mrożone lub te z puszki, nawet bakalie. Bez mleka, maślanki czy masła. Szybkie i bardzo smaczne. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w misce i wymieszać rózgą kuchenną. Polecam wystudzone ciasto polać domową polewą czekoladową. Ciasto czekoladowe

Zasmakuj Kuchni
Szarlotka z solonym karmelem 139

pojawią się na blogu jakieś amerykańskie przepisy. I oto prezentuję Salted Caramel Apple Pie prawie jak u sióstr Elsen z Four&Twenty Blackbirds na Brooklynie.  Składniki: Kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka Solony karmel: 1 szklanka cukru 1/4 szklanki wody 150 g masła 150 g śmietany kremówki(...)proporcjom łatwiej uniknąć spalenia). Resztę możemy przechowywać w lodówce do 3 tygodni. Kruche ciasto:  Mąkę przesiewamy na stolnicę, wsypujemy cukier, dodajemy posiekane nożem zimne masło i żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2  części, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej pół godziny do lodówki.  1 część schłodzonego ciasta wałkujemy na koło o średnicy odrobinę

Smakowity Blog Kulinarny
Szarlotka z aromatem cynamonu i wanilii 135

Żadne ciasto nie znika w moim domu tak szybko jak szarlotka. Więc kiedy zostałam obdarowana jabłkami, od razu pomyślałam o upieczeniu tego tradycyjnego ciasta. Mimo że odmiana jabłek nadawała się raczej do bezpośredniego spożycia, musiałam szybko poddać je obróbce termicznej, co rodzinka przyjęła z wielkim entuzjazmem. Ciasto: 200 g zimnego masła 3 żółtka 1 jajko 2-3 łyżki śmietany(...)pieczenia Nadzienie: 1,5 kg jabłek, a najlepiej 2 kg 2-3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki cukru z wanilią ½ szklanki brązowego cukru Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części. Jedną zawinąć w folię spożywczą, zamrozić (na min. godzinę), większą owinąć w folię i schłodzić w lodówce na pół godziny, by odpoczęło

Czerwień i błękit
Quiche ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim 195

gęsta śmietana. Dodatki – jakie kto lubi. Możecie zrobić quiche całkowicie wegetariańskie lub mięsne. U mnie zawsze quiche ma jedną zasadę – sezonowość. Bo dla mnie to szybki i elegancki sposób na podkreślenie najlepszych składników. CIASTO KRUCHE Mąkę mieszamy razem z cukrem i solą. Mocno schłodzone masło (najlepiej przetrzymane przez ok. 2 godziny w zamrażalce) ścieramy na tarce do mąki. Dodajemy zimną(...)chwilę ostygnąć, kroimy na trójkątne kawałki i podajemy. Białe czy różowe, lekko owocowe i świeże wino bardzo do popicia wskazane! Quiche naprawdę robi się szybko. Najdłużej jak sami widzicie schodzi ze zrobieniem i schłodzeniem ciasta – dlatego zawsze warto zrobić na raz kilka porcji kruchego ciasta i trzymać je w osobnych woreczkach w zamrażalce , na wypadek wielkiego głodu, ogromnego lenia

Karo in the Kitchen
tarta z duszonym porem i łososiem 135

śmietanki 30% - 4 jajka - sól, pieprz czarny grubo mielony  - łyżka masła Przygotowania zaczynamy od ciasta. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane masło, jajko, śmietanę i sól. Szybko wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok 30 minut (lub zamrażarki na 15). Pora kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pora i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy

Cook&Love
Kruche babeczki z kajmakiem i budyniem 113

cukru 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru 100g miękkiego masła Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche umieściłam w misce i zagniotłam z nich dość szybko jednolite ciasto. W razie potrzeby można podsypać odrobiną mąki żeby się nie kleiło. Ciasto owinęłam folią spożywczą i schłodziłam w lodówce przez około godzinę. Po tym czasie ciasto wyjęłam i rozwałkowałam

Waniliowe Improwizacje
Jabłkowe Marzenie 88

Jabłkowe Marzenie Ciasto na upalne dni, bez masy, szybciutko się robi i szybko znika. Ciasto kakaowe z jabłkami, mascarpone, polane rozpuszczoną czekoladą. 16 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        4 ½ szklanki maki pszennej ·        2 łyżki proszku do pieczenia ·        1 szklanka cukru

Kulinarna Chwila
Sernik tradycyjny z 10 jaj 139

polewę: 125 g masła 8 łyżek cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny  1. Ciasto. Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować ciasto na wielkość blachy. Przed pieczeniem w cieście zrobić

Krylowa Kuchnia
ciasto kakaowe na oleju,maślance z pianką bezową... 127

nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto podpiec z 20 minut. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, wsypać kisiel i ubić do połączenia składników. Na podpieczone ciasto wyłożyć szybko ubite białka i piec dalej z 30 minut. Upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie i zimne przełożyć na talerz - ciasto jest pysznie aromatyczne, wilgotne, pianka bezowa idealnie smakuje

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe ciasto z gotowanymi gruszkami 191

czekoladowo-korzennym smaku, a do tego te miękkie gruszki uroczo zapieczone w cieście.  Często tu piszę, że ciasto jest proste w wykonaniu, bo ja bardzo lubię takie szybkie, proste ciasta, które ekspresem jestem w stanie zrobić Zmodyfikowałam przepis na  Ciasto czekoladowe  dodając cynamon. Gruszki po kilku minutach gotowania w przyprawach naszły aromatem i były gotowe do zanurzenia

Rusty Fork
Szarlotka z dużą ilością jabłek na kruchym cieście z kakao i brzoskwiniami 390

śmietanę i wymieszać mikserem na niskich obrotach, aż powstaną wilgotne okruchy (można również wymieszać łyżką i rękoma zagnieść ciasto). 2. Wilgotne okruchy wysypać na blat oprószony mąką i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, jedną troszkę większą od drugiej. Obie osobno zawinąć w folię spożywczą i większy kawałek ciasta włożyć od lodówki na około 60 minut, a mniejszy

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 304

wymieszać razem. Do mąki wrzucić zimne masło, żółtka i siekać nożem. Siekać tak długo aż masło wymiesza się z mąką. Wtedy można szybko zagnieść rękoma na jednolitą masę. Nie robić tego długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto podzielić na dwie części, ale jedna z nich musi być większa. Włożyć ciasta do osobnych woreczków i włożyć do zamrażarki

Kuchnia Pokoleń
Tarta z jabłkami i sosem czekoladowo-karmelowym 87

wody nadzienie: 3 jabłka 50g masła 100g śmietanki kremówki 140g kremu karmelowo-czekoladowego (użyłam gotowego firmy Brinkers) Wykonanie: ciasto : do przesianej mąki dodać zimne masło, wodę oraz sól, szybko zagnieść ciasto, schłodzić 10min, następnie wylepić ciastem formę do tarty (śr.22cm), podpiec ok.15minut w piekarniku rozgrzanym do 180C. nadzienie: jabłka obrać, pokroić na plasterki,wrzucić na patelnię razem z masłem

Raj dla Podniebienia
cynamonowe gwiazdki z mlecznym kremem 210

szczypta soli na krem: 125 g masła 65 ml mleka 70 g cukru 1 szklanka mleka w proszku łyżka wódki dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru łyżeczka cynamonu Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na godzinę. Dobrze schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i foremką wykrawać ciasteczka. Układać na papierze do pieczenia i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z brzoskwiniami 135

budynie śmietankowe Piana • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. • Blaszkę wyłożyć

To co kocham
Muffinki serowo-brzoskwiniowe 109

budyń śmietankowy Piana • 3 białka • 1/2 szklanki cukru • 1 puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. • Blachę

To co kocham
Sernik z gruszkami i kruszonką 158

szklanka cukru • 1 duża puszka gruszek w lekkim syropie lub z kompotu Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. • Blaszkę wyłożyć papierem

To co kocham
Ucierany placek ze śliwkami 108

się jesień? Jabłka, śliwki, dynia i rozgrzewające przyprawy jak cynamon, goździki, kardamon. Tych przypraw co prawda w cieście nie ma, ale są śliwki Jeśli szukacie przepisu na szybkie, ucierane ciasto w dodatku niezwykle proste, to polecam ten przepis. Oczywiście, jeśli lubicie, możecie potraktować ciasto kruszonką czy płatkami migdałów. Zamiast śliwek możecie użyć jabłek, albo miksu śliwek z jabłkiem. Ciasto dobrze

Mieszam w Garnku
Konkurs QAFP i wytrawne zawijasy z ciasta francuskiego 140

świetne warsztaty prowadzone przez Jerzego Sobieniaka, należy pamiętać o zarejestrowaniu na stronie konkursu paragonu ze sklepu ALMA! Na koniec mój pomysł na wykorzystanie wędlin QAFP - wytrawne zawijasy z ciasta francuskiego, szybka do wykonania i smaczna przekąska. Składniki 1 rulon gotowego ciasta francuskiego 125 g mozzarelli 100 g kiełbasy suchej krakowskiej wieprzowej ze znakiem QAFP pęczek szczypiorku (1/3 szklanki pokrojonego) pieprz

Stare Gary
Ciasto wiewiórka z żurawiną 179

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszne ciasto wiewiórka. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Do przygotowania ciasta wykorzystałam żurawinę o smaku wiśni, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 szklanki oleju, 100g orzechów włoskich, 100g suszonej żurawiny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta ze śliwkami i cynamonem 141

kefiru 1/2 kg śliwek cynamon Tarta ze śliwkami i cynamonem Wykonanie W misce umieszczamy mąkę, masło, kefir, 3 łyżki cukru i szczyptę soli. Krajaczem do cista kruchego wyrabiamy ciasto lub szybko wyrabiamy w rękach (tak żeby nie ogrzać masła). Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na min. 60 min. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wałkujemy

Pyza i Surówka
MURZYNEK Z MASĄ JOGURTOWĄ 294

Przepis na to pyszne ciasto znalazłam na blogu  Cynamonowe szczęście . Spodobało mi się proste, szybkie, apetyczne ciasto, bo takie lubię piec (i jeść rzecz jasna) najbardziej. Zaciekawiła mnie jogurtowa warstwa, którą wylewa się na murzynkowy spód ciasta.   I ... nie rozczarowałam się, ani trochę.  Ciasto robi się szybciuteńko. Przepis jest niesamowicie prosty i nie wymaga extra produktów. Czyli

Walijskie Pichcenie
CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI I BUDYNIEM 124

wiedziałam,że będzie to pyszne ciasto.Uwielbiam smak kwaskowego rabarbaru w połączeniu z budyniem i kruchym ciastem.Jeśli ktoś jeszcze nie próbował takiego połączenia to zapraszam.Z pewnością nie pożałujecie.Ciasto tak szybko zostało zjedzone,ze zdążyłam zrobić tylko jedną marną foteczkę. Ciasto kruche   5szkl mąki pszennej   szkl cukru  3 żółtka  1,25 margaryny (1cała i 1/4 kostki

Niespełnione zdolności kulinarne
Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim 121

Pyszne mini tarty z ciasta francuskiego. Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :) SKŁADNIKI  1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 4 plastry szynki długo dojrzewającej pęczek zielonych szparagów 4 łyżki tartego twardego sera PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 160

Ziarenek Cynamonowy Raj z Ziarenkowa  http://www.ziarenkowo.com/   Wykonanie : Do miski włożyć  wszystkie składniki podane na ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut do lodówki Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie wałeczek do ciastek to możecie nim rozwałkować , wykrawać foremką dowolne kształty. Ciastka układać

Sama słodycz i szczypta chili
3 bit 203

pyszne ciasto robiłam na święta wielkanocne ..było na prawdę pyszne i szybko zjedzone...Ciasto bez pieczenia ..herbatniki przekładane masą..u mnie zabrakło herbatników i jedna warstwa jest z krakersów...  herbatniki lub krakersy  2 budynie waniliowe   1/2 l mleka  25 dkg masła  2 łyżki cukru pudru 1  puszka masy kajmakowej  500 ml śmietany

Moje domowe kucharzenie
Pleśniak 523

Pleśniak to jedno z tych ciast, które od pierwszego upieczenia stało się jednym z moich ulubionych. Kruche, niezbyt słodkie ciasto połączone z kwaskowym dżemem porzeczkowym to jest to! Bardzo szybko się je robi i mogę zapewnić, że jeden, dwa a nawet trzy kawałki do spróbowania na raz to zdecydowanie za mało ;) Przepis pochodzi z moje wypieki . SKŁADNIKI 200 g masła(...)łyżki szczypta soli 2 łyżki kakao słoik gęstego dżemu z czarnej porzeczki Zimne masło posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Do jednej z nich dodać 2 łyżki kakao i wyrobić. Wszystkie części włożyć do zamrażalnika na kilka minut. W międzyczasie z białek ubić

Złote przepisy
37. Ciasto pijany kokos 262

dnia masę włożyć na sito, aby ewentualny alkohol odcedzić. Alkohol ten smakuje jak likier kokosowy i można go wypić ;-) Margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce masy. Składniki na ciasto mieszamy, szybko ugniatamy i wstawiamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć nim dwie identyczne foremki, posmarować dżemem i piec przez 15-20 minut

Jadło i czytadło
Czekoladowa pychotka 136

żółtko       1/4 szklanki mleka       1/2 szklanki drobno pokrojonego masła Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę siekamy z masłem dodajemy resztę składników i szybko wyrabiamy ciasto. Połowę ciasta wykładamy na dno tortownicy o średnicy 28 cm. Ja resztę ciasto zamroziłam sobie :) Nakłuwamy ciasto i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Ciasto trzymałam około 15min

Amatorka kuchenna
Placek drożdżowy z jabłkami i rodzynkami 158

obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odstawić. Przed nałożenie na ciasto, jabłka odcisnąć z nadmiaru soku, dodać cukier i cynamon oraz rodzynki - wymieszać. Wyrośnięte ciasto ponownie szybko zagnieść i podsypując mąką rozwałkować na duży prostokąt. Na cieście rozłożyć jabłka z rodzynkami, zwinąć w roladę. Roladę podzielić na 9-10 okrągłych bułeczek. Tortownicę średnicy 26 cm posmarować

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania