szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:195/2080)

Szybkie bułeczki twarogowe 80

Szybkie bułeczki twarogowe są idealne na weekendowe śniadanie. Już sam zapach pieczonego pieczywa dodaje pozytywnej energii na cały dzień. A ten smak domowego pieczywa! Dzisiejszy przepis jest bardzo łatwy i szybki. Bułeczki są bez drożdży, długiego wyrabiania i czekania, aż ciasto wyrośnie.  Z podanych składników wychodzi 8 bułeczek. Aby bułeczki były podobnej wielkości, najlepiej jest podzielić zagniecione ciasto(...)wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól. 3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. 4. Formować okrągłe bułeczki i kłaść na foremkę. Posypywać sezamem, makiem i ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut na złoto. Kolejny przepis na pyszne bułki

dolcevitainmykitchen
Pączki z mascarpone w 15 minut 78

minut. Jeżeli widzimy, że olej jest już dosyć płynny, wrzucamy na niego malutki kawałek ciasta. Jeśli ciasto po wrzuceniu zaczyna się od razu smażyć i po 3-4 sekundach wypływa na powierzchnię znaczy że Twój olej ma już temperaturę idealną. Jeśli ciasto nie wypływa należy jeszcze chwilę podgrzać olej. Z kolei jeżeli od razu robi się brązowe, znaczy, że olej(...)ciasto, za szybko schłodzi nam olej i pączki nasiąkną tłuszczem; dodajemy tylko płaską łyżeczkę proszku do pieczenia- to w zupełności wystarczy. Jeżeli dodasz więcej to zamiast pączków otrzymasz coś na kształt “grzybów atomowych” :D; temperatura oleju nie powinna być też za wysoka- pączki za szybko spieką się z zewnątrz, a środek się nie dosmaży; ciasto jest klejące

Gotujemywdomu.pl
Sernik z jabłkami i żurawiną pod migdałową pierzynką 161

cukrem i dodajemy schłodzone masło/margarynę. Siekamy nożem tylko do połączenia,a nie rozpuszczenia się tłuszczu. Formujemy kopczyk i wpijamy pojedynczo całe jajka. Dodajemy sól i wyrabiamy szybko gładkie ciasto.  3. Formujemy kulę i owijamy w folię spożywczą po czy ciasto wkładamy na min.30 min do lodówki  (ciasto powinno być dobrze schłodzone) 4. Jabłka myjemy, kroimy(...)rozpuszczamy. Od razu gdy się rozpuści wsypujemy cukier i wlewamy kremówkę. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Szybko wsypujemy płatki migdałowe , mieszamy do połączenia i natychmiast zdejmujemy z palnika by masy nie przypalić !.  10. Na podpieczone ciasto wylewamy masę migdałową i ponownie wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 200 st C na kolejne 30 min. Warto tym razem przykryć

vaniliowoczekoladowa
Faworki 120

smażyć, ale proporcje nie są duże, na 2 talerze, więc myślę iż można im trochę czasu poświęcić. A niestety faworki znikają bardzo szybko. Są kruche i delikatne, ciężko im się oprzeć. Do ciasta zamiast spirytusu można dodać ocet spirytusowy 6%, zapobiegnie to wchłanianiu nadmiernej ilości tłuszczu. Warto kontrolować temperaturę oleju, w którym smażymy faworki. Powinien mieć temperaturę(...)kwaśnej śmietany pół łyżeczki soli olej do smażenia (1-1,5 litra) cukier puder do oprószenia   Wykonanie:   Mąkę mieszamy z solą, dodajemy żółtka, spirytus i śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, nie wyrabiamy długo, tylko do połączenia składników. Ciasto owijamy folią spożywczą i zostawiamy w temperaturze pokojowej, by odpoczęło 30 minut. Następnie ciasto wybijamy wałkiem tzn. uderzamy w ciasto

Smak mojej kuchni
Ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną 167

dodać do niej cukier puder, wymieszać i wystudzić. Do miski wlać śmietankę kremówkę i ekstrakt waniliowy. Ubić na sztywno. Do ubitej masy wlać letnią żelatynę. Bardzo szybko i dokładnie zmiksować składniki. Na zimne ciasto czekoladowe wylać ubitą śmietanę. Na wierzchu ułożyć maliny. Każdą z malin delikatnie wciskać palcami w masę śmietanową. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. Gorzką czekoladę(...)malinami i bitą śmietaną Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując czekoladowe ciasto z malinami i śmietanką. Ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną Po dodaniu żelatyny do ciasta musicie działać bardzo szybko gdyż masa błyskawicznie się zsiada. Miejcie zatem gotowe ciasto czekoladowe, przygotowane owoce. Dodatkowo, żelatynę dodajcie na raz i bardzo szybko ubijcie masę. Nie za długo i najlepiej robotem

mecooks
Ciasto bez pieczenia – ciasto z masłem orzechowym 660

Ciasta bez pieczenia to szybkie i proste w przygotowaniu desery. Ciasto z masłem orzechowym to połączeniu dwóch przeciwstawnych smaków – słodkiego budyniu, z lekko słonym masłem orzechowym. Ciasto idealnie pasuje na popołudniowy deser, podane z pyszną kawą latte. Sprawdźcie jak szybko i prosto przygotować ten deser . Ciasto z masłem orzechowym – składniki (na blaszkę ok. 25 cm) 200g masła orzechowego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOPIEC KRETA 120

Bardzo smaczny i prosty do przygotowania deser, z bitą śmietaną w oryginale są banany zastąpiłam je brzoskwiniami. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, wtedy również

RAROSSA
Ciasto czekoladowe z borówkami 199

nieco urozmaiciłam. Lubię coś zawsze zmieniać i dodawać do przepisów. Tutaj majstrowałam przy kremie, jest budyniowy z borówkami. Borówki nadały ciastu pysznego orzeźwiającego smaku i soczystości. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ostrzegam, bardzo szybko znika :) Składniki:         Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki oleju

Kuchcik gotuje
Ciasto cytrynowe 139

Dziś u mnie ciasto cytrynowe, ze skórką z cytryny, bardzo aromatyczne a zarazem delikatne. Do kawy, najlepsze gorące, szybko znika ze stołu;) Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Jeśli zdecydujecie się na keksówkę, ciasto będzie wyższe. Bez miksera, na już, szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto cytrynowe, dziś u mnie, zapraszam! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka pierożki z serem na słodko. 338

zbytnio czasu na wypiekanie, praca na działce, ale postanowiłam upiec chociaż takie ciasteczka kruche z serem. zapewniam Was że są bardzo pyszne no i szybko się je robi :) Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki typ 550 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 3 jajka 1 kostka margaryny Kasi  2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa(...)cukier waniliowy 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych 3/4 łyżki cukru do samku Wykonanie : Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, następnie dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i margarynę, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 14 minut. Ser zmielić przez maszynkę, następnie dodać żółtko,wiórki kokosowe, cukier do smaku i cukier waniliowy. Białko ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Tort orzechowo-migdałowy 133

Dziś przepis na tort, wobec którego nie można przejść obojętnie. Jest absolutnie fenomenalny! Jego przygotowanie jest dosyć szybkie. Tort jest bez masy, za to z dużą ilością jajek oraz mielonych orzechów i migdałów. Nie należy do najtańszych, ale na specjalne okazje, np na zbliżający się Dzień Matki, warto go przygotować. Tym bardziej warto go zrobić, jeśli Wasza Mama uwielbia wszystko(...)fanką wypieków bez mas czy kremów. Z pewnością sprawicie jej takim ciastem niezwykłą niespodziankę. Będzie można usiąść przy stole, z kawą i kawałkiem ciasta i rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać… i nawet nie spostrzeżecie się jak szybko ten torcik znika;) Oczywiście tort można przygotować na wszelakie okazje. Na każdą będzie pasował doskonale. Dodam jeszcze, że na wierzchu tort posmarowany jest konfiturą

Smaki Na Talerzu
Kruche babeczki z kremem orzechowym 79

Zagniatając ciasto, należy uważać, aby zbyt długo go nie ocieplać, gdyż stanie się zbyt luźne i trudno będzie nim wyklejać foremki. Odradzam również dosypywanie większej ilości mąki, gdyż babeczki po upieczeniu będą raczej twarde, a nie kruche. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 50 minut Foremki o średnicy 7 - 8 cm Składniki na kruche babeczki z kremem orzechowym: Ciasto na babeczki(...)lekko podprażonych z solą orzeszków ziemnych Jak zrobić kruche babeczki z kremem orzechowym? Zimne masło i pozostałe składniki na ciasto posiekać nożem na małe kawałeczki.  Następnie szybko zagnieść ciasto o jednolitej strukturze. Zbyt długo nie zagniatać, aby nie ocieplać ciasta i nie rozpuścić masła. Ciasto podzielić na 2 części, jedną włożyć do lodówki, a drugą rozwałkować między dwoma arkuszami

Kuchcik gotuje
Ciasto kakaowe z budyniem, bez pieczenia 296

odpowiedniej konsystencji.  Całość jest zrobiona bez dodatku białego cukru. Tym, co nadaje tutaj słodycz są jedynie banan, suszone daktyle i odrobina miodu. Przygotowywanie ciast na spodzie z patelni to świetny sposób, żeby szybko wyczarować deser, a nawet mini torcik. Polecam w razie niespodziewanych gości lub gdy najdzie Was nagła ochota na coś słodkiego. CIASTO KAKAOWE Z BUDYNIEM, BEZ PIECZENIA

HealthyCreations
Ciasto siekane ze śliwkami 119

wrzucić do miski i siekać nożem, aż się ze sobą wymieszają i połączą. Na dno blaszki położyć papier do pieczenia, wyłożyć ciasto. Na górę ciasta rozłożyć wypestkowane i przecięte na pół śliwki. KRUSZONKA – szybko za pomocą dłoni ugnieść kruszonkę i rozsypać na śliwkach. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 40-50 minut Ciasto jest pyszniusie, mniam

Kuchnia Pokoleń
Kruche, maślane ciasteczka OCZKA z powidłami 64

PRZYGOTOWANIE: Mąkę pszenną przesiać, dodać masło i posiekać szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez przynajmniej 60 minut. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na blacie podsypanym mąką, by nie kleiło

Calzonella.com